Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Δεκάδες οι πρόσφυγες που κατευθύνονται πεζοί από την Καστοριά προς Κορυτσά! (βίντεο)


Καστοριά, Ιεροπηγή. 40 χλμ και 8 ώρες περπατώντας από την Κορυτσά.
Δεκάδες μετανάστες από την ανατολή, στην Καστοριά, στην προσπάθεια να φύγουν εκτός Ελλάδας προς την Αλβανία. Μεγάλα τα προβλήματα σε απομακρυσμένες περιοχές
Κάτοικοι καταγγέλλουν λεηλασίες και κλοπές σε σπίτια. Γίνονται οι καταγγελίες έρχεται η αστυνομία αλλά γενικά δεν μειώνεται το κύμα μεταναστών.
Είναι δεκάδες, η πλειοψηφία δεν προκαλεί προβλήματα αλλά κάποιοι μπαίνουν σε σπίτια, κλέβουν και κάνουν ζημιές. Αυτό συμβαίνει και στα χωριά που είναι στα σύνορα όπως η Δάρδα, η Σινίτσα, η Μπομποστίτσα.

Το θέμα προκύπτει εδώ σε μας, στην Κορυτσά αλλά και στην Αλβανία εν γένη αφού κανείς δεν ξέρει αν οι μετανάστες αυτοί είναι άρρωστοι με τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση στην Αλβανία δεν επιτρέπει ούτε στους ίδιους τους πολίτες της να μπουν στην Αλβανία από την Ελλάδα για να αποφύγει κρούσματα από εξωτερικό.
Επιπλέον προκύπτουν κάποια ερωτήματα όπως: Μήπως αυτός είναι ο τρόπος για την εισαγωγή προσφύγων και την αλλαγή της σύνθεσης του πληθυσμού της περιοχής από την στιγμή που η Κυβέρνηση της Αλβανίας παραδέχτηκε πως θα δεχτεί 30000 πρόσφυγες; Που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι από την στιγμή που τίποτα δεν κυκλοφορεί στην Αλβανία; Που θα φιλοξενηθούν και ποιος εγγυάται πως δεν αποτελούν υγειονομική βόμβα; Ποια μέτρα θα ληφθούν από την κυβέρνηση; κ.α
Μακάρι τα ερωτήματα να μείνουν σε επίπεδο υπόθεσης και όχι επιβεβαίωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου