Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Μουσείο Παπαφλέσσα – Αναγνωσταρά στην Πολιανή (βίντεο)

 

Ο Δήμος Καλαμάτας βλέπει θετικά και επιδιώκει την ανέγερση κτηρίου στην Πολιανή που θα στεγάσει το Μουσείο των ηρώων του ’21, Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά. Αυτό υπογράμμισε σήμερα, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε για τον σκοπό αυτό.


Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Ιωάννης Κoρoδήμος εκ μέρους του Πολεμικού Μουσείου, Ανδρέας Νικολόπουλος – Συντονιστής – Οικοδεσπότης της πολύ ενδιαφέρουσας εκπομπής “ΕΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” και μέλος στο Διεθνές Ίδρυμα «Κοινόν Πελοποννησίων» και ο Δημήτριος Βερδελής  – Νομικός και συμπαρουσιαστής στην εκπομπή “ΕΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”.

  Αξίζει να σημειωθεί οτι η εκπομπή “ΕΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” που αναδεικνύει και προβάλει την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και τα εθνικά μας θέματα συνέβαλε στην ανάδειξη και προβολή του υπό ίδρυση μουσείου στην Πολιανή για τον Παπαφλέσσα και τον Αναγνωσταρά μέσα από τις εκπομπές και τα οδοιπορικά που έκανε για το εν λόγω θέμα.

Η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Χριστίνα Λυκουργιά, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι το οικόπεδο που υπάρχει στην Πολιανή έχει εγγραφεί στο Κτηματολόγιο από το Δήμο και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για τυχόν ενστάσεις, ενώ για την παλιά μελέτη που είχε συνταχθεί από τον τέως Δήμο Θουρίας, διαπιστώθηκε ότι αφορά διαφορετικής φιλοσοφίας κτήριο, έχει ελλείψεις κι έτσι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε τον ενδιαφέρον του Δήμου για την ανέγερση Μουσείου που θα τιμήσει τους ήρωες στη γενέτειρά τους, ενώ θα δώσει ζωή στο χωριό και θα ενισχύσει περαιτέρω την ιστορία και τον πολιτισμό του Δήμου Καλαμάτας.

Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του kalamatatimes.gr οι κύριοι Ιωάννης Καροδήμος και Δημήτριος Βερδελής.

ΠΗΓΗ: Kalamatatimes.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΟΔΗΜΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΕΡΔΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ:

 https://www.youtube.com/watch?v=oqljjKXIh0c&feature=emb_logo&ab_channel=kalamataTimes

https://youtu.be/6-Qt-7uLaLU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου