Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Τον Ρουβίκωνα ανάποδα: Η δημοκρατία αντεπιτίθεται!


Του Κωνσταντίνου Μπογδάνου
Η καταδρομική επίθεση των φασιστοειδών τραμπούκων του Ρουβίκωνα εναντίον της Athens Voice, είναι μια επίθεση εναντίον της αστικής δημοκρατίας. Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου, ο Ρουβίκωνας με την κίνηση αυτή θέλει να δηλώσει παρών στις εξελίξεις. Θέλει, πάνω απ’ όλα, να τον φοβηθούμε – όσοι τολμούμε να λέμε και να γράφουμε ελεύθερα τη γνώμη μας, όσοι δεν θεωρούμε το «νοικοκυραίοι» βρισιά και προσβολή, όσοι απαιτούμε την κυριαρχία του νόμου παντού, για όλους και χωρίς εξαιρέσεις. Τα καλόπαιδα στου Ρουβίκωνα μας λένε «Λέτε πώς θα μας σταματήσετε, ε; Για τολμήστε!».

ΜπογδάνοςΕ λοιπόν, εμείς θα τολμήσουμε και θα τους σταματήσουμε: Θα διαβούμε τον Ρουβίκωνα ανάποδα! Το πάρτι τελειώνει την Κυριακή. Ο ιδεολογικός μανδύας με τον οποίο ενέδυσε η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη βία, την παρανομία και την εγκληματικότητα πέφτει και αποκαλύπτεται η γύμνια των ψευτοπαλικαράδων. Τα κάθε λογής άσυλα και άβατα καταργούνται, και η Ελληνική Αστυνομία στελεχωμένη και εξοπλισμένη επαρκώς, χωρίς απαράδεκτες και εξευτελιστικές παρεμβάσεις ακόμη και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής υπέρ των «παιδιών που κάνουν και καμιά υπερβολή», ξεκινά ξανά για να επιτελέσει απερίσπαστη του έργο της, ως εγγυητής της νομοκρατίας, προϋπόθεση της Δημοκρατίας, φύλακας της ζωής, της τιμής και της περιουσίας μας.
Από τη Δευτέρα, θέλει δεν θέλει ο Ρουβίκωνας και οι απανταχού προστάτες του, η χώρα επανέρχεται στην κανονικότητα. Και η επίθεση στην Athens Voice θα μείνει στην ιστορία ως ο επιθανάτιος ρόγχος μιας εποχής παραλογισμού, μιας θλιβερής και επώδυνης πενταετίας όπου η δημοκρατία στράφηκε πρόσκαιρα εναντίον του εαυτού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου