Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου 16 12 2021 αντικομμουνιστικό Ψήφισμα



 

16 Δεκεμβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμμανουήλ Φράγκος - Ευρωβουλευτής (ECR)

 

Θέμα: «Ο Εμμανουήλ Φράγκος είναι ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που στηρίζει υπεύθυνα το αντικομμουνιστικό Ψήφισμα»

 

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης με υπεύθυνη στάση απέναντι στις πολιτικές του δεσμεύσεις, συνυπογράφει το αντικομμουνιστικό Ψήφισμα στην Ευρωβουλή καταδικάζοντας τα στυγερά εγκλήματα του σοβιετικού καθεστώτος, όπως το σύστημα Γκουλάγκ (Gulag). Με αφορμή την 80η επέτειο των μαζικών εκτοπίσεων των Σοβιετικών το 1941, την ανάγκη αξιολόγησης των γκουλάγκ και των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος είναι ο μοναδικός Ευρωβουλευτής ελληνικού κοινοβουλευτικού κόμματος που στηρίζει τελικά το αντικομμουνιστικό Ψήφισμα. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρχε Ευρωβουλευτής της ΝΔ που αρχικά το συνυπέγραψε αλλά αργότερα απέσυρε την υπογραφή του...

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, με τη συμμετοχή του στο Ψήφισμα, υπενθυμίζει ότι τα εγκλήματα του σοβιετικού κομμουνιστικού καθεστώτος που διαπράχθηκαν σε πολλές δεκαετίες της σοβιετικής κατοχής και κυριαρχίας δεν έχουν αξιολογηθεί από τη σκοπιά του διεθνούς δικαίου. Παράλληλα εκφράζει το σεβασμό και τη συμπάθειά του για τα θύματα και τους επιζώντες του σοβιετικού γκουλάγκ και των μαζικών απελάσεων, καθώς και για όλα τα θύματα των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη. Η ιστορία των σοβιετικών απελάσεων και των θυμάτων των Γκουλάγκ είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινής ευρωπαϊκής ιστορίας. Οι μαζικές δολοφονίες εθνικών και εθνοτικών μειονοτήτων, όπως των Ποντίων, από το σοβιετικό κράτος ανταποκρίνονται πλήρως στον ορισμό της γενοκτονίας.

            Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης καλεί να ανακηρυχθεί η 27η Μαΐου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Θύματα του Συστήματος Γκουλάγκ, ημέρα κατά την οποία το 1953 ξεκίνησε η μεγαλύτερη εξέγερση των κρατουμένων στα Γκουλάγκ στο στρατόπεδο φυλακών Norilsk «Gorlag». Στο Ψήφισμα σημειώνεται επίσης ότι η Ρωσία αποτέλεσε το μεγαλύτερο θύμα του σοβιετικού κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού και πως θα πρέπει να συμμετάσχει σε κοινές πρωτοβουλίες για τον εορτασμό, ρίχνοντας άπλετο φως στα σοβιετικά ολοκληρωτικά εγκλήματα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου