Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΙΚΑ

 Την συνέντευξη της Γεωργίας Μπίκα επιμελήθηκε ο Γιώργος Τσουμάνης για την Πύλη του Ρωμανού. Η Γεωργία Μπίκα είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ


1) Καλησπέρα Γεωργία, αρχικά επέτρεψε μου τον ενικό καθώς είμαστε συνομήλικοι. Θα μπορούσες να μας πεις δύο λόγια για το βιογραφικό σου και ποια είναι η Γεωργία Μπίκα;

· Καλησπέρα, πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που μου δίνεις τη δυνατότητα να συστηθώ ώστε να με γνωρίσει ο κόσμος , ονομάζομαι Μπίκα Γεωργία είμαι 26 χρονών και κατοικώ στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, έχω εργαστεί στην εστίαση, σε εταιρίες ιδιωτικού τομέα, διαθέτω πτυχίο οικονομικών και διοικητικών υπαλλήλων, πτυχίο Αγγλικών ESB, πτυχίο πληροφορικής ECDL, διαθέτω πιστοποίηση παρακολούθησης σεμιναρίων Εθελοντών διασωστών , ήμουν υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την Παράταξη Συνεργασίας του κου. Βασίλειου Ρόκου στις εκλογές του 2023, όπου και έλαβα την 3η θέση σε ψήφους της παράταξης.

2) Τι έκανε μια κοπέλα στην ηλικία σου να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική ζωή της χώρας και γιατί πήρες την απόφαση να είσαι στο ψηφοδέλτιο των ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου;

· Πολιτική είναι οι άνθρωποι που είμαστε ενταγμένοι σε μία κοινωνία, είμαστε όλοι εμείς είναι το κοινό καλό της Χώρας μας , είναι οι αποφάσεις που μπορούμε να πάρουμε για ένα καλύτερο παρόν και ένα εξασφαλισμένο αύριο είναι η βάση που χρειάζεται να δημιουργηθεί για να κάνουμε οικογένεια, μ ’αρέσει η καλή ζωή, μ ’αρέσει να ζω τη ζωή μου να ευχαριστώ για ότι έχω και να προσπαθώ για το καλύτερο θέλω να βλέπω χαμόγελα στους ανθρώπους και όχι απελπισία και αρνητικότητα, ως Γεωργία και νέα πολίτης αυτής της Χώρας δε μπορώ να γυρνάω την πλάτη μου στα προβλήματα που υπάρχουν δε μπορώ να γνωρίζω ότι ταλαιπωρούνται τόσοι συνάνθρωποί μου και να μην κάνω κάτι γι αυτό. Συνεπώς έχω την υποχρέωση του εαυτού μου να κάνω και εγώ την προσπάθεια μου.

Με μεγάλη μου χαρά δέχτηκα την πρόταση του Προέδρου μας του κ. Εμφιετζόγλου αφού είναι ένα κόμμα που νοιάζεται και αγαπά αυτή τη Χώρα, που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κάνει κάποια συμφωνία να ξεπουλήσει Ελληνικά εδάφη, παιδεία, θρησκεία ή να αλλοιώσει τον ιερό δεσμό της οικογένειας , αντιθέτως με σωστό πλάνο θέλουμε να εξασφαλίσουμε και να διεκδικήσουμε όλα αυτά που τόσα χρόνια μας στερούνε και αυτά που μας ανήκουνε, που τα δουλεύουμε και πασχίζουμε καθημερινά τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Ξέρετε δυστυχώς σήμερα χαρίζονται πολλές αξίες της Πατρίδας μας χωρίς καν την ανταλλαγή χωρίς βοήθεια προς τους ανθρώπους χωρίς τίποτα και αυτό είναι πολύ κρίμα. Το πιο σημαντικό για να έχει κανείς εν συναίσθηση είναι ότι ακόμα και αν ο ίδιος έχει εξασφαλίσει ένα δυνατό μέλλον και δεν έχει κάποια ανάγκη, αλλά το γενικό σύνολο των υπόλοιπων πολιτών υστερεί σε αυτό. Οπότε ας μην παίρνουμε αποφάσεις μεμονωμένα για τον εαυτό μας αλλά ας σκεφτόμαστε το γενικό καλό όλων.

3) Σε περίπτωση που εκλεγείς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ποιες θα είναι οι προτεραιότητες που θα θέσεις;

· Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χρειάζεται και Έλληνες Πατριώτες όπως η δύναμη των Πατριωτών υπερισχύει στις περισσότερες χώρες, σε περίπτωση εκλογής μου, θα γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες για τη χρηματοδότηση κονδυλίων συγκεκριμένα με ποσά και στοιχεία ( κάτι που ποτέ κανείς δεν είχε το θάρρος να κάνει) , θα γνωρίζουν ποια έργα έχουν επιλυθεί και τι ποσά δόθηκαν , θα υπάρχει ένας έλεγχος και θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι όλοι ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση υποκλοπής, με αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι θα υπάρξει και πάλι εμπιστοσύνη. Επίσης δε γνωρίζω συγκεκριμένα τι θα επιλέξω να κάνω αλλά στόχος μου θα είναι το γενικό καλό της Χώρας, ο έλεγχος και αυστηροποίηση των ποινών ώστε να αποφευχθεί η εγκληματικότητα και η διαφθορά και γενικότερα εύχομαι να καταφέρουμε να μιλάμε για μία Χώρα που θα είναι παράδειγμα , με αυστηρούς σε νόμους, κάλυψη, ελέγχους παροχή βοήθειας και κοινωνικών ζητημάτων.

4) Στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές ήσουν υποψήφια με τον συνδυασμό του Β. Ρόκου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τι αποκόμισες από αυτή σου την εμπειρία;

· Παράλληλα με την υποψηφιότητα μου, ήμουν και οργανωτικό μέλος της Παράταξης, αποκόμισα την όλη δημιουργική ενασχόλησή των εκλογών, κάθε τι σε γνώση και δημιουργία μου ήταν πολύτιμο και μπορώ να πω ότι παρόλο που μικρότερη δε φανταζόμουν να ασχολούμαι με την πολιτική αντιθέτως ήμουν ενάντια, μετά από όλη τη διαδικασία μου “μπήκε” το μικρόβιο και δύσκολα να βγει.

5) Η Ευρωπαϊκή Ένωση πως χρειάζεται κάποιες αλλαγές και ίσως ήρθε η ώρα για αυτές. Πώς οραματίζεσαι εσύ την Ευρώπη;

· Οραματίζομαι μία Χώρα με εν συναίσθηση, με πολιτισμό μία Χώρα της Ένωσης και της αγάπης, με όρια που κανείς δε μπορεί να μας τα καταπατήσει, με ασφάλεια χωρίς φόβο με συνεχή αγώνα της κοινωνικής ζωής πρέπει να είμαστε καλά για να μπορούμε να βοηθήσουμε πρέπει να έχουμε σε αξία τον εαυτό μας και τη Χώρα μας

6) Πώς κρίνεις την γενική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της όλης κυβέρνησης από το 2019 μέχρι τις εκλογές του 2023 και από τότε μέχρι σήμερα;

· Η ΝΔ θεωρώ ότι ήταν ένα κόμμα που παλαιότερα, λειτουργούσε με αξίες, ξαφνικά αυτό άλλαξε και όπως διαπιστώνουμε με τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών έχουμε αύξηση εγκληματικότητας, απίστευτη αύξηση ακρίβειας και συνταραχτικά δυστυχήματα όπως για παράδειγμα αυτό με τα Τέμπη, ελλιπής μηχανισμούς και συγκαλύψεις. Βλέπω μια συνεχή κάθοδο και φοβάμαι ότι αν αυτό δεν το αλλάξουμε θα έχει κακό τέλος. Για παράδειγμα ένα σοβαρό ζήτημα είναι ότι κάθε 6 χρόνια είμαστε υποχρεωμένοι να στέλνουμε αναθεωρημένα σχέδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία των πολιτών για τις πλημμύρες, τις καταστροφές κ.α αυτό δεν το κάναμε και μας καλούν σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Γενικότερα ως Χώρα έχουμε πολλές ποινές και δίκες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οπότε καταλαβαίνεις πως παρόλα τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν σε απώλεια ανθρωπίνων ζωών και πάλι συνεχίζουμε ακάθεκτοι με τα ίδια λάθη .

7) Τα κόμματα είτε συστημικά είτε μη, μιλούν για τον πατριωτισμό. Τι σημαίνει πατριωτισμός και πως εσύ τον αντιλαμβάνεσαι;

· Πατριωτισμός είναι μία πολύ παρεξηγημένη έννοια από ανθρώπους που δεν έχουν εν συναίσθηση για τη Χώρα, που δεν τους νοιάζει αν καταστραφεί η ξεπουληθεί και δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τον άνθρωπο. Πατριωτισμός σημαίνει δημοκρατία, η παιδεία και η γνώση της Ιστορίας της Χώρας, ο αγώνας για καλή εξέλιξη της Πατρίδας, η ανθρωπιά δεν είμαστε εθνικιστές , ένας εθνικιστής μισεί και θέλει να κάνει κακό σε άλλες Χώρες, εμείς ως Πατριώτες θέλουμε το καλό μας χωρίς να ενοχλούμε άλλες Χώρες αλλά να έχουμε μια σωστή ένωση. Πατριωτισμός σημαίνει να ευχόμαστε Χρόνια πολλά Ελλάδα και να μη φοβόμαστε αν θα μας επιτεθούν.

8) Πιστεύεις πως η νέα γενιά συμφωνεί με τις δικές σου ιδέες αλλά και τις ιδέες που εκπροσωπεί το κόμμα των ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ;

· Πιστεύω ότι κάποιοι συμφωνούν και άλλοι διαφωνούν κάποιοι είναι απελπισμένοι και θεωρούν πως τίποτε δε θα αλλάξει και κάποιοι πεισμώνουν ακόμη πιο πολύ και ακόμη και με μία αλλαγή της Ψήφους τους κάνουν και αυτοί την προσπάθειά τους. Οι περισσότεροι όμως βλέπουν τα προβλήματα καθημερινά να βιώνουν και καθώς μεγαλώνουμε βλέπουμε ότι ζοριζόμαστε πολύ ενώ δίνουμε έναν καθημερινό και συνεχή αγώνα επιβίωσης.

· Επίσης εν έτη 2024 κάποιοι “τολμάμε” να λέμε τη γνώμη μας την άποψη μας και να εκδηλώνουμε την αγάπη για την Πατρίδα μας και μας ασκείται μιας βαριάς μορφής bullying.

9) Γιατί ένας Έλληνας να επιλέξει τους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ και συγκεκριμένα την Γεωργία Μπίκα ανάμεσα στην πλειάδα υποψηφίων και άλλων πατριωτικών κομμάτων;

· Είμαι μία απλή πολίτης, δεν έχω σπουδάσει πολιτικές επιστήμες, δεν τα ξέρω όλα, όμως έχω το μεράκι και τη διάθεση να τρέξω, να βοηθήσω και να εκπροσωπήσω τη Χώρα μου όχι ως Γεωργία αλλά ως φωνή όλων των Πατριωτών της Χώρας, μαθαίνω κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο και έτσι βιοπορίζομαι και στη ζωή μου μ αρέσει να μαθαίνω την αλήθεια, την πραγματικότητα και να μη βάζω κάτω από το “χαλί” τα υπαρκτά προβλήματα αλλά να βλέπω μεθόδους βελτίωσης τους. Θα αλλάξει αυτός ο τόπος και θα αλλάξει κάνοντας πολύ απλά βήματα με μία απλή ψήφο.

10) Κλείνοντας θα ήθελα να στείλεις μήνυμα σε ένα άτομο της ηλικίας μας ο οποίος ακόμη και τώρα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές δεν ξέρει αν θα πάει στις κάλπες.

· Πρώτα απ όλα όσα άτομα δε γνωρίζουν τι να ψηφίσουν ή ακόμη και αν θα ψηφίσουν είναι τα άτομα που είναι απογοητευμένα. Δε θέλουμε απογοήτευση, θέλουμε εμπιστοσύνη, η ψήφος υπάρχει και είναι σημαντική για τον κάθε ένα ας μην την χαρίζουμε και ας μην

αφήνουμε άλλους να επιλέξουν για εμάς. Επίσης θα θέσω μια απλή ερώτηση ως Πολίτες και νέοι είμαστε ικανοποιημένοι με το σήμερα? Εάν όχι να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε τη ψήφο μας, εάν κατι δε μας αντιπροσωπεύει και δεν εχει επιφέρει το αποτέλεσμα που περιμέναμε ας το αλλάξουμε εμείς. Έτσι μόνο θα μπορούμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο, χωρίς το φόβο της αλλαγής.

Εύχομαι λοιπόν ακόμη και αν δεν με επιλέξει ο κόσμος να εκπροσωπήσω τη Χώρα μου, να επιλέξει άτομα όπου πραγματικά θα εκτελέσουν σημαντικό έργο και άτομα που δεν κρατιούνται από κανέναν με κανένα συμφέρον.

1 σχόλιο:

  1. Προσεγμένη στην εμφάνιση η υποψήφια
    αλλά ίσως θα ήταν πιο σημαντικό να διάβαζε λίγο πριν μιλήσει για κάποια ζητήματα.
    Ενδεικτικά δήλωσε : «ένας εθνικιστής μισεί και θέλει να κάνει κακό σε άλλες Χώρες, εμείς ως Πατριώτες θέλουμε το καλό μας χωρίς να ενοχλούμε άλλες Χώρες αλλά να έχουμε μια σωστή ένωση.».

    Προφανώς μπερδεύει τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό.
    Ας κάνει λοιπόν τον κόπο να διαβάσει :
    ΕΘΝΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ και η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ από την σύγχρονη, αριστερή θολοκουλτούρα

    Ας δει και αυτό το βίντεο:
    Καθηγητής Ιωάννης Μάζης για ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
    https://www.youtube.com/watch?v=TRY6bmTbBmY
    https://opaidagogos.blogspot.com/2017/11/blog-post_37.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή