Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ


ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ –ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣH «ύποπτη» προβολή των Τουρκικών ταινιών και σήριαλ, από ελληνικές ιστοσελίδες, αλλά και κανάλια…..
Επιμέλεια του Αντώνη Αντωνά.
Π.χ από……NEWBEAST, MYKOSMOS, BEWSGR, NETFLIX, EIDHSEISNEWS, ANTENA, EXTRA ΚΥΠΡΟΥ, ALFA TV 2005-2019, ANT 1 2010 – 2019 KADIN ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ, EPSILON TV 2015 KURT SEYIT ΔΙAKOΠΗΚΕ, MEGA CHANEL 2005 – 2018 MERYEM, ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ, STAR CHANEL 2013 2018, SKY 2018 – 2020, MUCIZE κ.λ.π.
Ας τους κάνουμε και εμείς αρχικά έμμεση προβολή και αφού ο αναγνώστης, μελετήσει όλο το κείμενο είναι βέβαιον ότι θα βγάλει τα δικά του αυτονόητα συμπεράσματα……
Τουρκικές ταινίες και σειρές (Netflix)
Victory TV: οι τούρκικες σειρές στην Ελλάδα!

Κινούμενη στα «κόκκινα ποτάμια» του επεκτατισμού που χάραξαν με το σπαθί τους Σελτζούκοι και Οθωμανοί, η τουρκική κινηματογραφική βιομηχανία συνεχίζει να βομβαρδίζει την υφήλιο με ισχυρές δόσεις νέο-οθωμανικής προπαγάνδας. Ο στόχος της, πολλαπλός: να εξωραΐσει το οθωμανικό παρελθόν υπό την αχλή μιας ιστορικής (αν)αξιοπιστίας, να προωθήσει τις τουρκικές θέσεις στη διεθνή σκηνή, να τονώσει το τουρκικό εθνικό φρόνημα και, μέσα σε όλα αυτά, να δημιουργήσει κι έναν δικό της δραματοποιημένα εξιδανικευμένο «μύθο» τουρκικής υπεροχής. Η σειρά-ντοκιμαντέρ «Οθωμανική Αυτοκρατορία» έκανε προ ημερών το ντεμπούτο της στην πλατφόρμα του Netflix και άλλοι πολλοί, εκεί πάντα όπου η τουρκική κινηματογραφία έχει άλλωστε «παραδοσιακά» την τιμητική της. Απόσπασμα του Γ. Σκαφιδά.
Ολίγα ενδεικτικά….
Αίγυπτος: Σταματήστε να βλέπετε τουρκικές τηλεοπτικές σειρές!
«Επιδίωξη του τούρκου προέδρου είναι να εδραιώσει την ηγεμονία του στη Μ. Ανατολή και τον δικτατορικό τρόπο διακυβέρνησής του, συνεργαζόμενος με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», αναφέρει η αιυπτιακή φάτουα
ΤοΒΗΜΑ Team
13.02.2020, 08:45

Είναι ντροπή! Οι τουρκικές πλασματικές ψευδεπίγραφης εικονικής πραγματικότητας, ψευδοταινίες είναι η πέμπτη φάλαγγα των βαρβάρων, για να ξεχασθούν τα διεθνή εγκλήματα τους ανά τους αιώνες. Οι περισσότεροι Τούρκοι παραγωγοί είναι στενοί συνεργάτες του Ερντογάν και αφειδώς τους επιδοτεί. Προτείνατε επικά ελληνικά ντοκυμαντέρ η ταινίες. Μην υποτιμάτε την Ελληνική έβδομη τέχνη. Ακόμη και εν μέσω πανδημίας οι Τούρκοι επιδιώκουν άλωση του Ελληνισμού. Βοηθήστε τους……και διαβάστε και τις αιματόβρεκτες εντολές του Μωάμεθ και του κορανίου και κοινοποιήστε τες. Υπάρχουν αρκετά ντοκυμαντέρ και ταινίες, περί κορανίου. Ιδε περί κορανίου και Μωάμεθ….
Η τέχνη δεν έχει σύνορα, ο Πολιτισμός δεν έχει σύνορα….Σύμφωνοι …., αλλά η γκαιμπελική τουρκική τέχνη (;), είναι ο Δούρειος ίππος του Ερντογάν για πλύση εγκεφάλου και των ξένων λαών, αλλά και των Τούρκων υπηκόων του….., για να ξεχασθούν τα απεχθή εγκλήματα, που διέπραξε και διαπράττει η εγκληματική *Τουρκία……Και για τον Ερντογάν, η Ελλάδα και η Κύπρος, δεν έχουν σύνορα, ούτε στον αέρα, ούτε στη θάλασσα, ούτε στη ξηρά….εμπάτε Τούρκοι ΑΛΩΣΤΕ…..
Και σημειώστε ότι πραγματικά είναι αποδεκτό, πως υπήρξαν και υπάρχουν δημοκρατικοί άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης στη Τουρκία…. Όμως οι μεν αρεστοί, στα εκάστοτε καθεστώτα απολάμβαναν τα προνόμια ελεύθεροι, οι δε μη αρεστοί φυλακίζονται και διώκονται ανέκαθεν…. Σήμερα σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (ΙΡΙ) εκατοντάδες δημοσιογράφοι – συγγραφείς είναι φυλακισμένοι. Θλιβερή πρωτιά για την Τουρκία λέει η Επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων. Π.χ. Ενδεικτικά φυλακίσθηκαν οι διαπρεπείς δημοσιογράφοι CAN DUNDLAR, ERDEN GUL , AHMET ALTAN, NAZLI ILITSAK, AHMET SIK, ASLI ERDOGAN (Συνωνυμία), KADRI GURSEL και άλλοι πολλοί…. (Την ίδια τύχη μάλλον θα είχαν και όποιοι αποτολμούσαν να προβάλουν ελληνικά έργα).
Δεν είδαμε κάποιους Έλληνες δημοσιογράφους να στηρίζουν και να προβάλλουν έργα αυτών των φυλακισθέντων Τούρκων, από Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος τις διώξεις…..Αντίθετα βλέπουμε σήμερα να προβάλλονται προπαγανδιστικά έργα τουρκικά εγκεκριμένα και χρηματοδοτούμενα από μια φασιστική κυβέρνηση, για αλλότριους σκοπούς και ίδιον όφελος…….

ΙΔΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ…..
«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».
Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876

«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού. Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».
Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος)

«Όταν οι Οθωμανοί από την στέπα βρέθηκαν μέσα σε ανθρώπινες κοινωνίες, από κυνηγοί και βοσκοί ζώων, μεταβλήθηκαν σε κυνηγούς και βοσκούς ανθρώπων. Καθιέρωσαν τον Γενιτσαρισμό και επιδόθηκαν στο συστηματικό εξισλαμισμό των υπόδουλων πληθυσμών».
Άρνολντ Τόϋνμπι, σημαντικός ιστορικός

«Στα ανθρώπινα, παρατηρούνται κύκλοι ακμής και παρακμής. Και είναι φανερό ότι διερχόμαστε κύκλο πλήρους παρακμής, αλλιώς δεν θα υπήρχε τρόπος οι ηγέτες της Τουρκίας, της χώρας που κατ΄ εξοχή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της, να διακηρύσσουν ότι ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας της Τουρκίας και να μην προκαλείται καμιά αντίδραση από πουθενά».
Ο. Σπενγκλερ, μεγάλος φιλόσοφος της Ιστορίας

«Ολοι οι λαοί έχουν ιστορία και οι Τούρκοι ποινικό μητρώο (Ν. Σαρρή). Στη φράση αυτή, που κυκλοφορεί ευρέως, θέλοντας να καταδείξει πόσο απέχει το τουρκικό κράτος από τον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο, συμπυκνώνεται η διαχρονική πορεία και συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι άλλων λαών και κρατών. Και το χειρότερο είναι ότι ακόμα και σήμερα, δεν υπάρχουν σημεία και ενδείξεις ότι οι νεοσουλτάνοι της Άγκυρας έχουν πρόθεση να συγχρονιστούν, να συμβαδίσουν και να συμπορευτούν με τα υπόλοιπα κράτη της υφηλίου. Επιμένουν να συντηρούν ένα καθεστώς που θεμελιώθηκε στους διωγμούς και στο αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων, διάφορων φυλών και εθνών, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο διάβα των Τούρκων. Οι δε σύμμαχοί τους τούς χειροκροτούν και τους επευφημούν.»
Έχω μια καλή φίλη, που παρ΄όλον ότι πολλοί στενοί της συγγενείς σφαγιάστηκαν το 74, από τους βαρβάρους εισβολείς και όλα τα περιουσιακά της στοιχεία είναι κατεχόμενα στην Κερύνεια, αλλά παρασυρόμενη, παρακολουθεί ανελλιπώς τουρκικές ταινίες…Με ρώτησε λοιπόν….Μα γιατί εμείς οι Έλληνες «μισούμε» τους Τούρκους γείτονες….; Εγώ παρακολουθώντας τουρκικά σήριαλ…, εξάγω το συμπέρασμα…., ότι οι Τούρκοι είναι ένας καλός λαός…, που αγαπά τους Έλληνες…….Αυτή είναι η γκαιμπελική προπαγάνδα των Τούρκων «κύριοι» και με την συνδρομή «μας» έχουν πετύχει τον στόχο τους…. Αρχίσαμε να ξεχνούμε….. και λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι αναγκασμένος να υποστεί και πάλι εθνικές καταστροφές…..
Αυτή η χώρα πέρασε από τη βαρβαρότητα στην παρακμή, χωρίς να γνωρίσει τον πολιτισμό.
Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Έλληνες όντες βαρβάροις δουλεύσομεν;
– Είμαστε Έλληνες και θα γίνουμε δούλοι των βαρβάρων;
Ευριπίδης, 480-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός (Τήλεφος)

Για τους Ρωμιούς της Πόλης οι Τούρκοι ήτανε ένα πράγμα ακαθόριστο… ένα πράγμα σα να λέμε… χολέρα, πλημμύρα, σεισμός… ένα τέτοιο πράγμα, οι Τούρκοι γενικά.
Μαρία Ιορδανίδου, 1897-1989, Η συγγραφέας της «Λωξάντρας»


Υπό την τυραννίαν του Οθωμανικού δεσποτισμού… κανένας, οποιασδήποτε τάξεως και θρησκείας, δεν είναι σίγουρος μήτε δια την ζωήν του, μήτε δια την τιμήν του, μήτε δια τα υποστατικά του.
Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς
«Επαναστατική Προκήρυξις»

Αποτολμήστε λοιπόν, αντικειμενικά, όλοι ΕΣΕΙΣ που υμνείτε την σημερινή τουρκική τέχνη και πολιτισμό…να προβάλετε και ταινίες της αντίπερα όχθης και της ωμής πραγματικότητας και όχι της εικονικής…διότι η μισή αλήθεια είναι χερότερη από ολόκληρο ψέμα. Υπάρχουν εκατοντάδες….
Π.χ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ…..
What the west needs to know about Islam
Σε σκηνοθεσία Bryan Daly, Gregory M. Davis . Με τους Abdullah Al-Araby, Walid Shoebat, Robert Spencer, Serge Trifkovic. Μια εξέταση του Ισλάμ….
Περίληψη αποσπασματων από το Κοράνι του WMD : Τι πρέπει να γνωρίζει η Δύση από τον Gregory M. DavisTαινίες και ντοκυμαντέρ γυρίστηκαν επίσης και για τα πιο κάτω…. απεχθή εγκλήματα των απολίτιστων βαρβάρων…
ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ…… ΚΥΠΡΟΣ ….ΣΜΥΡΝΗ


Όποτε μαθαίνουμε για μια σφαγή Αρμενίων ( Ελλήνων, Εβραίων, Κούρδων, Ασσυρίων κ.ά.π.) στη Μικρά Ασία, όλοι υποθέτουν ότι έγινε μετά από διαταγές του ενός ή του άλλου. Κανένας δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι απλά μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που κάπου-κάπου τους αρέσει να σκοτώνουν τους γείτονές τους.
Hector Hugh Munro (Saki), 1870-1916, Βρετανός διηγηματογράφ
ος.
ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ-ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ #boycottturkeynow
Η ώρα του μποϊκοτάζ. Όσα χρήματα εισπράττει η Τουρκία από τους Έλληνες ταξιδιώτες, τα μετατρέπει σε όπλα εναντίον της Πατρίδος μας.Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ , πληροφορίες της ταινίας
Μέσα από την ιστορία ενός πετυχημένου Αρμένιου επιχειρηματία που γυρίζει στην πατρίδα του, παρακολουθούμε όλο το εφιαλτικό χρονικό της σφαγής 1.600.000 Αρμενίων, το 1914, από τους Τούρκους.

To μαρτυρικό τέλος για χιλιάδες Αρμένισσες που τις παλούκωσαν και τις σταύρωσαν οι Τούρκοι
Η νέα ταινία του Κρίστιαν Μπέιλ εξόργισε τους Τούρκους
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΑΝ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΙΓΟΥΝ;
H ταινία «The Promise» για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
The Cut – Η ταινία του Ακίν για την γενοκτονία των Αρμενίων …
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ.
ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΠΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ (PROMOTION) ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΠΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΔΕΟΝΤΩΣ….
ΕΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟ MEA CULPA ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΣΩΖΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ.
Ας βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι σε μια προσπάθεια αποστολής του δικού μας μηνύματος για τα όσα πράττει η Τουρκία.
Και μην ξεχνάμε τις βόλτες στην Τουρκία, αλλά και τα τουρκικά σήριαλ.

Αγοράζοντας τούρκικα προϊόντα, ενισχύεις τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Όσα χρήματα εισπράττει η Τουρκία είτε από τις τουρκικές ταινίες, είτε από τα τουρκικά προϊοντα, από τους Έλληνες τα μετατρέπει σε όπλα εναντίον της Πατρίδος μας.
«Τα τουρκικά προϊόντα γίνονται χρήματα, τα οποία γίνονται σφαίρες»


Ρωσίδα αναλύτρια καλεί σε μποϊκοτάζ τουρκικών προϊόντων: Για διακοπές προτιμήστε Ελλάδα
Μποϊκοτάζ σε τουρκικά προϊόντα – «Αντί για την Τουρκία μπορούμε να πάμε στην Ελλάδα. Πανέμορφη χώρα, με υπερπλούσια ιστορία και κουλτούρα, με φιλικό προς εμάς λαό»
«Μπορούμε να πάψουμε να αγοράζουμε ότι γράφει «Παραγωγή Τουρκία». Για ποιο λόγο να επιδοτούμε εχθρική προς εμάς χώρα; Τα πάντα που παράγονται στην Τουρκία παράγονται και στην Ελλάδα και την Κεντρική Ασία. Η οικονομία ως στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής πρέπει να αναδύεται μέσα από τα κυρίαρχα δικαιώματα του κράτους και του λαού. Δεν μπορεί να δρα διαφορετικά» Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ καταλήγει η Κρασενίνικοβα. Το άρθρο της Βερονίκα Κρασενίνικοβα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Παναραβικό μποϊκοτάζ στην Τουρκία, ως αντίποινα για την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, ζητούν όλα τα κόμματα της αιγυπτιακής Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, όπου αναμένεται να προτείνουν την έναρξη εκστρατείας στους αραβικούς λαούς για το μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων στον αραβικό κόσμο που θα καταφέρει σημαντικό πλήγμα στην τουρκική οικονομία.
Το γεγονός αναφέρει η «Αλ Αχράμ» σε ρεπορτάζ με τίτλο «οι βουλευτές της Αιγύπτου ζητούν οικονομικό μποϊκοτάζ της Τουρκίας». Μεταξύ αυτών και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Αιγυπτιακής Βουλής, Άχμεντ Χέλμι Ελ Σερίφ.


Η Αίγυπτος όπως και άλλες αραβικές Σιϊτικές χώρες, ανακοίνωσε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊοντα.
ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ -ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ #boycottturkeynow #IStandWithGrecee
KANENA ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ…. ΗΔΗ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ….. ΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΤΑΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ή ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ, ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ…. ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ….. ΕΛΛΗΝΕΣ…., ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ …ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ…..
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
http://www.ledrastory.com cyprushellenica.blogspot.xom

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕ ΟΛΙΓΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΥΡΙΣΤΗΚΑΝ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ «ΑΘΩΑΣ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…….» ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΑ.
Απρίλιος 1821 – Εκτέλεση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου
1822 Νεά αντίποινα από τον Σουλτάνο για να τρομοκρατήσει τους χριστιανούς στο νησί της Χίου. Δολοφονούνται 50.000 Έλληνες.
12.000 Αρμένιοι σφαγιάζονται……….
Απρίλιος 1860 Ο Σουλτάνος διατάζει την σφαγή των Μαρωνιτών χωρικών στον Λίβανο.
Ιούλιος 1860 11.000. Σύριοι σφαγιάζονται μετά από διαταγή του Αχμέντ πασά.
1876 15.000 σφαγιάζονται στην περιοχή της Φιλλιπούπολης, μεταξύ αυτών και Αρμένιοι της τοπικής κοινότητας
Ιουνίου 6.000 Αρμένιοι δολοφονούνται, όταν ο τουρκικός στρατός και κουρδικές άτακτες ομάδες καταστρέφουν τα χριστιανικά χωριά της περιοχής.

Ιουνίου 1878 Η Τουρκία πουλά τη Κύπρο στην Αγγλία.
1892 Σφαγιάζονται 8.000 Γιεζίδες κοντά στο Μοσούλ, μετά από εντολές του Φερίκ πασά.
1894 -1896 Ο Σουλτάν Χαμίτ εφαρμόζει την τακτική της γενοκτονίας στους Αρμένιους.
1894 στο Σασούν 12.000 Αρμένιοι σκοτώνονται.
Οκτώβριος του 1895 – Λαμβάνει χώρα η πρώτη οργανωμένη γενοκτονία στην Κωνσταντινούπολη και στην Τραπεζούντα.
Νοέμβριος και Δεκέμβριος του 1895 – Οι τουρκικές αρχές οργανώνουν μεγάλης έκτασης σφαγές σε όλη τη χώρα.

1896 Σφαγή των Αρμενίων της πόλης Βαν.
1896 Σφαγή 300.000 Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη.
1896 Δολοφονίες 55.000 Ελλήνων και διαμάχες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στην Κρήτη.
1909 σφαγές 30.000 Αρμενίων, στα Άδανα και άλλες πόλεις της Κιλικίας, οργανωμένες από τους Νεότουκρους.
1909 Οι Νεότουρκοι αντιμετωπίζουν την επανάσταση των Αράβων στην Υεμένη με αιματοχυσίες.
1912 Ο τουρκικός στρατός κατά την υποχώρησή του από την ανατολική Θράκη, λεηλατεί τα χωριά της περιοχής του Διδυμοτείχου και της Ανδριανούπολης. Τα χωριά της περιοχής Μαλγάρα καίγονται. Το ίδιο συμβαίνει και στο Κεσσάνι. Δολοφονίες και σφαγές συνοδεύουν την καταστροφή και λεηλασία της ελληνικής αυτής περιοχής.
1913 Η ανακατάληψη της ανατολικής Θράκης με τις θηριωδίες που ακολουθούν
έχει ως αποτέλεσμα τη σφαγή 15.690 Ελλήνων.

1914 Πάνω από 250.000 Έλληνες εκτοπίζονται από τις περιοχές της ανατολικής Θράκης και Σμύρνης.
1914 Οι Τουρκικές αρχές διατάζουν το χριστιανικό πληθυσμό της Περγάμου να εγκαταλείψουν τη πόλη μέσα σε δύο ώρες.
1914 Οι Τούρκοι επιδίδονται σε όλες τις μορφές διωγμών που σαν στόχο έχουν τους Έλληνες της δυτικής Μικράς Ασίας. Τα παράλια της Μικράς Ασίας έχουν καταστραφεί. Στην Ερυθραία και στη Φωκαία οι Έλληνες σφαγιάζονται ανελέητα.
1914 Η τουρκική κυβέρνηση δημιουργεί “τάγματα καταναγκαστικών έργων”….
400.000 Έλληνες εξοντώθηκαν από την πείνα και την κακοποίηση.

1914 12.000 Ασσύριοι δολοφονούνται από τον Τζεβτέτ Χαλίλ Μπέι. Ο αριθμός των Ασσυρίων όλων των θρησκειών που έχουν δολοφονηθεί από τους Τούρκους από το 1895 ανέρχεται στις424.000.
1914 Με διάταγμα της Τουρκικής κυβέρνησης πολλά χωριά της Ανατολικής Θράκης, όπου πλειοψηφεί το Ελληνικό στοιχείο, εκκενώνονται δια της βίας
1914 Με διάταγμα της Τουρκικής κυβέρνησης η περιοχή Βιζύη και μέρος της περιοχής Σαράντα Εκκλησιές εκκενώνονται.
19.000 Έλληνες εξορίζονται στην Ανατολία και οι περιουσίες τους λεηλατούνται.
Σύμφωνα με τα αρχεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου 119.940 Έλληνες απελάθηκαν από την Ανατολική Θράκη.

1915 Το τουρκικό καθεστώς προχωρεί σε οργανωμένες συλλήψεις ενός μεγάλου αριθμού Αρμενίων διανοουμένων και εθνικών ηγετών στην Κωνσταντινούπολη και στις επαρχίες. Στη συνέχεια εκτοπίζονται στην Ανατόλια και καθοδόν σφαγιάζονται. Ο ανυπεράσπιστος αρμενικός πληθυσμός οδηγείται στην έρημο της Συρίας και σφαγιάζεται κατά δεκάδες χιλιάδες από τον τουρκικό στρατό, από άτακτα στρατεύματα και πολίτες ή αφήνεται στην έρημο για να πεθάνει από την ασιτία και την κακοποίηση. 1.500.000 Αρμένιοι εξαλείφθηκαν από τις τουρκιές θηριωδίες.
1915 -1916 130.000 Λιβανέζοι και Σύριοι δολοφονούνται κάτω από τον Οθωμανικό ζυγό.
1916 Οι Τούρκοι αναγκάζουν τους κατοίκους διαφόρων περιοχών του Πόντου να μεταναστεύσουν στο Σίβας. Κατά την παραπάνω μετακίνηση, από τους 16.750 κατοίκους των περιοχών Ελέβι και Τρίπολης, επέζησαν μόνον οι 550. Και από τους 49.520 κατοίκους της Τραπεζούντας, παρέμειναν ζωντανοί μόνο οι 20.300.
1916 Σύλληψη των διακεκριμένων πολιτών της Αμισού καθώς και 4.000 Ελλήνων πολιτών και εκτόπισή τους στην Ανατολία.
1917 Οι Τούρκοι διατάσσουν τον διωγμό 23.000 Ελλήνων, κατοίκων της Κυδωνίας.
1917 400 ελληνικές οικογένειες εκτοπίζονται από τους Τούρκους από τη Ν.Δ. Μικρά Ασία, ενώ λεηλατούνται οι περιουσίες τους.
1918 Άλλες 8000 ελληνικές οικογένειες εκτοπίζονται από τη Ν.Δ. Μικρά Ασία.
1920 30.000 Αρμένιοι σφαγιάζονται στην περιοχή του Κάρς από Κεμαλικούς.
1920 Η Κεμαλική Τουρκία επιτίθεται στην Δημοκρατία της Αρμενίας. Οι Αρμένιοι μάχονται ενάντια στα ισχυρά τουρκικά στρατεύματα. Οι Τούρκοι επικρατούν τη 2-12-1920. Τη νίκη αυτή των Τούρκων επακολουθεί η προσάρτηση του 50% της επικράτειας της Δημοκρατίας της Αρμενίας, που είχε συσταθεί στις 28 Μαΐου 1918, στη Τουρκία.
1920 -1921 Άλλοι 50.000 Αρμένιοι εκτελούνται από Κεμαλικούς
1921 Κεμαλικοί συλλαμβάνουν 1.320 επιφανείς Έλληνες κάτοικους της Σαμσούντας. Την επομένη δολοφονούν 701 από τους κρατούμενους. Οι υπόλοιποι των κρατουμένων εξορίζονται στο εσωτερικό της Ανατόλιας.
1922 Ο Τουρκικός στρατός καταλαμβάνει τη Πέργαμο.
1922 Οι Τούρκοι εισβάλλουν στη Σμύρνη και πυρπολούν την πόλη. Οργανώνονται μεγάλης έκτασης σφαγές κατά των Ελλήνων και των Αρμενίων. Δολοφονούνται περίπου 150.000 άτομα.
1924 Ο 7ος τουρκικός στρατός καταπνίγει την κουρδική εξέγερση στο Χακάρι. Σε διάστημα 79 ημερών, 36 χωριά έχουν καταστραφεί και 12 έχουν ολοσχερώς χαθεί από το χάρτη.
1925 30.000 Κούρδοι σφαγιάζονται κατά τη διάρκεια εξέγερσης κατά των τουρκικών αρχών. Υπολογίζεται ότι γύρω στους 500.000 Κούρδους έχουν θανατωθεί από σφαγές και εκτοπισμούς.
1927 Κατάπνιξη κουρδικής επανάστασης, η οποία είχε ξεσπάσει το Μάρτιο του 1925 στο Ελαζίκ. Καταστρέφονται παντελώς 48 χωριά και το χώμα βάφεται κόκκινο από κουρδικό αίμα.
1927 Κατάπνιξη κουρδικής επανάστασης, η οποία είχε ξεσπάσει στις 30 Μαΐου 1927, στο Ντιαρμπακίρ και στο Αγρί. Το αίμα 2.000 Κούρδων πολεμιστών κυλά άφθονο στον ποταμό Μουράτ.
1938 Η Τουρκία προσαρτίζει τη πόλη Σανγιάκ της περιοχής Αντιοχεία-Χατάι. Οι Αρμένιοι και Άραβες κάτοικοι της περιοχής εξορίζονται.
1955 Οι τουρκικές αρχές οργανώνουν μεγάλης έκτασης διωγμούς κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. 29 εκκλησίες καίγονται ενώ 46 λεηλατούνται. Εκατοντάδες γυναίκες βιάζονται και καταστρέφονται χιλιάδες ελληνικά καταστήματα.
1964 Κλείνουν τα ελληνικά μειονοτικά σχολεία στην Ίμβρο και στη Τένεδο..
από τους 12.000 Έλληνες κατοίκους, σήμερα μένουν εκεί μόνο 300 υπερήλικες

1973 – 1974 De facto αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου
1974 De facto αμφισβήτηση του Ελληνικού εναερίου χώρου των 10 ν.μ. για πρώτη φορά από το 1931. Συνεχόμενες και μαζικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου
1974 Ο τουρκικός στρατός εισβάλλει στο ανεξάρτητο αλλά και άοπλο νησί της Κύπρου, και καταλαμβάνει το 40% των εδαφών……
5.000 Κύπριοι σκοτώθηκαν, 1619 αγνοούνται έως τις μέρες μας, εκατοντάδες βασανίστηκαν, βιάστηκαν, και εξορίστηκαν στην Τουρκία.

1978 Τούρκοι σφάζουν εκατοντάδες Κούρδους στο Μαράς.
1978 110 Κούρδοι σφαγιάζονται στην πόλη Καχραμανμαράς.
1979 -1980 Διαμάχες μεταξύ Κούρδων και του τουρκικού κράτους ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα βίας με αποτέλεσμα το θάνατο 2.812 Κούρδων πολιτών
1984 Η Τουρκία φράζει την τροφοδότηση νερού από τον ποταμό Αλκουίκ, ο οποίος πηγάζει από την Τουρκία και φτάνει έως το νότιο Αλλέπο, στη Συρία, με σκοπό την ερήμωση της περιοχής
1988 Οργανωμένη σφαγή κατά τη διάρκεια της νύχτας ενάντια του Αρμενικού πληθυσμού των πόλεων Μπακού και Σουμγκάιτ. Πρόκειται για μια πανομοιότυπη νύχτα σφαγής με αυτή της Κωνσταντινούπολης το 1955.
1989 Η Τουρκία νομοθετεί παράνομα δικαίωμα για την Έρευνα και Διάσωση στη θαλάσσια έκταση πάνω από το μισό Αιγαίο, παραβιάζοντας σαφώς τους κανόνες της Διεθνής Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).
1992 Η Άγκυρα χτίζει το φράγμα “Ατατούρκ” στον Ευφράτη ποταμό, μειώνοντας έτσι δραματικά τη ροή του προς το Ιράκ και την Συρία, με σκοπό να απειλήσει τη γεωργία και την οικονομική επιβίωση των δύο παραπάνω χωρών.
1992 Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν κουρδικά χωριά. 4.800 τραυματίζονται από τους οποίους οι 2.000 υποκύπτουν στα τραύματά τους.
1995 Η Τουρκική κυβέρνηση οργανώνει σφαγή κατά τη διάρκεια της νύχτας ενάντια των Αλεβιτών στη περιοχή Γκαρί Οσμάν Πασά της Κωνσταντινούπολης.
1996 Ο τουρκικός στρατός αποβιβάζει μερικούς στρατιώτες του στη βραχονησίδα Ίμια, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής Επικράτειας
1996 Μετά από στρατιωτική επιχείρηση έξι εβδομάδων στο βόρειο Ιράκ, η Τουρκία αποσύρει τους τελευταίους στρατιώτες της. Οι κουρδικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές ανέρχονται σε 400.
1996 Κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων για την επανένωση της Κύπρου, που διάρκεσαν μία εβδομάδα στην πράσινη γραμμή, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής δολοφονούν άνανδρα δύο διαδηλωτές, τους Ισαάκ και Σολωμό και τραυματίζουν σαράντα.
1997 Η Άγκυρα απειλεί την Κύπρο με εισβολή και κατάκτηση των ελεύθερων περιοχών του νησιού εφόσον η δεύτερη, αγοράσει τους αμυντικούς πυραύλους S-300.
2019 Η Άγκυρα απειλεί την Κύπρο με νέα εισβολή, και προχωρεί σε ναυτικό αποκλεισμό και εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ.
2020 Η Τουρκία εν μέσω της επάρατης παγκόσμιας πανδημίας, συνεχίζει με ασέβεια να προκαλεί και να διεκδικεί εδάφη, θάλασσες, Ελληνικούς αιθέρες τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου που δεν της ανήκαν ποτέ….ΠΗΓΗ: www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου