Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

O Μπάιντεν υποστηρίζει το «Great Reset» για την επίσπευση της εγκαθίδρυσης της Νέας Τάξης Πραγμάτων


Στη ρητορική του Joe Biden, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων εκστρατειών του, στενοί παρατηρητές παρατήρησαν μια σαφή ευθυγράμμιση του Δημοκρατικού υποψηφίου με ένα ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό νεοταξικό σχέδιο που ονομάζεται The Great Reset («Η Μεγάλη Επανεκκίνηση») – βλέπε εδώ.

Το "Great Reset" είναι ένα σχέδιο που έχει σχεδιαστεί από τους ελίτ παγκοσμιοποιητές, που συγκεντρώνονται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας μία φορά το χρόνο, το οποίο "επιδιώκει να" πιέσει το κουμπί επανεκκίνησης "στην παγκόσμια οικονομία".

Μεταφέροντας αυτόν τον όρο που αναφέρεται στους υπολογιστές «στην ανθρώπινη δραστηριότητα», παρατηρεί η Jeanne Smits του LifeSiteNews, «η επανεκκίνηση σημαίνει μια επανάσταση: μια βαθιά μεταμόρφωση όλων όσων γίνονται ή πιστεύονται - φέρνοντας μια ξεκάθαρη ρήξη με το παρελθόν».

Ο Justin Haskins του Ινστιτούτου Heartland επιβεβαιώνει ότι αυτή η «επανεκκίνηση» θα «καταστρέψει το τρέχον καπιταλιστικό σύστημα και θα το αντικαταστήσει με “προοδευτικά και σύγχρονα σοσιαλιστικά συστήματα”, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικοσοσιαλιστικές πολιτικές όπως αυτές που περιέχονται στην Πράσινη Νέα Συμφωνία».

Άλλοι στόχοι πολιτικής αυτής της πρωτοβουλίας περιλαμβάνουν την καθολική και συγκεντρωτική υγειονομική περίθαλψη, «προγράμματα βασικού εισοδήματος που παρέχονται από την κυβέρνηση», τεράστιες αυξήσεις φόρων και στραγγαλιστικούς κανονισμούς για τις επιχειρήσεις με το πρόσχημα της περιβαλλοντικής αναγκαιότητας και της φυλετικής ισότητας.

Σε μια πρόσφατη ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον Αρχιεπίσκοπο Carlo Maria Viganò, ο πρώην Αποστολικός Νούντσιος (διαπιστευμένος αντιπρόσωπος του Πάπα) στις ΗΠΑ προειδοποιεί ότι «ολόκληρος ο κόσμος απειλείται από μια παγκόσμια συνωμοσία εναντίον του Θεού και της ανθρωπότητας… που ονομάζεται Μεγάλη Επανεκκίνηση». Αυτές οι επιβολές, που σχεδιάστηκαν από παγκόσμιες ελίτ, επιδιώκουν να «υποτάξουν όλη την ανθρωπότητα, επιβάλλοντας καταναγκαστικά μέτρα με τα οποία να περιορίσουν δραστικά τις ατομικές ελευθερίες και τις ελευθερίες ολόκληρων πληθυσμών».

             Ένα επαναλαμβανόμενο θέμα των υποστηρικτών της Μεγάλης Επανεκκίνησης είναι η περίπτωση της κρίσης του COVID-19 ως μια «μοναδική ευκαιρία» ("a unique opportunity") για να κάνουμε όλες τις αλλαγές σε ολόκληρο τον τρόπο ζωής μας.

Στο σύντομο βίντεο παρακάτω, ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του WEFKlaus Schwab ανακοινώνει στις 3 Ιουνίου 2020: «Η κρίση του COVID-19 μας έδειξε ότι τα παλιά μας συστήματα δεν είναι πλέον κατάλληλα για τον 21ο αιώνα. Έχει αποκαλύψει τη θεμελιώδη έλλειψη κοινωνικής συνοχής, δικαιοσύνης, ‘ένταξης’ και ισότητας. Τώρα είναι η ιστορική στιγμή, η ώρα, όχι μόνο για την καταπολέμηση του ιού, αλλά για τη διαμόρφωση του συστήματος… για την εποχή μετά το COVID… Εν ολίγοις, χρειαζόμαστε μια υπέροχη επανεκκίνηση”.

Ο Biden φαίνεται να συμφωνεί. Ο Joel Pollak του Breitbart έχει καταγράψει τη χρήση παρόμοιας σαρωτικής πολιτικής του Μπάιντεν από τον Μάιο, συμπεριλαμβανομένης της αναφερόμενης στο φαινόμενο του κορωνοϊού ως «απίστευτη ευκαιρία… για να μεταμορφωθεί ριζικά η χώρα» και ζητώντας «επαναστατικές, θεσμικές αλλαγές» στην χώρα, που περιλαμβάνει ένα «τέλος στην εποχή του καπιταλισμού των μετόχων».

Όπως ανέφερε ο Haskins, το τέλος της «εποχής του καπιταλισμού των μετόχων» είναι «ένα σημαντικό μέρος της πρότασης του Great Reset που θα άλλαζε τον τρόπο αξιολόγησης των εταιρειών, αυξάνοντας τα αίτια της κοινωνικής δικαιοσύνης και τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας».

Υποδεικνύοντας τη ρητορική κάλυψη των μαρξιστικών στόχων, ο Haskins γράφει: «Αντί για την ανησυχία για τα κέρδη, οι αντίπαλοι του “καπιταλισμού των μετόχων” υποστηρίζουν ότι οι εταιρείες πρέπει να υποχρεωθούν να επικεντρωθούν σε “ενδιαφερόμενους”, κάτι που είναι ένας άλλος τρόπος να πούμε “το συλλογικό” / “κολλεκτιβικό”».

Άλλες ομοιότητες αποκαλύπτονται όταν παρατηρείται το σχέδιο "Build Back Better" του Joe Biden, το οποίο, περιγράφει ο Haskins, "προέρχεται κατευθείαν από το βιβλίο στρατηγικής του Great Reset" και χρησιμοποιεί ακόμη και την ίδια ορολογία.

ΚΟ / από εδώ

http://redskywarning.blogspot.com/2020/11/o-great-reset.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου