Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Πρώτη Μαΐου όλοι οι Έλληνες Εθνικιστές τιμούμε την άσβεστη μνήμη του Πατέρα της Νίκης και Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννου Μεταξά, ο οποίος με το ΑΝ/606/1937 καθιέρωσε στην Ελλάδα την Πρωτομαγιά ως «Εθνική Εργατική Εορτή».



Αυτός ο λαοπρόβλητος κοινωνικός μεταρρυθμιστής ως «Πρώτος Εργάτης» θέσπισε για πρώτη φορά το 8ωρο ημερησίως και το 48ωρο εβδομαδιαίως, την πληρωμή των υπερωριών, την υποχρεωτική αργία της Κυριακής. Απαγόρευσε τη παιδική εργασία, κατοχύρωσε τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων, το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», προέβλεψε την υπογραφή των πρώτων συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Επίσης, ίδρυσε το ΙΚΑ με πρώτο ταμείο τα χρήματα από τις βουλευτικές αποζημιώσεις, κρατικούς παιδικούς σταθμούς, την Εργατική Εστία, με αυξημένες δραστηριότητες για «μετά την εργασίαν ψυχαγωγίαν των εργατών» και «εξασφάλισιν στέγης εις αυτούς», ενώ όρισε την υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και την άδεια μετ’ αποδοχών. Χάριν στο Εθνικό Κράτος της 4ης Αυγούστου η Πατρίδα μας κατόρθωσε να αποφύγει τον κίνδυνο της προλεταριοποίησης των αγροτικών και εργατοϋπαλληλικών στρωμάτων, που αποτελούν τον πυρήνα του Εθνικού κορμού, και να μην γνωρίσει ποτέ τον εφιάλτη της πενίας, της καχεξίας και της εξαθλίωσης στην έκταση που το έζησαν όλες οι χώρες του Ανατολικού Μπλόκ.

Τα εθνολαϊκά νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι της γής και του μεροκάματου χρωστούμε αιώνια ευγνωμοσύνη στον Εθνάρχη Μεταξά, τον δικό μας Μπάρμπα-Γιάννη, το κοινωνικό έργο του οποίου ξηλώνεται συστηματικά και μεθοδικά από τους παγκοσμιοποιητές της μεταπολίτευσης με τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας , που αποβλέπουν στην εξόντωση και ταπείνωση των Εθνών και των λαών!

Καλή Εθνική Εργατική Πρωτομαγιά σ’ όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου