Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο


Ο δράστης της επίθεσης μαχαίρι στο Λονδίνο την Κυριακή, Σουντές Αμάν, αποφυλακίστηκε πριν από λίγες ημέρες και βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές.
Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενός άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι σε περαστικούς στο Λονδίνο την Κυριακή.
Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι είναι μαχητής του ISIS και διέπραξε την επίθεση ως ανταπόκριση στις εκκλήσεις (σ.σ. της οργάνωσης) να χτυπηθούν πολίτες χωρών που ανήκουν στον συνασπισμό κατά του ISIS, ανακοίνωσε μέσω Telegram ο βραχίονας προπαγάνδας της οργάνωσης, σύμφωνα με το AFP.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι.

Εξέτισε το ήμισυ της ποινής του

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο δράστης της επίθεσης μαχαίρι στο Λονδίνο την Κυριακή, Σουντές Αμάν, αποφυλακίστηκε πριν από λίγες ημέρες και βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές και όπως μετέδωσε η Telegraph. 
Ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος λόγω υποδειγματικής συμπεριφοράς αφού εξέτισε το ήμισυ της ποινής φυλάκισης των τριών ετών και τεσσάρων μηνών που του είχε επιβληθεί για την κατοχή εγχειριδίου κατασκευής βόμβας.
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, φέρεται να φορούσε «βραχιολάκι» παρακολούθησης της αστυνομίας, με αξιωματικούς χωρίς στολές να εντοπίζουν τον δράστη μέσα σε οκτώ δευτερόλεπτα αφότου μαχαίρωσε το πρώτο του θύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου