Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Σκέψεις και προβληματισμοί από την παρακολούθηση της Διεθνούς Συνέλευσης 2019 των Μαρτύρων του Ιεχωβά




Της Αλεξίας Κρηνίτη


Στις 27 - 29 Ιουνίου του 2014, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η τριήμερη Διεθνής Συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο ΟΑΚΑ, την οποία είχα επισκεφθεί. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα σε κάποια εκδήλωση Μαρτύρων Ιεχωβά. Μπορείτε να διαβάσετε τους προβληματισμούς, τους ενδοιασμούς αλλά και τις εντυπώσεις μου εδώ: Οι εντυπώσεις μου από την ετήσια διεθνή συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά


Πέντε χρόνια αργότερα, η Σκοπιά επιλέγει ξανά το κλεινόν άστυ και το εμβληματικό του Στάδιο για να διοργανώσει Διεθνή Συνέλευση στην πόλη μας στις 5, 6 και 7 Ιουλίου 2019. Πήγα και πάλι στη Διεθνή τους Συνέλευση, την Κυριακή 7 Ιουλίου. Από το 2014 μέχρι το 2019 όμως, έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και δεν είμαι το ίδιο πρόσωπο με αυτό που επισκέφθηκε την Διεθνή (όπως την λένε για συντομία μεταξύ τους οι Μάρτυρες). Τι έχει αλλάξει από τότε;
Το 2014 είχα πάει από καθαρή περιέργεια. Ήμουν διστακτική ως προς το αν θα μου ζητήσουν να συζητήσουμε τα όσα ακούμε και αν θα μπορέσω να διαλεχθώ, αν θα σημειώσουν τα στοιχεία μου, αν θα μπορέσω να βρω τους γνωστούς μου Μάρτυρες που με προσκάλεσαν ή θα νιώθω παρείσακτη.

Σήμερα, το 2019:
1. Έχω παρακολουθήσει και άλλες εκδηλώσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά εκτός από την Διεθνή Συνέλευση του 2014, οπότε οι συναθροίσεις τους μου είναι κάτι γνωστό πλέον.
2. Έχω συζητήσει πάνω σε διάφορα θέματα με Μάρτυρες του Ιεχωβά. Μάλιστα, κάποιες εμπειρίες, διαλόγων και συναθροίσεων, τις έχω μεταφέρει στον Αντιαιρετικό[1]
3. Έχω προοδεύσει σε γνώση όσον αφορά την δική μου Ορθόδοξη πίστη μέσα από βιβλία, ενοριακές συνάξεις, αρθογραφία.
4. Έχω γνωρίσει ανθρώπους, που γνωρίζουν εις βάθος την αίρεση της Σκοπιάς και με έχουν βοηθήσει να κατανοήσω καλύτερα τον τρόπο σκέψης των οπαδών της.

Έτσι, αισθάνθηκα ότι πηγαίνοντας στην Διεθνή Συνέλευση της Αθήνας του 2019, δίνω την μαρτυρία της δικής μου πίστης ανάμεσα στους συγκεντρωμένους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Πήρα μαζί μου και το προσευχητάρι μου και την Αγία Γραφή. Ίσως κάποιος αναγνώστης αναρωτηθεί «μα τι είδους μαρτυρία πίστης είναι αυτή με την παρουσία σου σε μια συνέλευση Μαρτύρων Ιεχωβά;». Ο αναγνώστης θα πρέπει να προσπαθήσει να μπει στον τρόπο σκέψης των μελών της Σκοπιάς. Σύμφωνα με τα όσα διδάσκονται, όσοι δεν ανήκουμε στις τάξεις τους και δηλώνουμε Χριστιανοί είμαστε απλά υποκριτές που αγνοούν την θρησκεία τους, δεν διαβάζουν την αγία Γραφή, δεν συμπεριφερόμαστε με ευπρέπεια μέσα στους ναούς και άλλα πολλά ων ουκ έστιν αριθμός. Γνωρίζοντας όμως ανθρώπους που διαβάζουν την αγία Γραφή, γνωρίζουν την πίστη τους, σέβονται το γεγονός ότι βρίσκονται φιλοξενούμενοι σε κάποια εκδήλωση ετερόθρησκων, οι βεβαιότητές τους κλονίζονται, καθώς βλέπουν ότι δεν υπάρχουν «μόνο κακοί λύκοι εκεί έξω»[2].



Στο Στάδιο έφτασα στις 11.10 π.μ. και μπήκα στην Θύρα, που με είχαν ενημερώσει οι γνωστοί μου ότι κάθονται. Με αυτά τα 2 παιδιά, τον Γιάννη και τον Δημήτρη, γνωριζόμαστε σχεδόν 21 χρόνια! Ήθελα να προλάβω την ανάλυση του Ύμνου της Αγάπης (Προς Κορινθίους Α' Επιστολή, 13:1 – 13), να δω πώς μιλάει η Σκοπιά για την Αγάπη, όταν η αγάπη των Μαρτύρων του Ιεχωβά, είναι γεμάτη προϋποθέσεις και περιορίζεται αυστηρά μεταξύ των μελών της οδηγώντας σε διάλυση φιλίες και οικογένειες. Δεν πρόλαβα όμως, γιατί είχαμε μια μικρή καθυστέρηση στην Απόλυση της Κυριακάτικης Θ. Λειτουργίας και έτσι έφτασα λίγο πιο αργά από ό,τι είχα σχεδιάσει. Από ό,τι με ενημέρωσε ο Γιάννης, η ανάλυση του Ύμνου της Αγάπης συνοδευόταν από βίντεο με τη ζωή του Δαυίδ, που έδειχνε πώς η πίστη του στον Θεό, τον βοήθησε να εφαρμόσει στην καθημερινή του ζωή τα όσα γράφει ο Απόστολος Παύλος για την Αγάπη.
Παρακολούθησα όμως ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο του προγράμματος, που ξεκίνησε σχεδόν με το πού έφτασα: η «Δημόσια Γραφική Διάλεξη», όπως λέγεται η ομιλία που απευθύνεται στους επισκέπτες, που δεν είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά. Εκφωνήθηκε από έναν εκπρόσωπο του Κυβερνώντος Σώματος, δηλαδή εκπρόσωπο της ηγεσίας των Μαρτύρων με ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, καθώς και στις γλώσσες των φιλοξενούμενων Μαρτύρων από τις άλλες χώρες. Το θέμα της ομιλίας «Πού μπορείτε να βρείτε αληθινή αγάπη σε έναν κόσμο γεμάτο μίσος;». Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι το περιεχόμενο αυτής της συνομιλίας απευθυνόταν στους μη –μάρτυρες και ο λόγος είναι ότι βρήκα προσβλητικό το περιεχόμενό της! Άλλες ομιλίες που είχα ακούσει, σε άλλες συναθροίσεις τους, ήταν πολύ πιο ήπιες. Φαίνεται όμως να δικαιώνονται οι μελετητές της αίρεσης, που υποστηρίζουν ότι αυτές οι τριήμερες Συνελεύσεις απευθύνονται πλέον κατεξοχήν σε Μάρτυρες του Ιεχωβά και έχουν αποκτήσει ιδιαίτερα επιθετικό περιεχόμενο, αδιαφορώντας αν θα τους ακούσουν και μη – Μάρτυρες.



Επανερχόμενη στον ομιλητή, οφείλω να παραδεχτώ ότι ήταν ένας πολύ έμπειρος ομιλητής, με σωστό τόνο φωνής, χρωμάτιζε την φωνή του, έδινε έμφαση στα σημεία που ήθελε, χρησιμοποιούσε τη γλώσσα του σώματος για να επικοινωνήσει με το κοινό. Γενικότερα, μου κέντρισε την προσοχή να παρακολουθήσω τι λέει και καθώς τα αγγλικά μου είναι σε πολύ καλό επίπεδο, δεν χρειαζόμουν την μετάφραση. Τι έμαθα όμως από αυτήν την ομιλία και γιατί εκνευρίστηκα;

1. Παρομοίασε τον κόσμο μας σαν μια πόλη της Ινδίας που είχε μολυνθεί από ένα τοξικό νέφος. Στην πόλη αυτή, σώθηκαν κάποιοι Μάρτυρες που ανέβηκαν σε έναν λόφο και επειδή ήταν ψηλά, εισέπνευσαν καθαρό αέρα, δεν μολύνθηκαν λοιπόν και επέζησαν. Το ΟΑΚΑ λοιπόν είναι αυτός ο λόφος και το μοναδικό σημείο της Αθήνας που σήμερα εισπνέουμε καθαρό αέρα! Μα η δήλωση αυτή προσβάλει βάναυσα την πόλη και την χώρα που σε φιλοξενεί! Σύμφωνα με την δήλωση αυτού του κυρίου, οι άνθρωποι γύρω μου με μολύνουν και πήγα στο Στάδιο για να εισπνεύσω καθαρό πνευματικό αέρα! Σε μια ευρύτερη κλίμακα, η δήλωση αυτή προσβάλει και την ανθρωπότητα γενικότερα. Ας είχαν το θάρρος οι Μάρτυρες όταν χτυπούν τις πόρτες μας και στέκονται με τα stand τους σε κεντρικότατα σημεία των πόλεων, να μας πουν τι πραγματικά διδάσκονται για εμάς: πώς είμαστε όπως ένα τοξικό νέφος, που σκοτώνει τα πάντα γύρω του!

2. Υπάρχει τόση αγάπη μεταξύ των Μαρτύρων του Ιεχωβά και απόδειξη για αυτό είναι το γεγονός ότι στο ΟΑΚΑ υπάρχει μόνο τροχαία για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και μέσα στο Στάδιο, δεν υπάρχει ούτε ένας αστυνομικός. Αυτό που είπε ο ομιλητής είναι αλήθεια. Πράγματι δεν υπήρχε καθόλου αστυνομία στο ΟΑΚΑ (μόνο έναν υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας security είδα, στο πάρκινγκ που άφησα το αυτοκίνητο). Πρόκειται όμως για ένα τεράστιο λογικό άλμα. Η έλλειψη αστυνομίας και προστασίας δεν αποδεικνύει την αγάπη μεταξύ των Μαρτύρων του Ιεχωβά, αλλά ανευθυνότητα! Η προστασία της αστυνομίας δεν χρειάζεται για να μην σκοτωθούν μεταξύ τους οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ή για να μην σκοτώσουν εμάς που δεν είμαστε Μάρτυρες του Ιεχωβά! Ίσα – ίσα που μεγάλες συγκεντρώσεις άοπλων ανθρώπων είναι πανεύκολος στόχος, αν κάποιος θέλει να σχεδιάσει κάποια τρομοκρατική επίθεση! Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί στο Manchester Arenaτο Μάιο του 2018, μεταξύ τους πολλά παιδιά, δεν ήταν πολεμοχαρείς, γεμάτοι μίσος που αλληλοσκοτώθηκαν. Είχαν συγκεντρωθεί για να διασκεδάσουν με την ArianaGrande και έπεσαν θύματα βάναυσης τρομοκρατικής επίθεσης! Το ίδιο ισχύει και για τα θύματα στο Μπατακλάν του Παρισιού το Νοέμβριο 2015, για τα θύματα στις χριστιανικές εκκλησίες ανήμερα του Καθολικού Πάσχα τον Απρίλιο του 2019, των μουσουλμάνων που εκτελέστηκαν μέσα στο τζαμί της Νέας Ζηλανδίας, το Μάρτιο του 2019. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά φαίνεται να αδυνατούν να κατανοήσουν ότι δεν ζούν μέσα σε έναν αγγελικό κόσμο, ένα αγγελικό γκέτο, και ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, που ζούμε εμείς, δεν τους αγγίζει. Όλα τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν ότι άνθρωποι άοπλοι, που προσεύχονταν ή διασκέδαζαν σκοτώθηκαν βάρβαρα και όχι αναμεταξύ τους, επειδή μισιούνταν. Οπότε, το συμπέρασμα του ομιλητή ότι επειδή δεν υπάρχει αστυνομία, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αγάπη μεταξύ των Μαρτύρων, δεν μπορώ να το παρακολουθήσω.

3. Μας επεσήμανε ότι παίρνουμε μια μικρή γεύση από αυτό που ζουν καθημερινά εκατομμύρια Μάρτυρες και μας προσκάλεσε να αφήσουμε τα στοιχεία μας, για να επικοινωνήσουν μαζί μας, να μελετήσουμε την αγία Γραφή, να μάθουμε τον αληθινό τρόπο λατρείας που ευαρεστεί το Θεό. Παρακάμπτοντας την πρόδηλη προσπάθεια προσηλυτισμού, που είναι και αναμενόμενη, έκανα την ίδια σύγκριση στο μυαλό μου, που είχα κάνει στην Διεθνή Συνέλευση του 2014: Σύγκρινα αυτό που συνέβαινε στο ΟΑΚΑ με αυτό που είχα βιώσει λίγη ώρα πριν στον ενοριακό μου ναό, γιορτάζοντας την μεγαλομάρτυρα αγία Κυριακή και τον Νεομάρτυρα της Αθήνας, τον Άγιο Μιχαήλ τον Μπακνανά. Η αποπνικτική ζέστη του Σταδίου και οι συνεδριακού τύπου ομιλίες, που όπως ήδη σχολίασα, θεώρησα προσβλητικές, αδυνατούν να με μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο, όπως κάνει η Θεία Λειτουργία με τους υπέροχους ύμνους του Όρθρου, τις προσευχές, την θεία Κοινωνία, την χριστιανική τέχνη των ναών μας (υπέροχες αγιογραφίες και εικόνες, βυζαντινή ψαλτική τέχνη), την πραγματική ελευθερία, με όλα τα ανθρώπινα ελαττώματα, του ποιμνίου. Και επειδή τις τελευταίες μέρες είχα παρακολουθήσει πολλές και σημαντικές ακολουθίες της Εκκλησίας μας (π.χ. Μέγας Εσπερινός στον Άρειο Πάγο, όπου μίλησε ο Απόστολος Παύλος στους Αθηναίους, Θεία Λειτουργία στον παλαιότατο Βυζαντινό Ναό των Αγίων Αποστόλων εντός της αρχαίας Αγοράς, γιορτή της Παναγίας των Βλαχερνών), η διαφορά ανάμεσα στην Εκκλησία μας και την αίρεση ήταν ακόμη πιο έντονη.



4. Ο ομιλητής μας συνέχισε με προσβλητικά σχόλια συγκεκριμένα για τις θρησκείες, καθώς τις κατηγόρησε ότι προάγουν το μίσος και για αυτό «πολλοί άνθρωποι τις εγκαταλείπουν». Δεν φαίνεται να τον προβληματίζει το γεγονός ότι οι επισκέπτες, στους οποίους απευθύνεται, μπορεί να ανήκουν σε κάποια από αυτές τις θρησκείες. Στη δήλωση αυτή, βλέπουμε για μια ακόμη φορά την σχιζοφρενική συμπεριφορά των Μαρτύρων του Ιεχωβά, να αυτοχαρακτηρίζονται χριστιανοί και ταυτόχρονα να κατηγορούν τον Χριστιανισμό! Επιπλέον, η μόνιμη καραμέλα της Σκοπιάς για την εγκατάλειψη της θρησκείας από τους πιστούς της δεν στηρίζεται από στοιχεία. Απλά, «τα άλλα πρόβατα» το δέχονται, επειδή τους το λέει η ηγεσία τους. Ξεχνούν όμως ότι η θρησκευτικότητα της ανθρώπινης ψυχής δεν μπορεί ούτε να καταμετρηθεί ούτε να προβλεφθεί. Φαίνεται ο Χριστιανισμός να αναδιπλώνεται στην Ευρώπη, σε άλλες περιοχές όμως του πλανήτη γνωρίζει άνθηση (εντελώς ενδεικτικά, Αφρική, Κίνα, που μάλιστα είναι υπό διωγμό). Πάνω από όλα όμως, δεν μπορεί κανένα μέλος Κυβερνώντος Σώματος των Ιεχωβάδων ή εκπρόσωπός τους, να ξέρει πότε άνθρωποι που για οποιοδήποτε λόγο έχουν φύγει από την Εκκλησία, θα αποφασίσουν ως άλλος Άσωτος Υιός να επιστρέψουν!

Όταν ολοκληρώθηκε αυτή η ομιλία, ήρθε η ώρα για το μάθημα της Σκοπιάς Μελέτης, το βασικότερο δογματικό όργανο της Οργάνωσης, με το οποίο περνάει τις πληροφορίες και νέα δόγματα στους οπαδούς της. Στο πλαίσιο της Συνέλευσης, δεν διάβασαν όλο το άρθρο. Ο ομιλητής παρουσίασε τα βασικά σημεία του άρθρου, που θέμα είχε «Αγάπη και Δικαιοσύνη στην Χριστιανική Εκκλησία» και διάφοροι Μάρτυρες ανέβηκαν στο βήμα και έδωσαν προετοιμασμένες απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα. Από τον τίτλο, καταλαβαίνουμε ότι το θέμα του άρθρου είναι η εκδήλωση αγάπης αποκλειστικά μεταξύ των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Πρόκειται για μια ακόμη βάναυση παραχάραξη της αγίας Γραφής και λανθασμένη διδασκαλία «του πιστού και φρόνιμου δούλου» στους οπαδούς του. Αρκεί να αναφέρουμε τα λόγια του Χριστού, όπως μας τα μεταφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς, στο 6οκεφάλαιο του Ευαγγελίου του, εδάφιο 32: «Και ει αγαπάτε τους αγαπώντας υμάς, ποία υμίν χάρις εστί; και γαρ οι αμαρτωλοί τους αγαπώντας αυτούςαγαπώσι».
Ο συγκεκριμένος ομιλητής, στο πλαίσιο αυτού του μαθήματος, όπως θεωρείται από τους Μάρτυρες η Σκοπιά Μελέτης είπε μια ιστορία βγαλμένη από ταινία τρόμου, που προσβάλει τα μέλη των οικογενειών, τα οποία δεν ανήκουν στην Σκοπιά. Αναφέρθηκε σε έναν ηλικιωμένο σήμερα Μάρτυρα του Ιεχωβά, ο οποίος μάλιστα εκφώνησε κάποια ομιλία το Σάββατο (δεν συγκράτησα το όνομά του), ο οποίος στα νιάτα του ξύπνησε και είδε πάνω από το κρεβάτι του την γυναίκα του με ένα τσεκούρι, έτοιμη να τον δολοφονήσει, ύστερα από προτροπή των συγγενών της, λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων! Την αντιμετώπισε όμως με πραότητα, συζήτησε μαζί της και τελικά βαπτίστηκε και εκείνη μέλος της Σκοπιάς.
Όπως προανέφερα, το περιεχόμενο των Συνελεύσεων των Μαρτύρων, παρόλο που διεξάγονται σε ένα ευρύτερο κοινό, έχουν γίνει ιδιαίτερα επιθετικά και προσβλητικά.
Ένα δυο σχόλια, πέρα από το περιεχόμενο των ομιλιών που άκουσα:

1. Η συμπαθέστατη κυρία δίπλα μου, Γαλλίδα που έκανε μελέτη με τον γνωστό μου (δηλαδή τις μάθαιναν τις αιρετικές διδασκαλίες της Οργάνωσης με την παραχαραγμένη αγία Γραφή τους), κοιμόταν γλυκά! Κατανοητό μέσα σε αυτήν την τρομερή ζέστη.

2. Η μητέρα των παιδιών που με είχαν καλέσει, με συνεχάρη που έφερα τα βιβλία μου (την αγία Γραφή και το προσευχητάρι μου). Επίσης, μου είπε ότι συνέχεια τα παιδιά της τής λένε πόσο πολύ μελετώ την αγία Γραφή, και ότι της δείχνουν τα mail που τους στέλνω με τις σκέψεις μου, πάνω σε διάφορες περικοπές. Και για αυτό το λόγο, μου θύμισε τα λόγια του Χριστού στους μαθητές Του, να βρουν τους άξιους. Και μου εξήγησε ότι άξιος είναι αυτός που κάνει το θέλημα του Θεού. Με προέτρεψε λοιπόν να βρω κι εγώ τους άξιους! Ίσως οι φίλοι αναγνώστες να μην μπορούν να συλλάβουν το νόημα που κρύβουν τα λόγια της. Ουσιαστικά, ήταν ανοιχτή πρόσκληση να ενταχθώ στις τάξεις τους. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δηλώνουν απερίφραστα ότι είναι οι μόνοι που κάνουν το θέλημα του Ιεχωβά και έχουν φιλοξενήσει σχετικά άρθρα στο site τους, στα περιοδικά και στα φυλλάδια που μας δίνουν. Με την συμβουλή της να βρω τους άξιους, εννοούσε την Σκοπιά!

3. Τα κορίτσια πάρα πολύ όμορφα ντυμένα και κάποιες τολμηρές, παρόλη την ζέστη, φορούσαν παραδοσιακές στολές (ξεχώρισα της Μακεδονίας και της Ρόδου). Από ό,τι καταλαβαίνω και μου έχουν πει γνωστοί μου, οι Συνελεύσεις είναι ένα άτυπο νυφοπάζαρο, αλλά και πάλι μπράβο τους (συγγνώμη, ως γυναίκα κι εγώ δεν μπόρεσα να μην το παρατηρήσω, σχολιάσω και επιβραβεύσω).

4. Στη χώρα μας, για την Διεθνή Συνέλευση είχαν έρθει καλεσμένοι («εκπρόσωπο» όπως τους λένε), από Μεξικό, Ιαπωνία, Αλβανία, Σκόπια (ίσως ξεχνώ κάποια χώρα).

5. Ανακοινώθηκε ότι παρακολούθησαν το πρόγραμμα 36.337 (και πάλι, ίσως υπάρχει μια μικρή απόκλιση, γιατί το μεταφέρω από μνήμης). Φαίνεται ότι είναι σημαντική πληροφορία, γιατί οι Μάρτυρες γύρω μου σημείωσαν τον αριθμό. Παρατήρησα μάλιστα ότι Μάρτυρες του Ιεχωβά, ταξιθέτες όπως λέγονται στο συγκεκριμένο ρόλο, καταμετρούσαν πόσοι καθόμασταν στα καθίσματα.



6. Πανταχού παρόντα τα κουτιά των προσφορών.

7. Και ένα πολύ τρυφερό στιγμιότυπο: ένα ζευγάρι που καθόταν ακριβώς μπροστά μου, δεν σταμάτησαν να χαϊδεύει γλυκά ο ένας τον άλλον και να κρατιούνται από το χέρι, όταν έψαλλαν τους ύμνους τους. Εύχομαι να είναι πάντα τόσο αγαπημένοι και να τους φωτίσει ο Χριστός με τις μεσιτείες της αγίας Κυριακής, που γιορτάζει σήμερα, να έρθουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία!

36 σχόλια:

  1. Π O Λ Y T E K N O Σ είπε
    Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Α Κ Ρ Ω Σ ΣΟΒΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΟ ΑΡΑΔΕΣ.
    ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ T O Y Σ ΟΙ IEXΩBITEΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.
    Η ΕΙΚΟΝΑ Α Π Ο Κ Α Ρ Δ Ι Ω Τ Ι Κ Η . ΟΙ ΣΥΡΜΟΙ Γ Ε Μ Α Τ Ο Ι ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΧΩΒITEΣ ΝΑ '' ΑΙΩPOYNTAI '' ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ . ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΕΠΙΒΙΒAΣΤΗΚΑ ΣΤΟΝ ΠPΩTO ΣΥΡΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.
    ΕΒΛΕΠΕΣ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ - ΝΕΟΥΣ ...... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Θ Λ I Ψ H ΠΟΥ Τ O Σ E Σ ΨΥΧΕΣ ΖΟΥΝ ΣΤΗ Π Λ A N H κ Ο Δ H Γ O Y N T A I ΣΤΗΝ Α Π Ω Λ E I A.
    ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ Ο Λ Α ΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ , ΟΙ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΙ κ Η Λ. Σ. ΛΟΥΗ Γ Ε Μ Α Τ Ο Ι ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ . Θ Λ Ι Β Ε Ρ Η ΕΙΚΟΝΑ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Α Κ Ρ Ω Σ ΣΟΒΑΡΟ . ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ
    ΤΗN IEPA ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΧΑΣΙΜΟ ΕΧΟΥΜE .
    ΕΠΕΙΔΗ TO ΘEMA ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ - ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο Λ I K H A N A N H Ψ H ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ . ΤΟΝ Ε Χ Θ Ρ Ο ΤΟΝ ΧΤΥΠΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΧΤΥΠΑ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΙA ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΟYΣAΝ ΟΙ
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ κ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ Π Λ A N H Σ κ
    Α Ι Ρ Ε Σ Ε Ω Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυξανονται και πληθυνονται οι Ιεχωβιτες και οι Ιεχωβιτισσες δ ι ο τ ι ο Aρειος Πάγος απο κοινού με το Συμβούλιο Επικρατείας π ρ ο ε β η το 1 9 7 5 σε ν ο μ ι μ ο π ο ι η σ η των μαρτύρων του Ιεχωβά α ν κ α ι
    - π ρ ο σ ε ξ α τ ε αυτό - η τ α ν , η δ η ,
    γ ν ω σ τ ο μια δ ε κ α ε τ ι α - 1 0 ε τ η - ν ω ρ ι τ ε ρ α ότι η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά δ ι α β ρ ω ν ε ι τα έθνη : σε κράτη της μαύρης ηπειρου η οργάνωση ε ρ ι ξ ε την ο δ η γ ι α για α ν -
    υ π α κ ο η των κατοίκων στους νόμους των χωρών αυτών και υπήρξαν δ ι ω γ μ ο ι των πιστών στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά . Όταν έπαψαν οι δ ι ω γ μ ο ι , οι αξιωματούχοι των μαρτύρων του Ιεχωβά με θ ρ α σ ο ς α π ι σ τ ε υ τ ο απέστειλαν σε δ ι ε θ ν ε ι ς οργανώσεις επιστολές δ ι α μ α ρ τ υ ρ ι α ς για τους δ ι ω γ μ ο υ ς των πιστών της ε ν ω η ι δ ι α η οργάνωση η τ α ν Ο η θ ι κ ο ς α υ τ ο υ ρ γ ο ς των δ ι ω γ μ ω ν . Aυτα ειναι γ ν ω σ τ α στους
    α ρ μ ο δ ι ο υ ς για τη τ η ρ η σ η των νόμων ; Aυτα ειναι γ ν ω σ τ α σ' αυτούς οι οποίοι πηγαίνουν στις ομιλίες των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tα ανωτέρω περί α ν - υ π α κ ο η ς και δ ι ω γ μ ω ν σε κράτη της μαύρης ηπειρου τα σημειώνει σε μια συγγραφική εργασία πρώην αξιωματούχος των μαρτύρων του Ιεχωβά ο οποίος αποκαλεί την οργάνωση στην οποία ανήκε , A γ ρ ι α Σ υ μ μ ο ρ ι α , τους ιδρυτες και χρηματοδότες αποκαλεί δ ι ε θ ν ε ι ς ν τ α β α τ ζ η δ ε ς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aλεξια Kρηνιτη : να δω πώς μιλαει η σκοπιά για την αγάπη όταν η αγαπη των μαρτυρων του Ιεχωβα είναι γεμάτη προϋποθέσεις και περιορίζεαι αυστηρά μεταξύ των μελών της οδηγώντας σε διάλυση φιλίες και
      οικογένεις

      Διαγραφή
    2. Όταν οι νεοεισερχόμενοι στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά γίνονται δ ε κ τ ο ι από τους κατοίκους των σπιτιών , θεωρούνται - οι διαμένοντες σ' αυτά τα σπίτια - άνθρωποι " κ α λ η ς θ ε λ η σ ε ω ς " , σ η μ ε ι ω ν ε τ α ι σε ε ι δ ι κ ο έντυπο η δ ι ε υ θ υ ν σ η τους και π α ρ α δ ι δ ε τ α ι στους ε π ι σ κ ο π ο υ ς αγρού ω σ τ ε να γινονται σ υ ν ε χ ε ι ς - π ρ ο σ ε ξ α τ ε αυτό - ε π α ν ε π ι σ κ ε ψ ε ι ς μέχρι να ξ ε κ ι ν η σ ο υ ν οι γραφικές μελέτες , οι οποίες ο υ τ ε γραφικές είναι ο υ τ ε μελέτες , με βιβλία από την οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά . Tα σπίτια τα οποία τ ι ν α ξ α ν στον αέρα δ ε μετριούνται , έναν μόνο αν π α ρ α σ υ ρ ο υ ν στη π λ α ν η , π α ε ι το σπίτι , δ ι α λ υ ε τ α ι . Aυτα ισχυρίστηκε πρώην αξιωματούχος των μαρτύρων του Ιεχωβά ο οποίος αποκαλεί την οργάνωση στην οποία ανήκε A γ ρ ι α Σ υ μ μ ο ρ ι α , τους ιδρυτές και χρηματοδότες : δ ι ε θ ν ε ι ς ν τ α β α τ ζ η δ ε ς .

      Διαγραφή
  4. I δ ο υ η αγάπη των αξιωματούχων των μαρτύρων του Ιεχωβά διατυπωμένη σε συγγραφική τ ο υ ς εργασία με τίτλο επιβίωση σε μια νεα γη , εκατοστή εικοστή όγδοη σελιδα :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. επιβιωση σε νεα γη : Oι ανήκοντες στη τάξη της Ιαηλ δε σηκωνουν χέρι εναντίον κοσμικών αρχόντων α λ λ α X ρ η σ ι μ ο π ο ι ο υ ν O T I Δ H Π O T E για να εξουδετερώνουν τις προσπάθειες που γίνονται για τη καταπίεση των μαρτύρων του Ιεχωβά και γ ν ω σ τ ο π ο ι ο υ ν ότι ε ι ν α ι σε π λ η ρ η A ρ μ ο ν ι α με το σ κ ο π ο του Ιεχωβά να κ α τ α σ τ ρ ε ψ ε ι O λ ο υ ς τους ε χ θ ρ ο υ ς τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aναγνωστες και αναγνωστριες π ρ ο σ ε ξ α τ ε με π ο ι ο τρόπο π α ρ α κ ι ν ο υ ν τ α ι , π α ρ ο τ ρ υ ν ο ν τ α ι οι νεοεισερχόμενοι στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά να σ υ μ μ ε τ α σ χ ο υ ν σε α δ ι κ ο π ρ α γ ι α για να α π α λ λ α γ ε ι από α ν τ ι φ ρ ο ν ο υ ν τ ε ς η οργάνωση : να X ρ η σ ι μ ο π ο ι ο υ ν οι νεοεισερχόμενοι στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά O T I Δ H Π O T E ( και α θ ε μ ι τ ο : ξ ε χ α σ α ν ( ; ) oι ι θ υ ν ο ν τ ε ς τη λέξη ν ο μ ι μ ο ) εναντίον των α ν τ ι τ ι θ ε μ ε ν ω ν στην οργάνωση τ ο υ ς .

      Διαγραφή
    2. Σωστά ως το σημείο αυτό , αξιωματούχοι των μαρτύρων του Ιεχωβά και μέτοχοι οι οποίοι χρηματοδοτειτε την οργάνωση ;

      Διαγραφή
  6. Aλεξια Κρηνιτη : εκφωνήθη από έναν εκπρόσωπο του κυβερνώντος σώματος , εκπρόσωπο της ηγεσίας των μαρτύρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. I δ ο υ σημείο ενδιαφέροντος αξιωματούχοι και μετοχοι : σε π ο ι ο χωριο , σε π ο ι ο στιχο , ομιλούν οι γραφές περί κυβερνώντος σώματος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλεξια Kρηνιτη : Οι μάρτυρες του Ιεχωβά δηλώνουν απερίφραστα ότι είναι οι μόνοι που κάνουν το θέλημα του Ιεχωβά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως ανέκδοτο είναι πολύ καλό Aλεξια . To άλλο με τον Toτο το ξέρουν στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ;

      Διαγραφή
  9. Ως μια αλλου είδους λ ε ρ ν α ι α υ δ ρ α λειτουργει η οργανωση των μαρτύρων του Ιεχωβά , ο μ ω ς είναι ε τ ο ι μ α προς δημοσίευση άρθρα με κατάλληλο περιεχόμενο για να κ ο ν ι ο ρ τ ο π ο ι η θ ε ι άπαξ και δια π α ν τ ο ς το δημιούργημα του διαβόλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Iσχυριζεται η τύπισσα ότι οι άξιοι βρίσκονται στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά . Aς δούμε αν ο ισχυρισμός της ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η oργάνωση των μαρτυρων του Iεχωβα : οργάνωση α π α τ η ς .

    Ισχυρίζεται η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ότι είναι ο μοναδικός αγωγός διά του οποίου η αλήθεια του Θεού φτάνει στην γη . Η δε εταιρία με τις εκδόσεις της , μια «πλημύρα δημοσιεύσεων , καθαρή οπως το κρύσταλλο αλήθεια . Βλέπετε , η αγία γραφή δ ε περιλαμβανει την αλήθεια και χρειάζεται η οργάνωση !

    Ό μ ω ς τιθεται ένα ερώτημα : Είναι δυνατό να μεταβάλλονται οι αλήθειες του Θεού ; Ό χ ι . Μόνο οι ανθρώπινες διδασκαλίες μεταβάλλονται . Αν η οργάνωση είναι «ο αγωγός του Ιεχωβά» θα λέει την αλήθεια και πάντα την ι δ ι α αλήθεια , η διδασκαλία της θα είναι πάντα σ τ α θ ε ρ η , αφού ο Χριστός «είναι χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους α ι ω ν α ς» . Τα κείμενα ό μ ω ς της ί δ ι α ς της οργάνωσης α π ο δ ε ι κ ν υ ο υ ν ότι η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά είναι μια οργάνωση α π α τ η ς .

    Ας δούμε λοιπόν τα κείμενα της εταιριας σκοπιά . Σε βιβλίο τους «Η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (σελιδες 288 - 289) γράφονται οι απόψεις της εταιρίας για τις πολιτικές κυβερνήσεις . Διαβάζοντας βλέπουμε πως η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά πίστευε ότι οι πολιτικές κυβερνήσεις εταχθησαν από το Θεό . Το ίδιο επαναλαμβάνεται σε βιβλίο «γραφικές μελέτες» (τ.Α σελ. 302).

    Αν όμως διαβάσεις τη σκοπιά του 1929 στη σελιδα 126 , το βιβλίο το «φως» τ. Β σελ. 331 , τότε θα πληροφορηθεις ότι η προηγουμένη άποψη ήταν μια σ α τ α ν ι κ η π λ α ν η και ότι οι πολιτικές κυβερνήσεις εταχθησαν από το δ ι α β ο λ ο και ότι οι «υπερέχουσες εξουσίες» τις οποιες περιγράφει ο Απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή του (κεφ. ιγ΄) δ ε ν είναι οι πολιτικές κυβερνήσεις , α λ λ α οι αξιωματούχοι της οργάνωσης ! !

    Είναι δυνατό ; θα διερωτηθείς . Αν η οργάνωση ( δηλαδη η εταιρία σκοπια ) είναι ο μοναδικός αγωγός του Θεού , τότε π ω ς πέρασε από τον αγωγό αυτό μια σ α τ α ν ι κ η π λ α ν η ; π ο ι α είναι η σ α τ α ν ι κ η π λ α ν η , η πρώτη ή η δεύτερη διδασκαλία ; μήπως λοιπόν η εταιρία σκοπια δ ε ν ειναι αγωγός του Θεού , α λ λ α αγωγός του π ο ν η ρ ο υ ;

    Η εταιρια δινει μια πρόχειρη απάντηση σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις . «Ο Ιεχωβά Θεός έδωσε περισσότερο φως και μάθαμε την αλήθεια» . Ο μ ω ς ο ισχυρισμός είναι αφελής . Ας τον δεχθούμε για λίγο και ας έλθουμε στη «σκοπιά» της 15ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου 1963 ( σελιδες 197 - 211 και σελιδα 171 ) και θα μάθουμε ξ α ν α ότι οι πολιτικές κυβερνήσεις εταχθησαν από το Θεό .

    Δίχως κ α μ μ ι α ενοχη εγραψαν οτι το 1929 ( οταν έλεγαν ότι οι πολιτικές κυβερνήσεις εταχθησαν από το δ ι α β ο λ ο ) το φως ήταν αμυδρό και οι κεχρισμένοι νόμιζαν ότι ο σ α τ α ν α ς έταξε τις πολιτικές εξουσίες . Η άποψη αυτή διακηρύχτηκε μέχρι το 1963 . Ο μ ω ς το «φως του Ιεχωβά» έλαμψε ζωηρότερα και απαντες στο ναό ( στην οργάνωση ) διεκριναν πως οι πολιτικές εξουσίες δ ε ν είναι του σ α τ α ν α , α λ λ ά αυτές για τις οποίες εγραψε ο Απόστολος . Οποτε λοιπόν : πριν από το 1929 οι πολιτικές κυβερνήσεις εταχθησαν από το Θεό . Το 1929 ανακαλύπτουν ότι αυτό ήταν δ α ι μ ο ν ι κ η π λ α ν η και η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές κυβερνήσεις ήταν από το δ ι α β ο λ ο και το 1963 ξ α ν α γύρισαν σε μια δ α ι μ ο ν ι κ η π λ α ν η .

    Το ερώτημα για την οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά είναι καίριο : η οργάνωση είναι ο αγωγός του Θεού και διοχετεύει στους ανθρώπους δ α ι μ ο ν ι κ ε ς π λ α ν ε ς ; μηπως λοιπόν δ ε ν είναι αγωγός του Θεού α λ λ α του δ ι α β ο λ ο υ ; Ο μ ω ς δ ε ν είναι μόνο το θέμα των πολιτικών κυβερνήσεων το οποιο α π ο δ ε ι κ ν υ ε ι ότι η θεωρία «περί ζωηροτέρου φωτός» ειναι α π α τ η , α λ λ α είναι και άλλα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  12. Aς αφήσουμε τα παραδείγματα των πολιτικών κυβερνησεων και ας ακούσουμε ένα πρώην μάρτυρα του Ιεχωβά , τον Γκύντερ Πάπε ο οποίος ήταν παιδί μαρτύρων του Ιεχωβά , να μας πεί την προσωπική του μαρτυρία .

    Ήταν ένας από εκείνους οι οποιοι γύριζαν απο σπίτι σε σπίτι και όπως ο ίδιος είπε: " Aν μου λέγατε πως μια μέρα θα έ π α υ α να είμαι μάρτυς του Ιεχωβά , θα σας απαντούσα : π ο τ ε ". Ο μ ω ς π ω ς άλλαξε ; Ας δουμε τη προσωπική του μαρτυρία όπως την ειπε προ ετων σε διάλεξή του η οποια διεξηχθη στην Αθήνα . Είπε λοιπόν :

    " Από το 1874 , έτος ιδρυσης για την εταιρία στο Πίτσμπουργκ , οι ανήκοντες στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά π ι σ τ ε υ α ν σε κ α τ α γ ρ α μ μ α A N A Σ T A Σ H του Αβραάμ , του Ισαακ και του Ιακώβ και ότι ήταν οι κυβερνήτες , οι πρίγκηπες του νέου κόσμου , του παραδείσου . Oρισμενα μάλιστα βιβλία π ε ρ ι ε γ ρ α ψ α ν την Α N A Σ T A Σ H τ ο υ ς . Για να δ ε ι ξ ο υ μ ε τη π ι σ τ η μας φτιάξαμε σπίτι στη Καλιφόρνια για να μ ε ν ε ι ο Αβραάμ και το 195Ο α ν α μ ε ν α μ ε την Α N A Σ T A Σ H του Αβραάμ και των α λ λ ω ν . Το 195Ο σε συνέδριο στη φραγκφούρτη τη πέμπτη το βράδυ , στο πρόγραμμα του συνεδρίου εκείνου ήταν και μια διάλεξη με τίτλο : οι άρχοντες θα κυβερνήσουν με δ ι κ α ι ο σ υ ν η . Α π α ν τ ε ς εκείνο το βράδυ π ι σ τ ε υ α ν στην Α N A Σ T A Σ H του Αβρααμ , του Ισαάκ και του Ιακώβ . Είχαμε φτιάξει ραδιοσταθμό , τον Β.Β.R. για να μιλήσει ο Αβραάμ στους κατοίκους της γης .

    Στη διάλεξη εκείνη , ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας είπε σε πλήθος 100.000 συγκεντρωμένων μαρτύρων του Ιεχωβά :

    Αδελφοί , οι άρχοντες ε ι ν α ι ε δ ω ! !

    σε ξεσπασμα ε ν θ ο υ σ ι α σ μ ο υ , α π α ν τ ε ς κοιτούσαν στη σκηνή για να δ ο υ ν τους Αβραάμ , Ισαάκ και Ιακώβ . O ομιλητής συνέχισε :

    Ν α ι , αδελφοί , οι άρχοντες ε ι ν α ι ε δ ω ! ! κοιτάξτε γ υ ρ ω σ α ς , κάθονται μ ε τ α ξ υ σ α ς ! ! Ο Ιεχωβά Θεός έδωσε νέο φ ω ς . Α ν τ ι για αυτούς , ε ι ν α ι οι ιεραπόστολοι και οι
    αξιωματούχοι των συναθροίσεων , α υ τ ο ι ε ι ν α ι οι άρχοντες του νέου κόσμου , τα στελέχη της οργανώσεως των μαρτύρων του Ιεχωβά ! ! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ώστε δ ε χρειάζεται να έρθει ο Aβρααμ !! Oγδοντα χρόνια το π ι σ τ ε υ α μ ε και το κήρυτταμε από σπίτι σε σπιτι και τώρα οι άρχοντες είμαστε εμείς ; Αυτό μου δημιουργουσε αμφιβολίες . Το είπα στους αδελφούς μου και εκείνοι μου είπαν: " Aπομακρυνε τις αμφιβολίες , είναι δ α ι μ ο ν ι κ ε ς . Θα σε οδηγήσουν έ ξ ω από την οργάνωση " , έτσι τις έδιωξα .

    Στις 15 Μαΐου του 1955 ό μ ω ς στο περιοδικό σκοπιά στο 10ο τμήμα της σύγχρονης ιστορίας διαβάζαμε :

    Με την έκδοση του βιβλίου διεκδίκησις το 1932 οι ανήκοντες στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά καταλαβαν ότι η κίνηση της επιστροφής στη Παλαιστίνη προήρχετο από το σ α τ α ν α ο οποίος ε ξ α π α τ α O λ ο κ λ η ρ η την οικουμένη ε κ τ ο ς των μαρτύρων του Ιεχωβά .
    Αυτό δ ε μπορούσε να ήταν αλήθεια . Οι ανήκοντες στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά από την αρχή της ιδρύσεώς τ ο υ ς το 1874 διακήρυτταν από σπίτι σε σπίτι , ω ς κεντρική διδασκαλία τη κίνηση της επιστροφής στη Παλαιστίνη ω ς βέβαιο σημείο το οποίο αποδείκνυε το τέλος αυτού του κόσμου . Λέγαμε ότι ο Θεός οδηγεί τους Ισραηλίτας στη Παλαιστίνη και τωρα καλουμαστε να πιστέψουμε ότι ο δ ι α β ο λ ο ς ήταν ο δημιουργός της διδασκαλίας εκείνης . Aυτο π ω ς μπορούσε να ηταν αλήθεια ; Αν ήταν αλήθεια , τότε εγώ ήμουν ε ν ο χ ο ς . Διότι κηρυττα τη διδασκαλία από σπίτι σε σπίτι ω ς διδασκαλία του Θεού . Αν η σκοπιά είχε δίκαιο , τότε διακηρυτταμε σε ο λ ο κ λ η ρ ο το κόσμο , σε εκατομμύρια ανθρώπους στο όνομα του Θεού και με τη Βίβλο στο χέρι δ α ι μ ο ν ι κ ε ς διδασκαλίες . Τότε ήταν ε ν ο χ ο ι A π α ν τ ε ς οι αδελφοί σε ό λ ο το κόσμο γιατί κήρυτταν την αβεβαιότητα ! Έτσι ξ α ν α ρωτουσα τους αδελφούς μου :

    μηπως είναι τυπογραφικό λάθος ; Άλλωστε η διδασκαλία βρισκόταν και στους δύο τόμους του βιβλίου το φ ω ς ω ς κεντρική διδασκαλία , και η σκοπιά εγραψε για το βιβλίο φ ω ς :

    Έτσι μου επιβάλλεται η πεποίθηση ότι ο δημιουργός του βιβλίου φ ω ς
    δ ε ν είναι ανθρώπινο ον . Ο υ δ ε ι ς άνθρωπος μπορούσε να γράψει το βιβλίο αυτό και ο υ δ ε ι ς άνθρωπος το έγραψε . Tην εξαίσια αποκάλυψη του λόγου της αληθείας μας την προσφερει η αποδεικνυομένη δύναμη του ζώντος Θεού . Ο Ιεχωβά Θεός είναι ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού .

    Αν ό μ ω ς εδώ μιλουσε ο Θεός , π ω ς μπορούσε ο λόγος του Θεού να γίνει δ α ι μ ο ν ι κ η διδασκαλία ; Ε κ τ ο ς βέβαια αν δ ε μιλούσε μέσα από την οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά ο
    Θεός . Τότε με οδήγησαν σε δ ι κ α σ τ ι κ η επιτροπή της οργανωσης , με δ ι κ α σ α ν ω ς α ν τ α ρ τ η εναντίον του Ιεχωβά Θεού και της οργανωσης του και μ' ε δ ι ω ξ α ν από την οργάνωση .


    ΑπάντησηΔιαγραφή


  14. Τότε κ α τ ε δ α φ ι σ τ η κ ε μέσα μου όλος ο κόσμος . Μού φαινόταν κακό όνειρο . Από μικρό παιδί μαθαινα ότι η εκκλησία είναι του δ ι α β ο λ ο υ , ότι οι κυβερνήσεις είναι ε γ κ λ η μ α τ ι κ ε ς και ότι δ ε ν υπάρχει εμπιστοσύνη π ο υ θ ε ν α , έ ξ ω από την οργάνωση . Τότε κατέφυγα στα δημοσιεύματα της σκοπιάς . Τα είχα όλα στο σπίτι μου από την 1.7.1879 μέχρι τα τελευταία . Σ υ γ κ ρ ι ν ο ν τ α ς τα διαπίστωνα ότι ήταν γ ε μ α τ α με α ν τ ι φ α σ ε ι ς . Τον Αβραάμ π.χ. δ ε τον περίμεναν μόνο το 1950 ή το 1951 για πρώτη φορά . Γιά πρώτη φορά τον περίμεναν το 1925 . Toτε π ι σ τ ε υ α ν οτι θα πήγαιναν στον ουρανό και πούλαγαν γι’ αυτό τα υπάρχοντά τους . Το 1925 οι αδελφοι ανέβηκαν στις πιο ψηλές κορυφές της περιοχής τους ντυμένοι στα λευκά . Στα χέρια τους κρατούσαν βάγια και π ι σ τ ε υ α ν ότι θα πάνε στο Χριστό . Το 1925 ο μ ω ς πέρασε και η εταιρια σκοπιά διχως το παραμικρό δισταγμό έγραψε στο περιοδικό Χρυσούς αιών , το σημερινό Ξύπνα :

    Α λ λ α , σεβαστοι αδελφοί , γιατι είστε λυπημένοι ; Ο Ιεχωβά Θεός έδωσε περισσότερο φ ω ς . Γι’ αυτό ορμηστε έξω και μ η ρωτάτε , μ η ρωτάτε π ο τ ε , κηρύξτε , κηρύξτε το βασιλέα και τη βασιλεία . Γιατί είσαστε τόσο εγωιστές και θέλετε να πάτε τώρα στον ουρανό , αφού υπάρχει τόση πολλη δουλειά στην γη ;
    Δηλαδή α ν τ ι για έμπρακτη μ ε τ α ν ο ι α και σ υ γ γ ν ω μ η , θ ρ α σ ο ς και ε μ π α ι γ μ ο ς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. I δ ο υ με τ ι τρόπους ε ξ α π α τ ο υ ν τους α ν - υ π ο π τ ο υ ς οι αξιωματούχοι των μαρτύρων του Ιεχωβά :


    Ω σ τ ε .... , Σ υ ν ε π ω ς .... , Ε π ο μ ε ν ω ς .... , Α ρ α .... , Αυτο σ η μ α ι ν ε ι .... , Αυτο δ ε ι χ ν ε ι .... , ε ι ν α ι
    λ ο γ ι κ ο να σ υ μ π ε ρ α ν ο υ μ ε .... , ( Ορθότερα : να σ υ μ π α ρ α σ υ ρ ο υ μ ε στη π λ α ν η ) : μ' αυτές τις σ τ η μ ε ν ε ς π α γ ι δ ε ς διεξαγεται η ε ξ α π α τ η σ η ανθρώπων α ν - υ π ο π τ ω ν , η διδασκαλία της δ ι ε θ ν ο υ ς α π α τ η ς ενώπιον σας .


    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια αυτοκρατορία μπορεί να είναι πολιτική , εμπορική ή θρησκευτική . Η γυναίκα που ονομάζεται Βαβυλώνα η μεγάλη δεν είναι πολιτική αυτοκρατορία επειδή ο Λόγος του Θεού δηλώνει ότι «οι βασιλειςτης γης» , δηλαδή τα πολιτικά στοιχεία αυτού του κόσμου , «πόρνευαν» μαζί της . Η πορνεία της αντιπροσωπεύει τις συμμαχίες που συνηψε με τους άρχοντες αυτής της γης , γι’ αυτό αποκαλείται «μεγάλη πόρνη» . Η Βαβυλώνα η μεγάλη δεν είναι εμπορική αυτοκρατορία επειδή οι «έμποροι της γης» , οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τα εμπορικά στοιχεία , θα θρηνούν για αυτήν όταν καταστραφεί . Μάλιστα περιγράφεται ότι τόσο οι βασιλεις όσο και οι έμποροι κοιτουν τη Βαβυλώνα τη μεγάλη από «απόσταση» . Σ υ ν ε π ω ς ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) ε ι ν α ι λ ο γ ι κ ο ν α σ υ μ π ε ρ α ν ο υ μ ε ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) ότι η Βαβυλώνα η μεγάλη είναι , ό χ ι πολιτική ή εμπορικη αυτοκρατορια , α λ λ α θρησκευτική” . ( Από βιβλίο - σχήμα τσέπης - των μαρτύρων του Ιεχωβά «Τι διδάσκει η γραφή» , σελ. 219 . )

    Ι δ ο υ τ ι ισχυρίζεται η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά σε βιβλίο μικρού μεγέθους , με τιτλο : Τι διδασκει η αγία γραφη ; Σελιδα 218 αρθρο με τίτλο : ποιος ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ; Ι δ ο ύ τ ι εγραψαν : η γραφη δ ε ι χ ν ε ι ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) ότι ο Μιχαήλ ειναι α λ λ ο ονομα του Ιησού Χριστού , πριν και μετά τη γήινη ζωή του . Σε ότι αφορά τον αναστημενο Κύριο Ιησου Χριστό , το χωριο 1 Θεσσαλονικείς 4 : 16 δηλώνει : Ο ιδιος ο Κύριος θα κατεβει απο τον ουρανό με πρόσταγμα , με φωνη αρχαγγελου . Ώ σ τ ε ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) η φωνη του Ιησού περιγράφεται ω ς φωνή αρχαγγελου . Σ υ ν ε π ω ς ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) το χωριο αυτό δ η λ ω ν ε ι ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) ότι ο ίδιος ο Ιησούς είναι ο Αρχαγγελος Μιχαήλ . Αρχηγός Στρατεύματος . Όπως δηλώνει η γραφή , ο Μιχαηλ και οι άγγελοι του πολέμησαν με το δρακοντα .... και τους αγγέλους του . ( Αποκάλυψις 12 : 7 ) : ο Μιχαήλ είναι ο Αρχηγός ενός Στρατεύματος πιστων αγγέλων . Επίσης η Αποκάλυψις περιγράφει τον Ιησού ως τον Αρχηγό ενός Στρατεύματος πιστων αγγέλων . ( Αποκάλυψις 19 : 14 - 16 ) Ο Αποστολος Παύλος έγραψε και αυτός για τον Κύριον Ιησου και τους αγγέλους του . ( 2 Θεσσαλονικεις 1 : 7 ) Στη γραφή αναφερονται τόσο ο Μιχαήλ και οι άγγελοι του όσο και ο Ιησούς και οι άγγελοι του ( Ματθαίος ιγ , τεσσαρακοστό στίχο , 16 : 27 , 24 : 31 , 1 Πέτρου 3 : 22 )Δοθέντος ότι ο Λόγος του Θεού δ ε δηλώνει πουθενά ότι υπάρχουν στον ουρανό δυο Στρατεύματα πιστών αγγέλων , ένα υπό την ηγεσία του Μιχαήλ και ένα υπό την ηγεσία του Ιησού , ε ι ν α ι λ ο γ ι κ ό να σ υ μ π ε ρ α ν ο υ μ ε ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) ότι ο Μιχαήλ δ ε ν είναι π α ρ α ο Ιησούς στον ουράνιο ρόλο του . Στις σελίδες 370 - 371 του βιβλίου με τιτλο : ενόραση στις γραφές , έκδοση των μαρτύρων του Ιεχωβά , απαντώνται περισσότερα για το ότι ο Μιχαήλ είναι ο Ιησούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  17. Τζεφ Μάρτιν , πρώην αξιωματουχος των μαρτύρων του Ιεχωβά
    Ανοιχτή επιστολή προς την οργανωση των μαρτύρων του Ιεχωβά

    Αγαπητοί κύριοι

    Το πιο πιθανό είναι ότι εσείς και οι ειδήμονες των γραφείων σας , παρακολουθείτε με προσοχή αυτό το site και άλλα παρόμοια στο Ιντερνέτ θεωρωντας ότι αυτοί οι οποιοι τολμούν να συμμετασχουν σ’ αυτά τα φόρουμ συζητήσεων , είναι ένοχοι αποστασίας , εναντίον της oργάνωσής σας . Ίσως αυτός ο ισχυρισμός σας να είναι ακριβής , με το τρόπο που ορίζετε τη σημασία αυτής της λέξεως , δεν είναι ακριβής όμως σύμφωνα με τον ορθό ορισμό της λέξεως . Αποστασία σημαίνει «να απομακρυνθεί κάποιος ή να εγκαταλείψει τις πεποιθήσεις κάποιου άλλου».

    Μερικοί σ’ αυτό το φόρουμ έχουν αποχωρήσει από τη θρησκεία σας , άλλοι δε το έχουν κάνει ακόμη και ίσως δε θα το κάνουν ποτέ. Ωστόσο , κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να αποδέχονται τα δόγματα και τη θρησκεία σας , αλλά είναι βαθιά ενοχλημένοι από τις πράξεις σας και από τις πράξεις των επισήμων εκπροσώπων σας.

    Εισηγούμαι την άποψη , ότι μπορείτε να ωφελήσετε τα μέγιστα τους δικούς σας ανθρώπους , δίνοντας προσοχή σ’ αυτά που αναπτύσσονται εδώ . Η οργάνωσή σας είναι τ υ ρ ρ α ν ι κ η . Η πολιτική σας καταπιέζει και βλάπτει τους ανθρώπους . Δ ι α σ τ ρ ε β λ ω ν ε τ ε τις γραφές για να δικαιολογήσετε αυτές σας τις ενέργειες . Δεν είστε ξένοι ως προς το «νέο φώς» , γιατί δε χρησιμοποιείτε αυτό το δόγμα περί «νέου φωτός» για να βελτιώσετε την οργάνωση ; Μ’ αυτόν το τρόπο , πολύ λιγότεροι θα απέβλεπαν εδώ για παρηγοριά και ανακούφιση από τα συνεχομενα λάθη σας . Γιατί δε χρησιμοποιείτε το «νέο φώς» για να αναθεωρήσετε αντί να καταπιέζετε ; Σας συστήνω τα εξης πεδία ενδιαφέροντος ώστε να αρχίσετε από αυτά:

    Μέσα στην οργάνωσή σας βρίσκονται κάποιοι ‘λίθοι προσκόμματος’. Θα μπορούσατε να προβείτε σε ενέργειες ώστε αυτοί ‘οι λίθοι’ να μετακινηθούν και έτσι να βελτιώσετε την οργάνωση . Αναφέρομαι στους παιδόφιλους που κρύβονται εκεί λόγω της εσφαλμένης τακτικής σας και της κακής εφαρμογής των αρχαίων Ιουδαϊκών νόμων . Οι πρεσβύτεροί σας είναι πτωχά εκπαιδευμένα υποκατάστατα για να είναι ‘διδάσκαλοι και καθοδηγητές’ του Λόγου του Θεού . Δε διαθέτουν συμπονετική φιλεύσπλαχνη κατανόηση του ανθρώπινου πνεύματος , ούτε τη κατάλληλη εκπαίδευση για να χειριστούν υποθέσεις διαλυμένων γάμων , συναισθηματικών ασθενειών , ναρκωτικών ή αλκοολισμού . Όλοι παραδέχονται ότι δε μπορούν να διαβάσουν τις καρδιές των ανθρώπων — κι όμως καθοδηγούνται από εσάς να το κάνουν αυτό επανειλημμένα κρίνοντας τους αδελφούς τους . Αντί να χρησιμοποιούν ‘θεραπευτικό βάλσαμο’, γίνονται σκληροί επόπτες – τ υ ρ ρ α ν ο ι. Σ’ αυτό αντανακλούν άμεσα εσάς ,οι οποίοι κάθεστε σε υψηλούς πύργους και θέτετε σε εφαρμογή δόγματα που καθορίζουν τι είναι και τι δεν είναι αμαρτία , με βάση τη ψήφο της πλειοψηφίας των δύο τρίτων του σώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  18. Tζεφ Μάρτιν , πρώην αξιωματούχος των μαρτύρων του Ιεχωβά
    Με A π α τ η λ η Υ π ο κ ρ ι σ ι α , παλιές αμαρτίες σ υ γ κ α λ υ π τ ο ν τ α ι π λ η ρ ω ς . Τη σ υ ν τ α υ τ ι σ η σας με τα Ηνωμένα Έθνη , αφού πρώτα τα αποκαλουσατε «Βλάσφημη Απομίμηση της Βασιλείας του Θεού» , την α π ο κ ρ υ ψ α τ ε και τη σ υ γ κ α λ υ ψ α τ ε
    υποβιβάζοντας τη πραγματική της σημασία , και τελικως ειπατε ψ ε μ α τ α γι’ αυτή στο ποίμνιό σας . Τη σ υ ν τ α υ τ ι σ η και τη σ υ ν ε ρ γ α σ ι α σας με ά λ λ ε ς θρησκείες σε νομικές μάχες στα δικαστήρια για να ε μ π ο δ ι σ ε τ ε τη πληρωμή φορων για
    τις πωλήσεις σας , τις ε π ε ν δ υ σ ε ι ς στη π ο λ ε μ ι κ η Βιομηχανία , τα ψ ε μ α τ α σας και τη π α ρ α π λ η ρ ο φ ο ρ η σ η των κυβερνήσεων για τη δογματική σας θέση στο ζήτημα των μεταγγίσεων , την α ν ο χ η
    σας στις δ ω ρ ο δ ο κ ι ε ς των αδελφών σας στο Μεξικό , καθ’ όν χρόνο βλέπατε τους αδελφούς σας στη Μαλάουϊ να π ε θ α ι ν ο υ ν , την α π α τ η στη μετάφραση νεου κοσμου.

    Η άκαρδη πολιτική σας της α π ο κ ο π η ς αντί να δείχνει αγάπη και στοργικό ενδιαφέρον κάθε φορά που ένας συλλάτρης αστοχεί, σηκώνοντάς τον με αγάπη και τρυφερό έλεος , τον ρ ι χ ν ε τ ε σε β α ρ α θ ρ ο οταν στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές , οι αμαρτίες του μοιάζουν με αυτές του Πέτρου . Μετά , α ν τ ι θ ε τ α με τον Ιησού , με φαρισαικο τρόπο καθορίζετε χρονικο όριο για συγχώρηση , κάνοντας τον αδελφό να παρουσιάζεται αδιάντροπο μ ι σ η τ ο και έ κ λ υ τ ο άτομο στους σπερμολόγους της εκκλησίας σας . Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας τον α π ο χ ω ρ ι ζ ε τ ε από την οικογένειά του ώ σ τ ε να μ η ν έχει κ α ν ε ν α ν στον οποίον να στραφεί , καθιστώντας τον ίσως πιο επιρρεπή στην αδυναμία της σαρκος από ό,τι ήταν αρχικως.

    Σας εισηγούμαι την άποψη , ότι η αλλαγή της πολιτικής σας σ’ αυτά τα ζητήματα , και η ανοιχτή και ξεκάθαρη παραδοχή αυτών των αμαρτιών , θα ωφελούσε την οργάνωσή σας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια . Αρχίζοντας να ενεργείτε ως Χριστιανοί σε σχέση μ’ αυτά τα ζητήματα , από τη κορυφή προς τα κάτω , θα μπορούσατε ν’ αρχίσετε να θεραπεύετε τις πληγές πολλών ανάμεσά σας . Θα μπορούσατε επίσης να καταστήσετε την οργάνωσή σας ελκυστική στους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Tζεφ Μάρτιν , πρώην αξιωματούχος των μαρτύρων του Ιεχωβά


    Μ η σας κακοφανεί . Μ ι σ ω την οργάνωσή σας . Αλλά περισσότερο

    τη μ ι σ ω για ότι προανέφερα . Και τολμώ να πω , ότι εγώ και ε κ α τ ο ν τ α δ ε ς χ ι λ ι α δ ε ς άλλοι οι οποίοι α π ο χ ω ρ η σ α μ ε από την οργάνωσή σας , δ ε θα ενεργούσαμε έτσι εάν ήσασταν μιμητές του Χριστού ό π ω ς ισχυρίζεστε . Σας καλώ να ζ η τ η σ ε τ ε Σ υ γ ν ω μ η και να α ν α μ ο ρ φ ω θ ε ι τ ε . Δ ε πιστεύω ότι κάτι τέτοιο σας εξιλεώνει για τα λάθη που έχετε κάνει . Αλλά , εάν ενδιαφέρεστε για τους ανθρώπους σας , πράγμα το οποίο α μ φ ι σ β η τ ω , να κάνετε το σωστό και δίκαιο : Να π α ρ α δ ε χ τ ε ι τ ε τα λάθη σας , να δ ι ο ρ θ ω σ ε τ ε τα λ α ν θ α σ μ ε ν α δόγματα σας , να παύσετε να προκαλείτε μ η αναγκαίο , περιττό π ο ν ο σε εκείνους οι οποίοι βρίσκονται στις τάξεις σας , οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο να λατρεύουν τον Θεό μαζί σας . Θα μπορούσατε , αλήθεια , να παύσετε να είστε μια α π ο λ υ τ α ρ χ ι κ η θρησκευτική οργάνωση και να ενωθείτε με τη Χριστιανοσύνη .

    Αυτή η ωραιότητα προχωράει ακόμη πιο πέρα . Εδώ στην απαγορευμένη ζώνη του Ιντερνέτ , κατοικούν χιλιάδες ευφυείς άνθρωποι , πρώην μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι έχουν απαλλαγεί από τη σκληρή πραγματικότητα και την αίσθηση , που ως μ ο λ υ σ μ ε ν η π λ η γ η είχαν , όταν αναδύθησαν από την α π ο λ υ τ α ρ χ ι κ η θρησκεία σας . Στις σελίδες αυτού του διαδικτυακού τόπου , και στις σελίδες αμέτρητων άλλων διαδικτυακών τόπων , έχουν αποκτήσει μια ακριβή (ή τουλάχιστον ακριβέστερη) κατανόηση σχεδόν κάθε δόγματος που κ α κ ω ς εφαρμοσατε , κάθε χωριου το οποίο μεταφράσατε ά σ τ ο χ α , και κάθε ψ ε μ α τ ο ς που έχετε πει . Μερικοί το έκαναν αυτό σταδιοδρομια ζωής , έχουν αποκτήσει πτυχία στις Βιβλικές γλώσσες , έχουν σκάψει βαθιά στις σελίδες της θρησκευτικής ιστορίας , καθώς και μέσα στη δική σας β ρ ω μ ι κ η ιστορία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tζεφ Mαρτιν , πρώην αξιωματούχος των μαρτύρων του Ιεχωβά

    Δ ε ν απαιτείται να κάνετε οποιαδήποτε έρευνα . Είναι όλα εδώ , ή κάπου στον κυβερνοχώρο ή σε σκληρόδετα βιβλία που υπάρχουν , πρέπει να δ ι ο ρ θ ω σ ε τ ε και να π α ρ α δ ε χ θ ε ι τ ε τα λάθη , πρέπει να δ ι ο ρ θ ω σ ε τ ε τις π α ρ α - ν ο η σ ε ι ς των γραφών , πρέπει να αρχίσετε να ενεργείτε ω ς Χριστιανοί πάνω σ’ αυτό , αλλά και στη μελλοντική μεταχείριση των άλλων .

    Α μ φ ι β α λ λ ω αν το κάνετε , αλλά δ ε ν α μ φ ι β α λ λ ω ότι θα το διαβάσετε . Θα α π ω λ ε σ ε τ ε ένα μ ε γ α λ ο μέρος του λαού σας , ο υ τ ω ς ή ά λ λ ω ς . Ε ξ ε ρ χ ο ν τ α ι περισσότεροι από αυτούς που μπορείτε να φέρετε μέσα στις τάξεις σας τώρα . Γιατί δ ε ν είστε έντιμοι; Η ( αυτο - αποκαλούμενη ) "παγκόσμια Εκκλησία του Θεού" το έκανε , γνωρίζετε τα π α ν τ α γι’ αυτό . Με τον έναν ή τον ά λ λ ο τρόπο , θα πέσετε στα χέρια της Ιστορίας και θα γίνετε γνωστοί ω ς μια μικρή π λ α ν ε μ ε ν η
    θρησκευτικη α ι ρ ε σ η που τελικως δ ι ε λ υ θ η . Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο . Δ ε θα σας παραχωρηθεί η μνεία ο υ τ ε μιας πλήρους σελίδας στα βιβλία της θρησκευτικής ιστορίας , σε εκατό χρόνια από τώρα . Η Αποκάλυψή σας θα α π ο τ υ χ ε ι , εσεις , επίσης , θα α π ο τ υ χ ε τ ε . Αλλά μπορείτε να γίνετε γνωστοί για το ότι κάνατε το ορθό και προβήκατε στις σωστές παραδοχές .

    Έχω ελάχιστη αμφιβολία ότι είστε ειλικρινείς . Συνηθίσαμε να απευθυνόμαστε στο ζήτημα της ‘ειλικρίνειας’ στο ανά θύρας έργο , με τις γραφές να α π ο δ ε ι κ ν υ ο υ ν ότι οι ειλικρινείς άνθρωποι δ ε ν ευαρεστούν κατ’ ανάγκην τον Θεό , και βεβαίως , δ ε Tον ευαρεστείτε εσείς , oι πράξεις οι οποιες δείχνουν α γ α π η , ε ν δ ι α φ ε ρ ο ν , κ α λ η θέληση Τον ευαρεστούν.

    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο πρώην αξιωματούχος των μαρτύρων του Ιεχωβά Γ.Χ. σε μια συνέντευξη του στην ανταποκρίια του έθνους , εκείνη την εποχή , και του ελευθερου τύπου μετέπειτα Nτ. Εξάρχου είπε : Όταν εισέρχονται στην οργάνωση των μαρρων του Ιεχωβά οι νεοεισερχόμενοι , δ ε ξερουν , δ ι ο τ ι δ ε τ ο υ ς το ειπαν , ότι εισέρχονται σε μια οργανωση η οποία δ ε πρόκειται ν' α ν ε χ θ ε ι τη π α ρ α μ ι κ ρ η
    δ ι α φ ω ν ι α , αν προκύψει στη συνέχεια . Ο πρώην αξιωματούχος με τη συνέντευξη του ε π ι β ε β α ι ω ν ε ι α π ο λ υ τ α
    άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε σε συγγραφική εργασία των μαρτύρων του Ιεχωβά με τίτλο διαγγελεις βασιλείας : η οργάνωση του Ιεχωβά δ ε ν είνα κατ' ο υ δ ε ν α τρόπο δημοκρατική . Ο Ιεχωβά είναι υ π ε ρ τ α τ ο ς και η οργανωση του , η κυβέρνηση του είναι A υ σ τ η ρ α Θ ε ο κ ρ α τ ι κ η .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο ιδιος πρώην αξιωματούχος είπε στην ίδια συνέντευξη ότι οι ι θ υ ν ο ν τ ε ς των μαρτύρων του Ιεχωβά ε γ κ α τ ε σ τ η σ α ν στα υ π ο γ ε ι α του συγκροτήματος , Κηφισίας 77 , - ήδη έφυγαν από εκεί - τ ε ρ α σ τ ι ο μ η χ α ν ι σ μ ο , α γ ν ω σ τ η ς ε μ β ε λ ε ι α ς , π α γ ι δ ε υ σ η ς - υ π ο κ λ ο π η ς των τ η λ ε φ ω ν ι κ ω ν σ υ ν ο μ ι λ ι ω ν , δραστηριότητα α π ο λ υ τ α π α ρ α ν ο μ η , και μιλησε για την υ π α ρ ξ η α γ ν ω σ τ ω ν - για τους ε ξ ω των τ ε ι χ ω ν - δ ο γ μ α τ ω ν στην οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά , το οποίο α π α γ ο ρ ε υ ε τ α ι α υ σ τ η ρ ο τ α τ α από τους νόμους , δ ι ο τ ι για να θ ε ω ρ η θ ε ι ε ν ν ο μ η μια οργάνωση , η π λ η ρ η ς δ ι α υ γ ε ι α της είναι α π α ρ α ι τ η τ η π ρ ο υ π ο θ ε σ η .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο ίδιος πρώην αξιωματούχος είπε στην ίδια ανταποκρίτρια :
    η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά α ς πει στους νεοεισερχόμενους με π ο ι ο τρόπο σ υ ν δ ε ο ν τ α ι οι αξιωματούχοι της
    με τους δ ι ε υ θ υ ν τ ε ς μιας εκτυπωτικης εταιρίας στη Πενσυλβάνια , με π ο ι ο σκεπτικό μια εκτυπωτική εταιρία στη Πενσυλβάνια προβαίνει σε διορισμό των επισκόπων και των πρεσβυτερων οι οποίοι στηνουν δικες , προβαίνουν σε α φ ο ρ ι σ μ ο υ ς και ε ξ ο ν τ ω ν ο υ ν τους δ ι α φ ω ν ο υ ν τ ε ς οι οποίοι ο υ δ ε μ ι α σύμβαση υπέγραψαν με την εν λογω εταιρια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Aλεξια Kρηνιτη : H μητέρα των παιδιών που με είχαν καλέσει , με συνεχάρη που έφερα τα βιβλία μου (την αγία γραφή και το προσευχητάρι μου) . Επίσης , μου είπε ότι τα παιδιά της τής λένε πόσο πολύ μ ε λ ε τ ω την αγία γραφή ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σε συγγραφική εργασία των μαρτύρων του Ιεχωβά με τίτλο : γεννηθητω το θελημα σου , σε χωριο με τίτλο : οι άγιοι που θα κυβερνήσουν , οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται α ν ε ρ υ θ ρ ι α σ τ α ότι όταν ο Ιησούς ήταν στην έρημο , μ ε λ ε τ ο υ σ ε ( ! ! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τίθεται το εξής ερώτημα : σε π ο ι ο από τα ευαγγέλια , σε π ο ι α απο τις επιστολές , π ο ι ο χωριο , π ο ι ο στιχο , περιγράφεται ότι ο Ιησούς μ ε λ ε τ ο υ σ ε ; Α π ο δ ε ι ξ τ ε τον ισχυρισμό σας , η α ν α κ α λ ε σ τ ε ότι γράψατε . Ε ι δ α λ λ ω ς είσαστε Α δ ι σ τ α κ τ ο ι Θ ε ο μ π α ι κ τ ε ς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Aποστολος των εθνών , πρώτη προς Tιμοθεον επιστολή , στίχοι 14 - 16 :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τηρησαι σε τὴν εντολὴν ασπιλον , ανεπίληπτον μέχρι της επιφανείας του
    κυρίου Iησου Χριστου ,

    ην καιροις ιδίοις δείξει ο μακάριος καὶ μόνος δυνάστης , ο βασιλευς των βασιλευόντων καὶ κύριος των κυριευόντων ,

    o μόνος εχων αθανασίαν , φως οικων απρόσιτον , ον ειδεν ουδεις ανθρώπων ουδὲ ιδειν δύναται · ω τιμὴ καὶ κράτος αιωνιον ·

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ι δ ο υ με π ο ι ο τρόπο ερμηνευει το δέκατο έκτο στίχο η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά : Aυτο σ η μ α ι ν ε ι ( σ τ η μ ε ν η π α γ ι δ α ) πως ότι καλό κάνει , διαρκεί για πάντα ( ! ! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Oι ι θ υ ν ο ν τ ε ς των μαρτύρων του Ιεχωβά θεωρούν ότι απευθύνονται σε π ρ ο β α τ ο ε ι δ ε ι ς , ο π ω ς έγραψαν σε α π ο ρ ρ η τ η συγγραφική τ ο υ ς εργασία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εκστρατεια Αγαπης
    Ευαγγελου Ν. Τζελη

    κατα της π λ α ν η ς των “ μαρτυρων του Ιεχωβα ”

    ε’ εκδοση

    Ένας πρώην “ μάρτυρας του Ιεχωβά ” εκθέτει και ανασκευάζει

    τις διδασκαλίες και μεθόδους

    των “ μαρτύρων του Ιεχωβά ”

    ΑπάντησηΔιαγραφή