Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Ρεπορτάζ από την αποψινή (24/7/2020) συγκέντρωση και πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη


Μία ακόμη φορά ο «Ιερός Λόχος 2012», μαζί με άλλες πατριωτικές, ελληνορθόδοξες και εθνικιστικές δυνάμεις
(ξεχωρίσαμε το «Κάστρο Σερρών», την «Ένωση Ελλήνων Πολιτών για την Μακεδονία», «Ομοσπονδία Πατριωτικών και Ορθοδόξων Σωματείων», «ΕΝΕΘ», «Πατριωτική Νεολαία Κατερίνης», «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας» κλπ)
βρέθηκαν στο δρόμο για να βροντοφωνάξουν:
«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ»Η πόλη της Θεσσαλονίκης απόψε σείστηκε από τα αγωνιστικά μας συνθήματα όπως :
«ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ, ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ»,  
«ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΑ»
«ΚΕΜΑΛ, ΣΦΑΓΕΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»,  
«ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» 
«ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» 
«ΚΥΠΡΟΣ ΑΙΓΑΙΟ, ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΙΑΙΟ» 
«ΕΛΛΑΣ, ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ» 
«ΙΣΑΑΚ ΣΟΛΩΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ» 
«ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» 
«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ» 
και το εμβατήριο :«Στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς, ...»

Στον χώρο έξω από το ναό είχαν κολληθεί αφίσες και πετάχτηκαν φειγ βολάν του Ιερού Λόχου 2012.Ενώ εδώ και δυο περίπου εβδομάδες είχε αναρτηθεί διαδικτυακό κάλεσμα, για τις 24/7, στις 7:30 μμ έξω από την Αγ. Σοφία Θεσσαλονίκης στο οποίο φυσικά και ανταποκριθήκαμε,
ενώ μόλις χθες,
εμφανίστηκε και κάλεσμα του μητροπολίτη Ανθίμου για την ίδια ημέρα, για εσπερινό και ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου εντός του (ιδίου) ναού και ώρα έναρξης 7 μμ (δείτε εδώ)
Στην ίδια ανακοίνωση της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε να χτυπήσουν πένθιμο οι καμπάνες (πρόταση που είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή, στην ανακοίνωσή μας εδώ).
Κάλιο αργά παρά ποτέ λέει ο λαός!

Ο Σύλλογος μας και πλήθος Ελληνορθοδόξων πιστών βρισκόταν από τις 7:30 στο χώρο της διαδικτυακής συγκέντρωσης (δηλαδή έξω από το προαύλιο της Αγίας Σοφίας).
Ο χρόνος περνούσε, έφτασε 8:30 μμ, και η ακολουθία εντός του ναού (που είχε ξεκινήσει ήδη από τις 7 μμ), δεν τελείωνε ...
Οπότε και με την ευλογία παριστάμενου αγωνιστή ιερέα π.Ιωάννη, αποφασίστηκε η έναρξη πορείας προς το Τουρκικό Προξενείο (το οποίο είχε αποκλειστεί με  κλούβες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις).

παραθέτουμε 2 ενδεικτικά βίντεο μας :Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα δείτε μέσα από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ.
Σε κάποια από αυτά είναι φανερή η προσπάθεια παραπληροφόρησης αλλά και της ασχετοσύνης των δημοσιογράφων (κάποιος έκανε λόγο για μόλις «100 άτομα»! για «ακροδεξιούς», άλλος για «Θεία Λειτουργία» στην Αγιά Σοφιά και άλλα γραφικά! οπότε τα παραθέτουμε χωρίς να μπούμε στον κόπο να τα σχολιάζουμε) :


1) από το GR Times:
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη πορεία διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. 
Την πορεία διοργανώνουν μέλη πατριωτικών οργανώσεων.
Νωρίτερα, κάποιοι από τους συμμετέχοντες έκαψαν και σημαία της Τουρκίας, ενώ αυτή την ώρα κατευθύνονται προς το Τουρκικό Προξενείο στην οδό Αγίου Δημητρίου. 
Ωστόσο, η Αστυνομία έχει ήδη παρατάξει «κλούβες» προκειμένου οι συμμετέχοντες να μην μπορούν να προσεγγίσουν στο σημείο. Οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν για μία ακόμη φορά το «Τη Υπερμάχω» (όπως είχαν κάνει νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αγία Σοφία) και έκαψαν μία ακόμη τουρκική σημαία, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την προκλητική κίνηση του Ταγίπ Ερντογάν. 
Ακολούθησε καθιστική διαμαρτυρία και αυτή την ώρα, αφού τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο, οι συμμετέχοντες επιστρέφουν στην Αγία Σοφία.2) Από sputniknewsΠολίτες της Θεσσαλονίκης έκαψαν την τουρκική σημαία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία. Πορεία προς το τουρκικό προξενείο της πόλης. 
Την ώρα που μέσα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη πλήθος κόσμου έψελνε τον Ακάθιστο Ύμνο, έξω από την εκκλησία βρίσκονταν δεκάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 
Μάλιστα, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας, με τελικό προορισμό το προξενείο της Τουρκίας.

3) Από Typoshes


Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Έκαψαν τούρκικη σημαία στην πορεία για την Αγία Σοφία (VIDEO)Πορεία προς το τουρκικό προξενείο
Λίγο πριν τις 20:30 ξεκίνησε πορεία από τους συγκεντρωμένους στην Αγία Σοφία προς το τουρκικό προξενείο, μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης.
Από νωρίς το απόγευμα κόσμος είχε συγκεντρωθεί τόσο μέσα όσο και έξω από το Ναό, παρακολουθώντας την ακολουθία του Εσπερινού και ψάλλοντας τον Ακάθιστο Ύμνο, καθώς σήμερα ακούστηκε για πρώτη φορά μετά από 83 χρόνια μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, με τη μετατροπή της σε τζαμί.
Περίπου 100 άτομα, μέλη εκκλησιαστικών οργανώσεων, αλλά και μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, αμέσως μετά την ακολουθία ξεκίνησαν την πορεία τους, ενώ έκαψαν μάλιστα σημαία της Τουρκίας.
Η πορεία πριν από λίγα λεπτά έφθασε στην Αγίου Δημητρίου κοντά στο τουρκικό προξενείο, όπου η αστυνομία είχε σχηματίσει φραγμό. Oι συγκεντρωμένοι έψαλλαν εκ νέου τον Ακάθιστο αλλά και τον εθνικό Ύμνο, φώναξαν συνθήματα, ενώ έβαλαν φωτιά σε ακόμη μία σημαία της Τουρκίας.
Στη συνέχεια με πορεία και πάλι επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης.4) Από ThessToday


Θεσσαλονίκη: Στο τουρκικό προξενείο η πορεία για την Αγία Σοφία (ΦΩΤΟ+VIDEO)Στο τουρκικό προξενείο κατέληξε η πορεία για τη μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της Τουρκίας και του τουρκικού λαού.
Μάλιστα, μέλη του Ιερού Λόχου έκαψαν τουρκική σημαία, λίγο νωρίτερα μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, ενώ επαναλήφθηκε αυτή η κίνηση και έξω από το τουρκικό προξενείο.5) εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα έξω από τον ΙΝ Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί και την τέλεση της πρώτης προσευχής παρουσία του προέδρου Ερντογάν. 
Με τρικάκια, σημαίες και πανό, μέλη του Ιερού Λόχου και άλλες ομάδες έκαναν αισθητή την παρουσία τους την ώρα της τέλεσης εσπερινού, μετά από κάλεσμα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου -όπου έδωσε το παρών και ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας. 
Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν μια τουρκική σημαία έξω από τον χώρο του ναού και μία έξω από το τουρκικό προξενείο -προς το οποίο πραγματοποίησαν πορεία. Η κυκλοφορία στην οδό Αγίου Δημητρίου έχει διακοπεί ενώ ισχυρή είναι η παρουσία της ΕΛΑΣ.Αφότου έψαλαν τον εθνικό ύμνο, οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν πορεία προς την αρχική τους θέση, τον ιερό ναό Αγίας Σοφίας στο κέντρο της πόλης.Πάντα στις επάλξεις του αγώνα.


6) LifeEvents7) από Thestival:

Θεσσαλονίκη: Με ελληνικές σημαίες στα χέρια διαμαρτύρονται για τη μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί (ΦΩΤΟ)
Πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησαν πριν από λίγο μέλη του Ιερού Λόχου και άλλων οργανώσεων, τα οποία πραγματοποιούσαν νωρίτερα συγκέντρωση έξω από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.Η πορεία βρίσκεται αυτή την ώρα στην οδό Αγίας Σοφίας και αναμένεται να καταλήξει στο Τουρκικό Προξενείο.Την πορεία επιτηρούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Ολοκληρώθηκε η πορεία για την Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη - Έκαψαν την τουρκική σημαία (ΦΩΤΟ & VIDEO)
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία διαμαρτυρίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Μέλη του Ιερού Λόχου και άλλων οργανώσεων ξεκίνησαν από την πλατεία Αγίας Σοφίας και κινήθηκαν προς το τουρκικό προξενείο επί της Αγίου Δημητρίου.Εκεί άτομα που συμμετείχαν στην πορεία άναψαν πυρσούς και έκαψαν την τουρκική σημαία.Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και στη συνέχεια επέστρεψαν με πορεία στο σημείο από όπου και ξεκίνησαν, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.8) Από NewsPost

Συγκέντρωση πραγματοποιείται και στην πλατεία Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν πατριωτικές και χριστιανικές οργανώσεις καθώς και μέλη του Ιερού Λόχου.
Τα άτομα κρατούν ελληνικές σημαίες και πανό το οποίο γράφει: «Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό Μητρώο. Δεν ξεχνώ, τίποτα δεν ξεχνιέται».

Πάντα στις επάλξεις του Αγώνα!
Ιερός Λόχος 2012 -Ελληνορθόδοξη Στρατιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου