Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Κίνηση ματ από Πούτιν κατά Ισραήλ – Επέτρεψε την είσοδο στην Συρία 1000 επίλεκτων κομάντος Ιρανών Φρουρών –Τι επίκειται στην συνέχεια


«Απάντησε» με ηχηρό τρόπο ο Ρώσος πρόεδρος στις απαιτήσεις του  Νετανιάχου που μετέβη  στην Μόσχα για να απαιτήσει αλλαγή στάσης του Κρεμλίνου  στην Συρία…εδώ και τώρα, αλλά δεν ήξερε σε ποιόν μιλούσε. 
Ο Ρώσος πρόεδρος επέτρεψε την είσοδο στην Συρία σε ακόμα  1000 Ιρανούς κομάντος στην χώρα , σκορπίζοντας τις όποιες ελπίδες επίλυσης του ζητήματος με ειρηνική λύση.     

Πρόκειται για κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Μόσχα και Τελ Αβίβ  με την  κίνηση του Κρεμλίνου να επιτρέψει την είσοδο στην Συρία 1000 (ίσως και πολύ παραπάνω) πάνοπλων επίλεκτων κομάντος της δύναμης των Ιρανών Φρουρών,  μέρος  της οποίας  ανεπίσημα θα μεταβεί στην Δαμασκό για να φυλάει το καθεστώς.   

Η Ρωσία συμφώνησε επίσημα για την είσοδο των Ιρανών  στη Συρία για να υποστηρίξουν τις εξαντλημένες δυνάμεις του συριακού καθεστώτος που έχουν περιορισμένες στρατιωτικές δυνατότητες, αποκάλυψε η Ισραηλινή εφημερίδα maariv και άρθρα στον αραβικό τύπο .
Ανεπίσημα όμως «φωτιά» ΄έχει πάρει το «τρίγωνο» των χωρών  Συρίας -Λιβάνου -Ισραήλ με κύριο  διακύβευμα την επόμενη ημέρα στην Συρία , το παλαιστινιακό, ειδικά  μετά την  διαφαινόμενη εξάλειψη των Τζιχαντιστών . Όλοι παίρνουν θέσις για την επόμενη ημέρα ..αυτό είναι πλέον πασιφανές.
Σύμφωνα με τον αναλυτή ασφαλείας της εβραϊκής εφημερίδας Yossi Melman, η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών έχει αποκαλύψει ότι στη μάχη κατά των Τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία,  το καθεστώς χρειάζεται έντονη υποστήριξη από τους καλά εκπαιδευμένους Ιρανούς στρατιώτες καθώς και από την κάλυψη της ρωσικής αεροπορίας. Η Ρωσία, είπε ο ίδιος, έχει εγκρίνει και νέες  ενισχύσεις από το Ιράν.
«Η ιρανική παρουσία στη Συρία θα αυξηθεί όσο η Ρωσία ενδιαφέρεται να στηρίξει τη σταθερότητα του καθεστώτος Άσαντ για να διατηρήσει τον έλεγχο της Συρίας ή των περισσότερων τμημάτων της», ανέφεραν πηγές πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου