Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ


Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η χώρα μας αντιμετώπισε μία απόπειρα εισβολής παράτυπων μεταναστών από τον Έβρο, τους οποίους χρησιμοποίησε δολίως η Τουρκία για να μας αποσταθεροποιήσει και πιθανόν για να μας μεταφέρει μαζικά τον ιό. Τους αντιμετωπίσαμε επιτυχώς. Στη συνέχεια μάθαμε από δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Ν. Παναγιωτόπουλου και από συναφή δημοσιεύματα ότι ο Ερντογάν ετοίμαζε την αποστολή μεταναστών μολυσμένων από τον κορονοϊό. Τους έχει έτοιμους στα μικρασιατικά παράλια απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο. Καταγγείλαμε το σχέδιο και προς το παρόν το σταματήσαμε. Όμως ο Ερντογάν θα συνεχίσει τον υβριδικό πόλεμο και ίσως προωθήσει τους φορείς του ιού προς το Καστελλόριζο ή προς άλλα ελληνικά νησιά. Η απειλή είναι υπαρκτή. Η επιτυχής άμυνα πρέπει να συνεχισθεί.
Καταθέτω στη συνέχεια δέκα προτάσεις για μια αποτελεσματική ελληνική αποτρεπτική πολιτική.

  1. Να παύσουμε να ζούμε με ψευδαισθήσεις. Η άποψη ότι ο Ερντογάν τα κάνει όλα αυτά για εσωτερική κατανάλωση ή για εξαγωγή εσωτερικών προβλημάτων είναι λανθασμένη. Ο Ερντογάν συνεχίζει την μακρόχρονη τουρκική πολιτική διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων εις βάρος της Ελλάδος. Και αν ακόμη δεν είχε κανένα κανένα εσωτερικό πρόβλημα, πάλι επιθετικός θα ήταν.
  2. Να ξαναμελετήσουμε το βιβλίο «Το Στρατηγικό Βάθος» του μέντορα και πρώην στενού συνεργάτη του Ερντογάν, του Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο νέος Οθωμανισμός αναλύεται και αποκαλύπτεται σε όλες τις παραμέτρους του. Αυτή είναι η ιδεολογία που επικρατεί στη γειτονική μας χώρα και οδηγεί μία προβληματική κοινωνία σε εξάρσεις μεγαλείου και σε έμπρακτες απειλές κατά της Ελλάδος και της Κύπρου.
  3. Να εμπεδώσουμε τη χρησιμότητα των συνόρων στην ξηρά και στη θάλασσα, καθώς και την αξία του εθνικού κράτους. Τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται και στον Έβρο τα καταφέραμε πολύ καλά. Τα εθνικά κράτη δεν είναι ξεπερασμένα, όπως πίστευαν οι οπαδοί της «μεταεθνικής» εποχής. Πολύ καλοί είναι οι υπερεθνικοί οργανισμοί, αλλά για να μας βοηθήσουν οι φίλοι και εταίροι πρέπει να αποδεικνύουμε διαρκώς ότι έχουμε τη βούληση να προστατεύσουμε ακόμη και μόνοι τα σύνορά μας.
  4. Να απομακρυνθούμε από την ακραία λογική των δικαιωματιστών ότι όσοι αλλοδαποί θέλουν να εισέλθουν παράτυπα την πατρίδα μας είναι «συμπαθείς πρόσφυγες». Βεβαίως μία μειοψηφία από αυτούς είναι άνθρωποι διωκόμενοι και θα εξετασθεί αν δικαιούνται ασύλου. Αλλά οι περισσότεροι είναι οικονομικοί μετανάστες χωρίς κανένα πρόβλημα πολέμου ή διώξεων στη χώρα τους. Και επιπλέον, κάποιοι από αυτούς είναι όργανα του βιολογικού πολέμου της Άγκυρας ή αποστέλλονται από την Τουρκία με συγκεκριμένη αποστολή και με περίεργους ρόλους.
  5. Να αυξήσουμε αμέσως τη θητεία στον Στρατό Ξηράς από 9 σε 12 μήνες και να ενισχύσουμε τον εξοπλισμό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Αστυνομίας που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Έχουμε πολλά νησιά, μικρά και μεγάλα, και ο Ερντογάν μάλλον εκεί θα μετατοπίσει την αιχμή της βιολογικής επίθεσης.
  6. Να ενισχύσουμε την περιφερειακή αποτρεπτική συνεργασία. Πρέπει να ενδυναμωθεί ο ενιαίος αμυντικός χώρος Ελλάδος – Κύπρου και να προωθηθεί με ουσιαστικές πρωτοβουλίες η πολυμερής συνεργασία με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλες χώρες της περιοχής.
  7. Να προετοιμάσουμε το εσωτερικό μέτωπο. Ο λαός μας πρέπει να είναι ενήμερος για τους τουρκικούς σχεδιασμούς. Να διδάξουμε σωστά την Ιστορία στα σχολεία μακρυά από τις αποδομητικές θεωρίες περί «συνωστισμού στη Σμύρνη». Χρειαζόμαστε έναν δημοκρατικό πατριωτισμό, ο οποίος προβάλλει τη διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού και ο οποίος δεν έχει σχέση ούτε με την ηττοπάθεια ούτε με ακραίες εθνικιστικές κραυγές.
  8. Είναι απαραίτητο να βασιζόμαστε στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά πρέπει να προβληματισθούμε κατά πόσον υπό αυτές τις συνθήκες η προσφυγή στο Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου της Χάγης θα λύσει τα προβλήματα. Για άλλους λόγους θέλει να προσφύγει η ελληνική κυβέρνηση και για τελείως διαφορετικούς λόγους το συζητά, αν το συζητά, η Τουρκία.
  9. Να αξιοποιήσουμε τον επικείμενο εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 για να αντλήσουμε δυνάμεις από τις ρίζες μας, την εθνική κληρονομιά και τα ιδανικά των αγωνιστών. Να ξαναμελετήσουμε τα πρώτα Συντάγματα των Εθνικών Συνελεύσεων, τα οποία συνδυάζουν την Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση με τον αγώνα για την αναγέννηση του Έθνους, με τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και με την προσπάθεια για την εδραίωση δημοκρατικού πολιτεύματος.
  10. Να αντλήσουμε αυτοπεποίθηση από τον αξιοθαύμαστο ελληνικό τρόπο που αντιμετωπίσαμε την πανδημία. Η κοινωνία μας επέδειξε πειθαρχία και αλληλεγγύη, ο κρατικός μηχανισμός, οι επιστήμονες και τα Δημόσια Νοσοκομεία απέδειξαν ότι, όταν θέλουμε, είμαστε πολύ καλύτεροι από άλλα κράτη του δυτικού κόσμου. Η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στα παιδιά της. Με αυτοπεποίθηση και χωρίς μεμψιμοιρίες μπορούμε να αποτρέψουμε και τα σχέδια του νέου Οθωμανισμού!
Άρθρο στο www.liberal.gr  23.4.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου