Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Μηταράκης για ΜΚΟ: Απαραίτητη η πιστοποίηση για τη λειτουργία τους - Καταψηφίζουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ



ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΩΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ
ποκινούμενες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις με πορείες και συγκεντρώσεις αιτούντων άσυλο σε νησιά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο υπουργός αφού υπογράμμισε πως η χώρα έχει σύνορα, τόνισε πως «αλλάζουμε πολιτική για το μεταναστευτικό πρόβλημα και θα πετύχουμε». 

Παρουσιάζοντας την τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή με την οποία μεταξύ άλλων δημιουργείται Μητρώο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ο κ. Μηταράκης είπε ότι συστήνεται θέση Ειδικού Γραμματέα για την εποπτεία των ΜΚΟ. «Η πιστοποίηση των ΜΚΟ είναι πολύ σημαντική, είναι απαραίτητη θεσμικά γνώση για τη λειτουργία και των δομών και γενικότερα του συστήματος» ανέφερε. «Υπάρχουν ΜΚΟ που λειτουργούν υποδειγματικά και άλλες που δεν γνωρίζουμε σε βάθος τη δράση τους και που πρέπει να πιστοποιηθούν. Το νέο πλαίσιο μας επιτρέπει να διαγράφουμε ΜΚΟ που δεν πιστοποιούνται».
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε έντονη αντίδραση δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, για την τροπολογία την οποία και καταψηφίζει. 
Σε ό,τι αφορά γενικότερα το σχέδιο της κυβέρνησης για το πρόβλημα ο Νότης Μηταράκης είπε ότι θα δοθεί έμφαση στη μείωση των ροών, στις επιστροφές, στις κλειστές δομές, και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών που σηκώνουν το βάρος όπως π.χ. με την επιχορήγηση των δημοτικών τελών στους Δήμους που εμπλέκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου