Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ - ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑ. Β ΜΕΡΟΣ

 

     Β΄Μέρος.

«Η ΣΥΓΝΩΜΗ, ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΡΕΙΣΣΩΝ»

(Η συγνώμη είναι ανώτερη από την μετάνοια. Πιττακός ο Μυτιληναίος.)

Από την Σαμψούντα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε  ότι:

«Δεν έχει καταγραφεί καμία αποικιοκρατία, καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει το τουρκικό έθνος να νιώθει ντροπή».

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ.




ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΙΝΩΝΤΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ....ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΝ ΒΠΠ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΥΤΕΣ. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΘΗΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΣΠΑΘΗΣ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ....ΝΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ .ΜΕΜΟ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΞΑΝΑ LATET UNGUI IN HERBA ....A SNAKE HIDDEN IN THE GRASS....! Η ΑΣΠΟΝΔΗ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ....ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ ...ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ....

.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ.













Αττατούρκ μετά Γερμανών συμμάχων και συναυτουργών.













ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΑ ,ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…!






«Οι Έλληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.).

Πρόσθετο σχόλιο: Η σοκαριστική σκηνή με τις σταυρωμένες γυναίκες.





 

Η φωτογραφία με τις σταυρωμένες γυναίκες. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για δραματοποίηση για της ανάγκες της ταινίας του 1919. Η πραγματικότητα, σχολιάζουν οι ιστορικοί, ήταν χειρότερη.

Μια από τις πιο σοκαρίστηκες φωτο δείχνει τις γυναίκες των Αρμενίων γυμνές και καρφωμένες πάνω σε σταυρούς.Ήταν η τιμωρία τους επειδή δεν αλλαξοπίστησαν και αρνήθηκαν να πάνεστα χαρέμια.Η σκηνή ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της βιαιότητας των Οθωμανών, ωστόσο, όπως ανακάλυψε η ίδια η Αρμένισσα Ορόρα, που διέφυγε και περιέγραψε τα βάρβαρα βασανιστήρια, που βίωσαν οι αιχμάλωτες Αρμένισσες ήταν αναπαράσταση.
Δυστυχώς για τις γυναίκες, η πραγματικότητα ήταν ακόμα πιο σκληρή.

Όπως ανέφερε η κοπέλα, ο τρόπος με τον οποίοσυνήθιζαν οι Οθωμανοί να σκοτώνουν δεν ήταν η σταύρωση, αλλά το παλούκωμα, η τοποθέτηση μυτερών ξύλινων πασσάλωνμέσα στον κόλπο των γυναικών (ανασκολοπισμός), αφού πρώτα τις βίαζαν.

Πρόσφατα η φωτογραφία με σταυρωμένες γυναίκες ήρθε στη δημοσιότητα με την παρατήρηση ότι προέρχεται από τα αρχεία του Βατικανού. Η φωτογραφία τεκμηριώθηκε ότι προέρχεται από την αμερικάνικη ταινία του 1919 Auction of souls. Η πραγματικότητα, σχολιάζουν οι ιστορικοί, ήταν χειρότερη. Χιλιάδες Αρμένισσες βρήκαν τραγικό θάνατο στα χέρια των Οθωμανών.

Οϋτε σε κινηματογραφική ταινία δεν μπορούσε να αναπαρασταθεί, το απεχθές έγκλημα του βασανιστηρίου του παλλουκώματος – ανασκολοπισμού, μοναδική στον κόσμο εφεύρεση των εγκληματιών οθωμανών.

«Αλή πασάς επέρασε με δεκαοχτώ χιλιάδες,φέρνει μπαλτάδες και σουγλιά, κρεμάει και παλουκώνει,»  ( Απόσπασμα από Δημοτικό τραγούδι.)

Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια … περί Τούρκων.

 

Επιμέλεια – Διάταξη από Αντώνη Αντωνά  Συγγραφέα.

www.ledrastory.com   cyprushellenica.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου