Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

 Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος (19/11)

Η αναμνηστική φωτογραφία με τον δολοφόνο του Σολωμού και το ποιόν του Ερντογάν

Ο νεοσουλτάνος δεν έχει αναστολές να φωτογραφηθεί με ένα δολοφόνο, έναν διεθνή καταζητούμενο. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  βρισκόμενος την περασμένη Κυριακή στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου, στο χώρο του περιβόητου  πικνίκ, φωτογραφήθηκε με τον δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού, τον έποικο, Κενάν Ακίν, ο οποίος καταζητείται ως γνωστό από την Ιντερπόλ.

Όσοι πλησίασαν το κιόσκι που κατασκευάσθηκε για το πικνίκ, ήταν συγκεκριμένοι και ήταν πολύ λίγοι αυτοί που είχαν πρόσβαση στα τραπέζια στα οποία παρακάθισαν για γεύμα ο Ερντογάν, η συνοδεία του και η ηγεσία του κατοχικού καθεστώτος.

Ο Κενάν Ακίν, λοιπόν, ήταν μεταξύ των λίγων και… προνομιούχων, καθώς φέρει το τουρκικό παράσημο του δολοφόνου. Πλησίασε το τραπέζι του Ερντογάν, ο οποίος είχε δίπλα του τον εγκάθετο του στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ και ζήτησε μια αναμνηστική φωτογραφία. Και ο Ερντογάν δεν είχε λόγο να μην δεχθεί. Γνώριζε, άλλωστε, τη δράση του Ακίν. Και δεν είναι πρώτη φορά κατά την οποία πλησιάζει τον Ερντογάν. Το έπραξε και σε προηγούμενα ταξίδια του Τούρκου Προέδρου στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ο Ερντογάν, λοιπόν, τον γνωρίζει. Γνωρίζει ότι πυροβόλησε στις 14 Αυγούστου 1996 τον Σολωμό Σολωμού, ο οποίος ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει την κατοχική Τουρκία. Ο Ακίν βρισκόταν στο φυλάκιο του Αττίλα λίγα μέτρα μακριά και φαίνεται από φωτογραφίες να είχε βγει στο μπαλκόνι και από εκεί πυροβόλησε τον Σολωμό με πιστόλι. Ήταν τρεις μέρες μετά που οι «Γκρίζοι Λύκοι» είχαν σκοτώσει με πέτρες και ρόπαλα τον Τάσο Ισαάκ.

Ο Ακίν παραδέχθηκε το έγκλημα του τον Οκτώβριο του 2004, ισχυριζόμενος ότι είχε εντολές από τον τότε διοικητή των κατοχικών δυνάμεων, Χαλίλ Σαντραζάμ.  Ο Σαντραζάμ διέψευσε ότι έδωσε εντολή.  Ο Κενάν Ακίν, αμετανόητος δολοφόνος είχε δηλώσει ότι πυροβολούσε ξανά τον Σολωμό.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι του κατοχικού καθεστώτος( διετέλεσε και «υπουργός» του ψευδοκράτους) αλλά και της Άγκυρας, η οποία τον προστατεύει από ενδεχόμενη σύλληψη. Άλλωστε ο δολοφόνος Ακίν ταξιδεύει μόνο στην Τουρκία και παραμένει μονίμως στα κατεχόμενα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η  Κυπριακή Αστυνομία, βασιζόμενη σε οπτικό υλικό (τηλεοπτικό και φωτογραφικό), κατόρθωσε να αναγνωρίσει τους δράστες της δολοφονίας Σολωμού κι εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τους:

  • Κενάν Ακίν, υπουργό Γεωργίας του ψευδοκράτους.
  • Ερντάλ Χατζιαλί Εμανέτ, επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων στα κατεχόμενα.
  • Ατίλα Σαβ, επικεφαλής της αστυνομίας των Κατεχομένων.
  • Χασάν Κουνταξί, υποστράτηγο των κατοχικών δυνάμεων.
  • Μεχμέτ Καρλί, ταξίαρχο των κατοχικών δυνάμεων.

Κανένα από τα εντάλματα αυτά δεν έχουν εκτελεστεί.

ΠΗΓΗ: www.apopseis.com

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου