Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ο αθλητής από την Αλεξανδρούπολη που σκοτώθηκε στο Αρτσάχ: Δεν γίνονται όλα στη ζωή για χρήματα, δόξα και σκοπιμότητες... .




Ένας αθλητής από την Αλεξανδρούπολη σκοτώθηκε στον πόλεμο Αρμενίας – Αζεμπαϊτζάν στο  Αρτσάχ. Ενας ακόμη, ο αδελφός του, πολέμησε μαζί του ως εθελοντής στο πλευρό των Αρμενίων και αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στον Έβρο, όπου και θα κηδευτεί ο νεκρός αδελφός του.


Ο λόγος για δυο αδέρφια ποντιακής καταγωγής, τα οποία υπηρέτησαν στον Ελληνικό Στρατό και μάλιστα στις ειδικές δυνάμεις. Οι δυο τους κατατάχθηκαν ως εθελοντές στο πλευρό των Αρμενίων, αλλά τα ονόματά τους δεν περιλαμβάνονται στις λίστες των Ελλήνων εθελοντών που δόθηκαν στην δημοσιότητα.



Οπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν, ο οποίος έκανε και την σχετική αποκάλυψη, αυτό πιθανότατα να οφείλεται στο γεγονός ότι τα δυο αδέλφια είχαν εκτός από ελληνική και ρωσική υπηκοότητα και μάλιστα αποτελούσαν αθλητές της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών της Ρωσίας.


Η  σύρραξη Αρμενίας  – Αζερμπαϊτζάν και των συμμάχων του κράτησε  επτά εβδομάδες και μετά από παρέμβαση της Ρωσίας, οι δυο χώρες υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία, βάσει της οποίας το Αζερμπαϊτζάν ανακτά  εδάφη των Αρμένιων. 


Στην πολεμική σύρραξη η οποία εκτιμάται ότι κόστισε την ζωή σε πάνω από 4.000 άτομα, έλαβαν μέρος και Έλληνες εθελοντές στο πλευρό των Αρμενίων, οι οποίοι είχαν και τις μεγαλύτερες απώλειες. Η ανάρτηση του Κρικόρ Τσακιτζιάν  έχει ως εξής:


«Στον πόλεμο του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), στο πλευρό των Αρμενίων, πολέμησαν ακόμα δυο αδέλφια Ελληνόπουλα από την Αλεξανδρούπολη, τα ονόματα των οποίων δεν αναγράφονται στη λίστα των Ελλήνων εθελοντών που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, με τους πέντε επιζώντες και τους δυο νεκρούς.


Πρόκειται για δυο αδέλφια Ποντιακής καταγωγής, τα οποία υπηρέτησαν στον Ελληνικό στρατό και μάλιστα στις ειδικές δυνάμεις.


Ο ένας από τους δυο έχασε τη ζωή του στο μέτωπο. Ο δεύτερος αναμένεται να γυρίσει τις επόμενες μέρες, μαζί με τη σωρό του αδελφού του, για να τον κηδέψει στην Αλεξανδρούπολη που έμεναν με την οικογένειά τους.


Το ότι δεν συμπεριλήφθηκαν τα ονόματά τους στους Έλληνες εθελοντές, έχει να κάνει με το γεγονός ότι και οι δύο είχαν πάρει τη Ρωσική υπηκοότητα τα τελευταία χρόνια, γιατί ήταν αθλητές της άρσης βαρών, στην εθνική ομάδα της Ρωσίας και ίσως γι’ αυτό να τους συμπεριέλαβαν στους εθελοντές Ρώσους.


Δεν δημοσιεύω τα ονόματά τους, μετά από παράκληση συγγενικών τους προσώπων. Όπως μας είπαν, δεν είναι κάτι που το έκαναν για να αποκομίσουν δάφνες και οφέλη. Το έκαναν γιατί τους το επέβαλε η συνείδησή τους και η αγάπη τους για τη φίλη και σύμμαχο Αρμενία.


Αυτό λέγεται αλτρουισμός, για όσους έχουν ξεχάσει ότι υπάρχει κι αυτή η έννοια.


Δεν γίνονται όλα στη ζωή για χρήματα, δόξα και σκοπιμότητες».


http://malkidis.blogspot.com/2020/11/blog-post_47.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου