Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Έκρηξη +18,1% του ΑΕΠ – Άδωνις Γεωργιάδης: Παρά την πανδημία θέτουμε τα θεμέλια για βιώσιμη ανάπτυξη Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ λέγοντας πως συνεχίζεται η ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας παρά την πανδημία.


«Οι σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ μας γεμίζουν αισιοδοξία για να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε ώστε να ανορθώσουμε την ελληνική οικονομία μέσα στη θύελλα της πανδημίας.

Παρά την πανδημία, τα στοιχεία του 3ου τριμήνου το κατατάσσουν ως το καλύτερο 3ομηνο από το 2011 με ιδιαίτερη επίδραση σ’ αυτές τις καλές επιδόσεις του τομέα των επενδύσεων. Ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων (ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου) κατά 18,1% σε ετήσια βάση αποτελεί, σε απόλυτο αριθμό, την καλύτερη μας επίδοση εδώ και μία 10ετία και θέτει θεμέλια για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι στόχοι ακόμη και του αναθεωρημένου προϋπολογισμού για την ανάπτυξη του 2021 φαίνεται να επιτυγχάνονται. Τελικό αποτέλεσμα θα έχουμε με την ολοκλήρωση του έτους. Ελπίζω να πάμε και ακόμη καλύτερα».

ΠΗΓΗ: https://neodimokratis.gr/ekriksi-18-1-tou-aep-adonis-para-tin-pandimia-thetoume-ta-themelia-gia-viosimi-anaptixi/?fbclid=IwAR2Y_RllM5ff4oJzScv5wfkZ6EU3xQNsNcIG6CnQotgyqYmz1rfKBBWQWo0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου