Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Ανοίγουν τα χαρτιά στην Κεντροαριστερά.Επισημοποιούνται τις επόμενες μέρες και οι νέες υποψηφιότητες. Η σύσκεψη στο Ποτάμι, οι προτάσεις Μανιάτη και τα ερωτήματα Θεοχαρόπουλου. Πιθανή η ψήφος και των ομογενών.



Ανακατεύεται η τράπουλα στην Κεντροαριστερά, καθώς ο ένας μετά τον άλλον, οι μνηστήρες για την ηγεσία του νέου φορέα ανακοινώνουν ή προαναγγέλλουν τις προθέσεις τους.
Ο τελικός αριθμός τους παραμένει άγνωστος, ωστόσο ελάχιστοι ήταν αυτοί που στην αρχή πίστευαν ότι θα εκδήλωναν το ενδιαφέρον τους τουλάχιστον επτά πρόσωπα. Επισήμως υποψήφιοι είναι η Φώφη Γεννηματά και ο Γιάννης Ραγκούσης, μέσω διαρροών ο Γιώργος Καμίνης, πιθανότατα «ναι» θα πουν οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιάννης Μανιάτης, θετικά το βλέπει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ σοβαρά το σκέφτεται και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Χωρίς βέβαια να αποκλείεται και κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, με τα δεδομένα να αλλάζουν διαρκώς και το «παιχνίδι» να ανοίγει ολοένα και περισσότερο.  
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε ευρεία σύσκεψη χθες στη Σεβαστουπόλεως  με τους βουλευτές, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και στελέχη του κόμματος, τους έκανε γνωστή την πρόθεσή του να ριχθεί στη μάχη. Το κλίμα στη σύσκεψη ήταν θετικό, σημειώνουν συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος θεωρεί ότι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, επικεφαλής της επιτροπής για τις εκλογές,  μπορεί να διασφαλίσει τις διαδικασίες.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ενώ εκτιμά πως η ανοικτή εκλογή και το άνοιγμα στην κοινωνία καλύπτουν τις βασικές πολιτικές επιδιώξεις του. Οι τελικές ανακοινώσεις από τον Σταύρο Θεοδωράκη θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα. 
Δεν αποκλείεται την ίδια μέρα που θα κάνει γνωστή την απόφασή του ο κ. Θεοδωράκης, να πράξει το ίδιο και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης. Ήδη, ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 31 Αυγούστου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για το μέλλον της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

Διαδικασίες και διαφωνίες

Την ίδια ώρα, ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Όπως είπε σε χθεσινή του συνέντευξη (ΕΡΤ), θα προβεί σε ανακοινώσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα ανοίξουν οι επίσημες διαδικασίες. «Περιμένω να δω τις διαδικασίες, να δω ποιου φορέα θα είναι ο επικεφαλής. Ενός ενιαίου ή ενός πολυκομματικού φορέα; Θέση μου είναι ότι θα πρέπει να είναι ένας νέος ενιαίος φορέας, αλλά εφόσον υπάρξουν διαφωνίες μεταξύ κομμάτων και κινήσεων, δεν υπάρχει πιο δημοκρατικός τρόπος από το να αποφασίσει όλη η βάση της Κεντροαριστεράς, με διπλή κάλπη, αλλιώς δεν θα ξέρουν οι υποψήφιοι σε ποιον φορέα θα είναι υποψήφιοι», σημείωσε, αποκλείοντας συνεργασία με τη ΝΔ. «Όποιος έχει στόχο να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη, δεν έχει παρά να πάει κατευθείαν στον κ. Μητσοτάκη», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η εκλογή νέου αρχηγού στην κεντροαριστερά προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου.Ο τρόπος ακόμα είναι υπό μελέτη από την Επιτροπή Αλιβιζάτου. Αν δεν γίνει με την παραδοσιακή κάλπη, μελετάται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η εκλογή με ηλεκτρονικό τρόπο και να δοθεί το δικαίωμα να ψηφίσουν και οι ομογενείς. Σε αυτήν την περίπτωση, θα γίνεται εγγραφή του ψηφοφόρου πριν την ημέρα της εκλογής και στη συνέχεια θα λαμβάνει έναν κωδικό τον οποίο θα χρησιμοποιήσει την ημέρα της εκλογής. Επίσης, θα προταθεί η διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου