Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΝΈΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

 

Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κούσαντας


Ενώ οι βουλευτικές εκλογές πλησιάζουν και η πολιτική αντιπαράθεση οξύνεται, για την νέα γενιά θα είναι ίσως μία διαδικασία πρωτόγνωρη, αφού ενδεχομένως κάποιοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.
Ποια θα μπορούσε να είναι η γνώμη των νέων μας όταν πολλοί εκ των υποψηφίων προκειμένου να εντυπωσιάσουν δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν υποτιμητικές - λαϊκιστικές απόψεις για την Ελλάδα μας με εκφράσεις ακραίες, απαξίωσης, μηδενιστικές, που ακούγοντας ή διαβάζοντας ορισμένες από αυτές κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η Ελλάδα είναι χειρότερη από τριτοκοσμική χώρα. Μήπως δεν είναι μόνο η ανεργία αλλά και η απαξιωτική κριτική των "πάντων" που οδηγεί τους εξαίρετους νέους μας στην φυγή του εξωτερικού?
Ποια θα μπορούσε να είναι η γνώμη των νέων μας για το new life style των πολιτικών και των επωνύμων φίλων τους στα media και social media, των ακριβών εστιατορίων, των πρόθυμων παρατρεχάμενων προκαλώντας ακόμα περισσότερο την "κοινή γνώμη" των μικροαστών και το ένα τρίτο των φτωχών της Ελληνικής κοινωνίας?
Ποια θα μπορούσε να είναι η γνώμη της νέας γενιάς μας, όταν πολιτικοί του Ευρωκοινοβουλίου των 27.000€ κόστους τον μήνα, εκλεγμένοι ως πρότυπα να εκπροσωπήσουν την χώρα μας διεθνώς, αποδομούνται και εκτίθενται από μόνοι τους διασύροντας την Ελλάδα μας σε σκάνδαλα ποινικά ?
Ποια θα μπορούσε να είναι η γνώμη των νέων μας, όταν αναμοχλεύονται από τα χρονοντούλαπα δυστυχήματα, φυσικές καταστροφές, εγκληματικές καταστάσεις, ακόμα και τα ίδια τα θύματα προκαλώντας την ανθρωποφαγία σε όλο της το μεγαλείο?
Η ταπεινότητα της άποψης του debate έχει χαθεί χωρίς την συγγνώμη για τους νέους από όλους όσους έχουν κυβερνήσει τόσα χρόνια.
Η απουσία στον προφορικό και γραπτό λόγο των ρημάτων "νομίζω, θεωρώ, πιστεύω, έχω την γνώμη" ήταν εμφανής.

Χρέος όλων μας είναι να φτιάξουμε μια ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΛΎΤΕΡΗ για να κληρονομήσει η νέα γενιά, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας ΝΈΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΚΑΛΟΣΎΝΗΣ, ΑΓΆΠΗΣ, ΤΑΠΕΙΝΌΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΆΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου