Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ


Δεν υπάρχει σημαία αρκετά μεγάλη για καλύψει τη ντροπή να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους και μετά να κατακλέβεις τις περιουσίες τους.Για να μηνκαταγράφω τα ίδια, διότι η Τουρκία ποτέ δεν είχε, ούτε θα έχει Ιστορία, παρά μόνο πλούσιο ποινικό μητρώο πάντα, καταγράφω αποσπάσματα από παλαιότερα άρθρα μου με πρόσθετα σχόλια τα οποία και επίκαιρα είναι και ισχύ έχουν και για σήμερα, που ο  επίδοξος ολετήρας του Ελληνισμού Ερντογάν, εισήλθε ως θριαμβευτής … νεοσουλτάνος ..Μωάμεθ ο Πορθητής στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να εορτάσει την νέα Άλωση της Ελληνικής ανά τους αιώνες πόλης.

Η Β. Κύπρος, η Αμμόχωστος, η Μόρφου, η Μεσαορία, η Καρπασία … όπως και η Ελληνική Μικρά Ασία και το Αιγαίο ΠΟΤΕ δεν σας ανήκαν. Από γένεσης τους Ελληνικά ήταν και Ελληνικά θα παραμείνουν…. Αντώνιος Αντωνάς.

Tο 1974 επιτεθήκατε άνανδρα σε ένα μικρό άοπλο νησί την Ελληνική Κύπρο 500.000 κατοίκων…. Ήταν σε αναλογία με την Τουρκία το 0,006097561, με τον εκατονταπλάσιο στρατό σας εισβολής. Αφού παραποιήσατε και διαστρεβλώσατε το άρθρο 4 της συνθήκης Ζυρίχης- Λονδίνου…., ως βάρβαροι, το λεηλατήσατε, το ρημάξατε, χιλιάδες οι νεκροί, το 37% των εδαφών του, αυθαίρετα το οικειοποιηθήκατε. Ήρθατε πένητες – βάρβαροι και φύγατε εκατομμυριούχοι από τις λεηλασίες της πλούσιας Βόρειας Ελληνικής Κύπρου. Δεν αφήσατε όρθιο τίποτα, ούτε Μουσεία, ούτε εκκλησιαστικούς θησαυρούς, ούτε το πλούσιο περιεχόμενο των νοικοκυρεμένων σπιτιών των Ελληνοκυπρίων, τα κρατικά θησαυροφυλάκια, τις τράπεζες…. Δεν χορτάσατε ούτε από αίμα, ούτε από τις λεηλασίες. Και τώρα θέλετε να λεηλατήσατε και τον ορυκτό πλούτο και της Κύπρου και της Ελλάδας… με βάση το «δίκαιο» του ισχυροτέρου….. και να αλώσετε, εδάφη, θάλασσες και αιθέρες ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ. Αιδώς….

Είναι στο αίμα σας. Κτίσατε μια χώρα χωρίς ιστορία. Μόνο με ποινικό μητρώο, σε κατεχόμενα Ελληνικά εδάφη και την συντηρήσατε από τις αρπαγές ξένων περιουσιών, που λεηλατήσατε από τις μειονότητες που ειρηνικά ζούσαν στην Μ. Ασία και τις μικρές χώρες που κατακτήσατε…. Με την δύναμη της σπάθης και τον υπέρτερο στρατό σας πετύχατε ντροπιαστικές νίκες και κατακτήσεις…. Ποτέ δεν αντιμετωπίσατε ισοδύναμους στρατούς, αλλά και αν αντιμετωπίζατε ντροπιαστικές ήττες είχατε… ακόμη και από μια φούχτα ηρωϊκών επαναστατών….. Όσον αφορά τις νίκες σας και αυτές ντροπιαστικές ήταν UTANC VERICY ZAFER.
Δεν φτάνουν ποτέ, δεν χορταίνουν το αδηφάγο σας στόμα, ούτε οι κλεψιές σας, ούτε τα εγκλήματα πολέμου, που ανά τους αιώνες διαπράττετε. Δεν αισχύνεσθε, που η Διεθνής Κοινότητα σας κοιτά με περιφρόνηση….;;;; Άπατη είναι η πίθος των Δαναϊδών, για εσάς και τα εγκλήματα σας.

Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού, γράφει ο Λούθηρος Μαρτίνος. Για τους Ρωμιούς της Πόλης, οι Τούρκοι ήτανε ένα πράγμα σαν να λέμε…. χολέρα, πλημμύρα, σεισμός…ένα τέτοιο πράγμα οι Τούρκοι γεννικά, Μαρία Ιορδανίδου. Υπό την τυρρανία του Οθωμανικού δεσποτισμού… κανένας, όποιασδήποτε τάξεως και θρησκείας, δεν είναι σίγουρος, μήτε δια την ζωή του, μήτε δια την τιμή του, μήτε δια τα υποστατικά του, Ρήγας Φερραίος. Η Τουρκία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης, Τσάρος Νικόλαος. Οι Τούρκοι είναι προτιμότερο να εξοντωθούν, παρά να κατακτηθούν…την εξόντωση τους προτιμούσε ο Ναπολέων….Τούρκο φίλευε κώλο φύλαγε… Τούρκο είδες; Γρόσια θέλει… Και άλλο είδες; Και άλλα θέλουν και αν δεν τα δώσεις με το ζόρι θα στα πάρουν… Και για την εγκληματικότητα των Τούρκων… Δεν υπάρχει σημαία τόσο μεγάλη για να καλύψει την ντροπή το να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους… Howard Zinn. Αυτή η χώρα πέρασε από την βαρβαρότητα στην παρακμή χωρίς ποτέ να γνωρίσει τον πολιτισμό …Τσώρτσιλ…..

Τα κότσια σας μέχρι εκεί αντέχουν… άσπονδοι γείτονεςbarbarians, όπως σας αποκαλεί και ο διεθνής τύπος, να εισβάλλετε σε μικρές ειρηνικές αδύναμες άοπλες χώρες…. Τον αφανισμό των γειτονικών σας γειτονικών εχθρικών χωρών επιδιώκετε, π.χ. της Αρμενίας, της Γεωργίας, της Ελλάδας, της Αιγύπτου, αλλά και του Ισραήλ επιδιώκετε….; Και αυτή μικρή χώρα είναι 8,984,700 κατοίκων, μεγαλύτερη χώρα από την μικρή Κύπρο…. Επιτεθείτε λοιπόν μαζί με τους ισλαμιστές τζιχαντιστές, σαλαφιστές εξτρεμιστές, για να την εξαφανίσετε, όπως πολλές φορές αναφέρετε και κομπάζετε….. Φευ! Διότι το Ισραήλ στρατιωτικά είναι ισχυρότατο…. Τολμήστε και αυτό είναι σε αναλογία 1,09% (8,712,000) σε σύγκριση με την ισχυρή Τουρκία των 82.000.000…. Επιτεθείτε λοιπόν σε ισότιμη στρατιωτικά χώρα… Κάντε ένα γενικευμένο πόλεμο ακόμη και κατά της Συρίας και όχι μόνο να εισβάλλετε στα εδάφη της για να κατασφάζετε τους αδύναμους Κούρδους…. Αλλά και στην Αρμενία για να βοηθάτε τους ομοίους σας να προβαίνουν σε νεα γενοκτονία, αυτού του αδύναμου Χριστιανικού λαού.Αποτολμήστε όμως και μια πολεμική σύρραξη με Ελλάδα, για να πάθετε ότι πάθατε το 1821, αλλά και στους Βαλκανικούς πολέμους….Ίσως να είναι η αρχή του τέλους σας…..

Και περί της νέας άλωσης της κατεχόμενης λεηλατημένης περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, που σήμερα 15 Νοεμβρίου 2020,εορτάσθηκε… με πικ νικ υπό βροχή και θυελλώδεις ανέμους, ως και αν και ο Θεό ήθελε να τον αποδιώξει …Δήλωσε ο  Ερντογάν…..«Και μαζί με τους αδελφούς μας στη βόρεια Κύπρο (;) θα προβάλουμε αναβιώνοντας εκεί με την παρουσία μας τους δεσμούς της μητέρας πατρίδας με την μικρή πατρίδα. Υπάρχει ανάγκη γι’ αυτό. Και αυτό καθυστέρησε. Και αυτό πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει πάλι. Αν δεν κάναμε όλα αυτά θα μπορούσαμε εμείς να κοιτάξουμε στα μάτια τον λαό μας;» ανέφερε προκαλώντας για άλλη μια φορά. Τους βάρβαρους έποικους που κουβάλησε από την βαθύτερη απολίτιστη Τουρκία…. Διότι οι γηγενείς τουρκόφωνοι Κύπριοι μουσουλμάνοι, με την τελευταία μεγαλειώδη συγκέντρωση εναντίον του …του έδωσα το μήνυμα… Άσε μας ήσυχους να ζήσουμε ειρηνικά στα χώματα που γεννηθήκαμε …. ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!! 

Το σύνθημα των χιλιάδων ειρηνόφιλων ΤΚ..ΝΟPICNICOVERTHEOTHERSPAIN!!!

Με συνθήματα διαδήλωσαν χιλιάδες ειρηνόφιλοι Μουσουλμάνοι τουρκόφωνοι Κύπριοι, στην κατεχόμενη Λευκωσία την προηγούμενη Τρίτη, αλλά και σήμερα στην Αμμόχωστο, όπου δεν τους επετράπη η προσέγγιση στον χώρο των πανηγυριών. Βροντοφώναζαν και οι ένωναν τις φωνές τους με τους Ελληνοκυπρίους διαδηλωτές που βρίσκονταν στα επαίσχυντα οδοφραγματα..  «Η Κύπρος είναι κοσμική και θα παραμείνει», «Δεν θέλουμε διορισμένο διαχειριστή», «Με αντίσταση θα κερδίσουμε» « Η Αμμόχωστος δεν σας ανήκει» « Η Κύπρος δεν σας ανήκει» « ΟΧΙ πικ νικ επάνω στον πόνο και τις περιουσίες των άλλων!» « Τατάρ είσαι Τούρκος. Όχι Τουρκοκύπριος. Δεν ανήκεις εδώ» «Αυτή η γή ανήκει μόνο στους Κυπρίους.» ΝΤΡΟΠΗ.Ταγοί μας και άρχοντες μας τόσον της μητέρας πατρίδας, όσον και της Ελληνικής Κύπρου, αλλάξτε ρότα. Οι βάρβαροι σύντομα με υπουλία και παμπεσιά, θα θελήσουν να αλώσουν ιερά εδάφη, θάλασσες και αιθέρες του Ελληνισμού, (Ίδετε τι έπαθε η πολύπαθη αδύναμη Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ) εξοπλίστε τους στρατούς μας με κάθε είδους όπλο συμαβατικό ή ασύμβατο, αμυντικό αλλά και επιθετικό και λάβετε υπ όψιν ότι η καλύτερη Άμυνα είναι η επίθεση … και αν επιθυμούμε να ζήσουμε εν ειρήνη και ασφάλεια ας προετοιμασθούμε για πόλεμο. Κάντε κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας απόρθητο φρούριο, κάθε νησί και αεροπλανοφόρο, κάθε σπίτι και μετερίζι. Ο περήφανος λαός μας δεν θα γονατίσει στους βαρβάρους, διότι μόνο στους τιμημένους του νεκρούς γονατίζει και είναι πρόθυμος, από το υστέρημα του να δώσει τον οβολότου για να εξοπλίσει βαριά τον περήφανο στρατό μας και να σώσει την πατρίδα, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τις πατρογονικές μας εστίες, τα αγιοχώματά μας από τον αδηφάγο ανθρωποφάγο αιματόβρεκτο στόμα της Τουρκίας….

Ελληνίδες, Έλληνες και εσείς συμπατριώτες του απόδημου Ελληνισμού, εγερτήριο σάλπισμα ηχεί και μας καλεί όλους να βοηθήσουμε την πατρίδα και ηθικά και έμπρακτα και οικονομικά και ας … τρώγωμεν πέτρες ….και σημειώστε ότι:

«Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα.Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα.» Κ.Παλαμάς.

28 Σεπτεμβρίου 480 π.Χ –  – Οι Έλληνες συντρίβουν τον υπέρτερο και πολλαπλάσιο περσικό στόλο

...Είχε ήδη ανατείλλει ο ήλιος της μεγάλης εκείνης ημέρας, κατά την οποία έμελλε να αποφασιστεί η τύχη της Ελλάδας. Οι δυο στόλοι, όντας αντιπαραταγμένοι, έμειναν για κάποιο διάστημα ακίνητοι, γιατί ο καθένας είχε συμφέρον ν’ αρχίσει ο άλλος τον αγώνα: οι Έλληνες για να εισέλθουν οι Πέρσες εντός του στενότερου λιμανιού της Σαλαμίνας, οι Πέρσες για να προελάσουν οι Έλληνες στον κάπως ευρύτερο χώρο μεταξύ των δύο στομίων του πορθμού. Ξαφνικά όμως αντήχησε πρώτος ο παιάνας των Ελλήνων, και η σάλπιγγα του Ευρυβιάδη σήμανε την έφοδο, κι επανέλαβαν το σινιάλο οι σάλπιγγες των στρατηγών, και αναβοήσαν τα πληρώματα:

 «Ω,παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».

«Ω δαιμόνιοι, μέχρι τίνος πρύμνην ανακρούεσθε!»

25 Μαρτίου 1825: Μάχη των Μύλων. Εκεί όπου 480 Έλληνες διέλυσαν 6.200 του Ιμπραήμ.

Ο Μέγας Μακρυγιάννης προς Ναύαρχο Δερυγνύ.

“Ἐκεῖ ὀποὔφκιανα τίς θέσες εἰς τούς Μύλους, ἦρθε ὁ Ντερνύς νά μέ ἰδῆ. Μοῦ λέγει: “Τί κάνεις αὐτοῦ; Αὐτές οἱ θέσες εἶναι ἀδύνατες· τί πόλεμο θά κάνετε μέ τόν Μπραΐμη αὐτοῦ;”. Τοῦ λέγω: “Εἶναι ἀδύνατες οἱ θέσες καί ἐμεῖς, ὅμως εἶναι δυνατός ὁ Θεός ὁποῦ μᾶς προστατεύει· καί θά δείξωμεν τήν τύχη μας σ’ αὐτές τίς θέσες τίς ἀδύνατες· κι’ ἄν εἴμαστε ὀλίγοι εἰς τό πλῆθος τοῦ Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μ’ ἕναν τρόπον, ὅτι ἡ τύχη μᾶς ἔχει τούς Ἕλληνες πάντοτε ὀλίγους. Ὅτι ἀρχή καί τέλος, παλαιόθεν καί ὥς τώρα, ὅλα τά θερία πολεμοῦν νά μᾶς φᾶνε καί δέν μποροῦνε· τρῶνε ἀπό μᾶς καί μένει καί μαγιά. Καί οἱ ὀλίγοι ἀποφασίζουν νά πεθάνουν· καί ὅταν κάνουν αὐτείνη τήν ἀπόφασιν, λίγες φορές χάνουν καί πολλές κερδαίνουν. Ἡ θέση ὁποῦ εἴμαστε σήμερα ἐδῶ εἶναι τοιούτη· καί θά ἰδοῦμεν τήν τύχη μας οἱ ἀδύνατοι μέ τούς δυνατούς”. –”Τρέ μπιέν”, λέγει κι’ ἀναχώρησε ὁ ναύαρχος”.


Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης.

Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια περί βαρβάρων.

Αντώνιος Αντωνάς – Συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου