Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Κλείστε τα σύνορα… χθες!

Για τους συριζαίους και τους οπαδούς των ανοιχτών συνόρων, η επιδημία του κοροναϊού είναι ότι το χειρότερο.
Κι’ αυτό διότι καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και αυξάνονται σε πολλές χώρες της ΕΕ, το ίδιο αυξάνονται και οι φωνές όλων εκείνων που ζητούν άμεσο κλείσιμο των συνόρων, προβάλλοντας  σαν αφορμή τον ιό.Και αυτές οι φωνές δεν ανήκουν πλέον μόνο σε λαϊκιστές ή φανατικούς εθνικιστές, ή σε τίποτα οπισθοδρομικούς συντηρητικούς που αναπολούν την παλιά Ευρώπη, αλλά σε κανονικούς πολίτες, που τρέμουν στο ενδεχόμενο η επιδημία να μετατραπεί σε πανδημία λόγω της ανεξέλεγκτης μετακίνησης των ανθρώπων.
Πόσο δε μάλλον στην «θωρακισμένη» χώρα μας, με το άρτιο(!) σύστημα δημόσιας υγείας, με τα διάτρητα θαλάσσια «σύνορα», και την καθημερινή είσοδο εκατοντάδων «μεταναστών» που κανείς δεν γνωρίζει από πού κρατάει η σκούφια τους…


Βλέπουμε δηλαδή το παράδοξο να γίνονται έλεγχοι (λέμε τώρα) για τον ιό στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια και λιμάνια), την ίδια ώρα που μόνο χθες κατέφτασαν άλλοι 250 ανεξέλεγκτοι «πρόσφυγες» στα νησιά μας.
Να απαγορεύονται τα καρναβάλια, να κλείνουν σχολεία, αλλά παράλληλα να κυκλοφορούν χύμα στο κύμα δεκάδες χιλιάδες «ικέτες» στα νησιά και στις πόλεις μας.
Μπορεί μέχρι στιγμής το κλείσιμο των συνόρων στην ΕΕ να μην συζητιέται σε επίσημο επίπεδο, αλλά πίσω από τις κουρτίνες όλο και περισσότεροι  το σκέφτονται και το ψιθυρίζουν.
Βέβαια, οι εν λόγω σκέψεις έρχονται σε αντίθεση με μια από τις βασικές αρχές της ΕΕ, την περίφημη συνθήκη Σέγκεν, που εδώ και χρόνια θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Μόνο που σήμερα όλα είναι εντελώς διαφορετικά από τις πιο ανέμελες εποχές, τότε που οι Ευρωπαίοι χαιρέτιζαν τις ελεύθερες μετακινήσεις και τις ανοιχτές αγορές.
Για παράδειγμα, το 2015, τότε που ο Σύριζα ανέλαβε τις τύχες της χώρας μας, και όχι μόνο έκλεισε τις Αμυγδαλέζες, όχι μόνο κατάργησε τα «θαλάσσια σύνορα», αλλά προσκάλεσε επίσημα και όσους τριτοκοσμικούς ήθελαν να ζήσουν το σοσιαλιστικό όνειρο στη μπανανία μας, μια σειρά από ευρωπαϊκά κράτη ανέστειλαν τη συνθήκη και σφράγισαν τα σύνορά τους αφήνοντας την «περήφανη» αριστερή Ελλάδα να φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες αποκλεισμένους «πρόσφυγες πολέμου» (από χώρες που δεν έχουν πόλεμο» και να υπερασπίζεται τα ανοιχτά σύνορα.
Κανείς δεν αντέδρασε τότε, αφού η συνθήκη επιτρέπει την προσωρινή αναστολή της για συγκεκριμένους λόγους όπως π.χ. τρομοκρατία, ανεξέλεγκτη μετανάστευση, και… έκτακτη ανάγκη για λόγους δημόσιας υγείας!
Δηλαδή για να το πούμε απλά, ένα κράτος μέλος μπορεί να κλείσει τα σύνορά του προσωρινά (για δυο χρόνια) αρκεί να υπάρχει σοβαρός λόγος.
Αυτά δεν μας τα είπαν τότε ούτε οι συριζαίοι, και δεν μας τα λένε σήμερα ούτε οι καινούργιοι κυβερνώντες, που στο μεταναστευτικό ακολουθούν πάνω κάτω την ίδια πολιτική με την κυρά Τασία και τον Μουζάλα, προβάλλοντας συνεχώς τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην ΕΕ.
Εν τω μεταξύ, κράτη όπως η Σουηδία, η Νορβηγία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, κ.ά. συνεχίζουν εδώ και πέντε σχεδόν χρόνια την «προσωρινή» αναστολή της Σέγκεν ελέγχοντας διαβατήρια, και αποκλείοντας την είσοδο σε όσους κρίνουν ανεπιθύμητους.
Για να μη μιλήσουμε για τη γειτονική Βουλγαρία η οποία δεν δέχεται ούτε κουνούπι από το … Μάγκρεμπ.
Και όλα αυτά την ώρα που εμείς υποδεχόμασταν τους «κατατρεγμένους» στα νησιά μας με κεράσματα, χορούς και νταούλια, με τις ΜΚΟ να κάνουν πάρτι, τους συριζαίους και τους υπόλοιπους επαγγελματίες αλληλέγγυους να πανηγυρίζουν, και διάφορους μαϊντανούς στυλ Αντζελίνα Τζολί και Σούζαν Σάραντον να έρχονται (πάντα καλοκαίρι) για να βγουν σέλφις με τους … ικέτες.
Σήμερα λοιπόν, που οι μαϊντανοί μας ξέχασαν, που το Νόμπελ χάθηκε, και που δεν είναι ο Κουράκης και ο Πάντζας στα πράγματα, και που ο κοροναϊός έχει χτυπήσει την πόρτα μας για τα καλά, οι φωνές που λέγαμε που θέλουν ελέγχους και κλείσιμο των συνόρων απέκτησαν νέα δυναμική.
Κλείστε τα σύνορα, λένε, πριν είναι πολύ αργά… μπας και προλάβουμε την επιδημία. Μπας και σταματήσουν επιτέλους οι ροές.
Με έναν σμπάρο δηλαδή, δυο τρυγόνια.
Συνεπώς, μιας και οι ροές συνεχίζουν, με τον Ερντογάν να απειλεί να μας στείλει άλλα 2-3 εκατομμύρια, με τον μέσο πολίτη να φοβάται και παράλληλα να έχει αρχίσει να καταλαβαίνει τη μπίζνα πίσω από το μεταναστευτικό και τις ΜΚΟ, η απειλή του κοροναϊού είναι μια καλή αφορμή για την Ελλάδα να πάρει επιτέλους δραστικά μέτρα για τον περιορισμό των ροών.
Δραστικά μέτρα και όχι λόγια… και ας σκούζουν οι συριζαίοι, οι Ευρωπαίοι, και γενικά όλοι εκείνοι που μας θέλουν ισλαμική επαρχία με τους Έλληνες έρμαια στις εγκληματικές διαθέσεις, αλλά και στα μικρόβια τριτοκοσμικών μαχαιροβγαλτών.
Δραστικά μέτρα χθες κιόλας… αλλιώς οσονούπω προβλέπω Τζαμαχαρία αλά Γιουνανιστάν… μέχρι και δημόσιους αποκεφαλισμούς Χριστιανών στις πλατείες των πόλεων, με τους Ευρωπαίους εταίρους να στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης, και να συζητάνε (επί χρόνια) για μέτρα και κυρώσεις εναντίον του νεόκοπου Σουλτάνου, που τους παίζει όλους όπως θέλει…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου