Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Αλέξη, απλώς έχασες...


«Όλοι Τσίπρα». Αυτό είναι το νέο επικοινωνιακό σύνθημα που χρησιμοποιούν ήδη οι παπαγάλοι της Αριστεράς για να τονώσουν το ηθικό μιας κυβέρνησης που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.
Μια προσεκτική ματιά στους καλολαδωμένους πόντικες της δημοσιογραφίας που δίνουν απευθείας ραπόρτο στο Μαξίμου θα μας κάνει να καταλάβουμε που το πάει το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού.

Καθώς αυτός είναι εξαφανισμένος και θα εμφανιστεί από Δευτέρα ηλιοκαμένος και με την απορία σε ποια βίλα ή ποιο σκάφος έκανε διακοπές, το ρόλο του στηρίγματος στον Τσίπρα έχουν αναλάβει άλλοι. Ενόψει της ΔΕΘ άλλωστε πρέπει να βρεθεί ένα αφήγημα. Τι θα πάει να πει στα καρντάσια φέτος; Ότι δεν θα υπογράψει άλλα μέτρα; Ότι έρχεται η ανάπτυξη; Ότι θα αυξηθούν οι συντάξεις και οι μισθοί; Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη στη… νύμφη του Θερμαϊκού τον πήρανε χαμπάρι. Οι υποσχέσεις δεν είναι μπουγάτσα με τυρί που τρως συνέχεια και δεν χορταίνεις.
Το νέο αφήγημα του Τσίπρα ήδη ξεδιπλώνεται από τους παπαγάλους. Το «όλοι Τσίπρα» έχει να κάνει με την αποδοχή που έχει ο πρωθυπουργός στην Ευρώπη. Ακούνε Αλέξη και κάνουν σαν παρθένες που γνώρισαν τον πρώτο έρωτα. Η Μέρκελ, ο Μακρόν, όλοι οι μεγάλοι ηγέτες έχουν να λένε για το παιδί – θαύμα, διαδίδουν οι παπαγάλοι που μάλλον με καρακάξες μοιάζουν.
Μάλιστα, ενόψει του ταξιδιού του Μακρόν στην Ελλάδα και αργότερα του Ιταλού και ίσως και της Λαγκάρντ, στην κυβέρνηση επιχειρούν να παρουσιάσουν τον Τσίπρα σαν έναν μεγάλο ηγέτη: «Η ΝΔ ασχολείται με άσχετα θέματα και ο Αλέξης έχει ευρωπαϊκό προφίλ», τονίζουν.
Επίσης, λένε ότι ο Κυριάκος τρέμει στην ιδέα ότι έρχεται ο Μακρόν που… τόσο θέλει να του μοιάσει. Οι καρακάξες επισημαίνουν ότι ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε επικοινωνιακό και στρατηγικό αδιέξοδο εξαιτίας αυτής της… εντυπωσιακής αποδοχής στο πρόσωπο του Τσίπρα. Βεβαίως, αυτοί που τα γράφουν αυτά είτε έχουν πάρει γραμμή από το Μαξίμου είτε απλά γλείφουν εκεί που κάποτε έφτυναν για να πάρουν κανένα ξεροκόμματο.
Η σκηνοθέτηση μιας ειδυλλιακής εικόνας της χώρας, μιας ακμάζουσας Ελλάδας, ενός πρωθυπουργού που τον θέλουν όλοι και τον χαρακτηρίζουν μεγάλο ευρωπαίο ηγέτη πόρρω απέχει από την αλήθεια. Οι φόροι τσακίζουν τους Έλληνες που δεν πληρώνουν, υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση της κρίσης, το ΔΝΤ προειδοποιεί για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ύψους 10 δις ευρώ. Παράλληλα, η αριστερή κυβέρνηση κάνει κατασχέσεις λογαριασμών ακόμη και για μικρά ποσά, ετοιμάζεται να διαλύσει ό,τι απέμεινε όρθιο από τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα ενώ κανείς δεν μας βεβαιώνει ότι θα έρθει μια λυτρωτική λύση για το χρέος.
Κι ενώ ο Τσίπρας με ολίγη… γαλλική σάλτσα μαγειρεύει την μαγική εικόνα της χώρας, η αλήθεια είναι διαφορετική, τη βιώνει κάθε Έλληνας, κάθε μέρα που περνά. Όλες αυτές οι παρλαπίπες για ευρωπαϊκή αναγνώριση του μεταρρυθμιστή Αλέξη είναι ανοησίες, είναι μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να ξανασταθούν στα πόδια τους.
Ασφαλώς δεν κυβέρνησε κανείς μόνο με τις δημοσκοπήσεις, και η ΝΔ έχει πολύ δουλειά να κάνει ακόμη. Όμως, δεν χρειάζονται τα γκάλοπ για να καταλάβουμε ότι η κοινωνία βράζει. Άλλωστε, με Κοντονήδες, Γαβρόγλου και Τόσκες στην πρώτη γραμμή και με Τσίπρες, Καμμένους, Τσακαλώτους κρυπτόμενους σε… κάποια παραλία, αυτό δεν λέγεται κυβέρνηση. Λέγεται πανηγύρι γύφτικο με παράφωνες τραγουδιάρες.
Ας το πάρουν χαμπάρι. Ούτε ο Μακρόν ούτε ο… Κοντόν(ης) ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν θα τους σώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου