Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Πρόεδρε Νίκο Χριστοδουλίδη, Κλείστε τα οδοφράγματα 20 Ιουλίου και 14 Αυγούστου

Γράφει η Φανούλα Αργυρού,
Ερευνήτρια, Δημοσιογράφος,
09 - 06 - 2024,


Ανοικτή επιστολή 

Πρόεδρε Νίκο Χριστοδουλίδη,

Κλείστε τα οδοφράγματα 20 Ιουλίου και 14 Αυγούστου  

«Ο κατευναστής είναι αυτός που τρέφει έναν κροκόδειλο, ελπίζοντας ότι θα τον φάει τελευταίο», Winston Churchill

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Γιατί οι πολίτες απαξιώνουν κόμματα-πολιτικούς στην «αναξιοκρατική Δημοκρατία» της Κύπρου…

Γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης,

Ο μεγάλος Γερμανός ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, Μπέρντολντ Μπρεχτ, σε ένα ποίημά του (1936), έγραψε προφητικά – και για την Κύπρο: «Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι/ είσαστε χαμένοι./ Φίλος σας είναι η αλλαγή/ η αντίφαση είναι σύμμαχός σας./ Από το Τίποτα/ πρέπει κ ά τ ι να κάνετε, μα οι δυνατοί/ πρέπει να γίνουνε τ ί π ο τ α./ Αυτό που έχετε, απαρνηθείτε το και πάρτε/ αυτό που σας αρνιούνται»

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΙΚΑ

 Την συνέντευξη της Γεωργίας Μπίκα επιμελήθηκε ο Γιώργος Τσουμάνης για την Πύλη του Ρωμανού. Η Γεωργία Μπίκα είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Χριστιανισμός και Ευρώπη Άρθρο γνώμης του Αντιστρατήγου ε.α. Σταύρου Κουτρή* Υποψηφίου Ευρωβουλευτού με τη ΝΙΚΗ

Τα τελευταία χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυριαρχεί (καλύτερα επιβάλλεται), μία ατζέντα αντινατιβισμού, αποχριστιανοποίησης, ουσιαστικής υποδούλωσης των λαών και φίμωσης κάθε αντίθετης άποψης προς μια ιδιάζουσα και επιβαλλόμενη «πολιτική ορθότητα». Εκατομμύρια μουσουλμάνοι εισβάλουν στο έδαφος της Ευρώπης, ο κόσμος βουλιάζει στα χρέη, επιβάλλονται λιτότητες και «υποχρεωτικότητες» και η Ευρώπη προπαγανδίζει υπέρ της πολυπολιτισμικότητας και της ανοχής στη διαφορετικότητα. Πολυπολιτισμικότητα είναι μία νοσηρή και αφύσικη κατάσταση. Κανένα έθνος δε γεννιέται πολυπολιτισμικό. Όμως όταν μετατρέπεται σε τέτοιο, οδηγείται σε εθνική, πολιτική, κοινωνική, ηθική αλλά και οικονομική παρακμή και εν τέλει καταστροφή. Το μεγάλο πείραμα εδώ και 30 περίπου χρόνια στην Αμερική απέτυχε και γεύονται τώρα τους πικρούς καρπούς του. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δυστυχώς λειτουργούν μηχανισμοί προπαγάνδας, δρουν λομπίστες και διαμορφωτές άποψης που προάγουν την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα. Κυβερνήσεις παραδομένες στη διεθνή ελίτ, εταιρείες κολοσσοί, μεγάλοι τραπεζικοί οίκοι, διεθνείς οργανισμοί, ελεγχόμενα και διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης και εφημερίδες, ενώνουν δυνάμεις σε μια διεθνή προσπάθεια, για την επιβολή του διαίρει και βασίλευε.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Συνέντευξη Άριας Κοπιδάκη

Την συνέντευξη της Άριας Κοπιδάκη επιμελήθηκε ο Γιώργος Τσουμάνης για την Πύλη του Ρωμανού. Ή Άρια Κοπιδάκη είναι αρχαιολόγος, σύμβουλος ψυχικής υγείας και υποψήφια ευρωβουλευτής με την ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ - ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ.