Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ήχησαν οι καμπάνες της πτώσεως της ΝΔ, στις εκλογές της 9/6/2024

Γράφει η Μαρία Ι. Γιαλαμά,

Οι Ευρωεκλογές της 9/6/ 2024 είναι πλέον παρελθόν. Έστω κι αν ο θεσμός τους, αποτελεί μία δημοκρατική διαδικασία απαραίτητη για την λειτουργία της ΕΕ, η αποχή των ψηφοφόρων, υπήρξε εκκωφαντική. Μόνον το κυβερνών κόμμα, απώλεσε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων, λαμβάνοντας το μικρότερο ποσοστό ψήφων από ποτέ. Στα αυτιά των πολιτικών της ΝΔ, ηχεί εκκοφαντικός ο θόρυβος  της μεγάλης αριθμητικής πτώσεως των  ψήφων, αντίστοιχος αυτού της πτώσεως των τειχών της Ιεριχούς. Έτσι ενώ πέρυσι πανηγύριζαν για το σημαντικό ποσοστό του 41% που έλαβαν, εφέτος λαμβάνοντας το 28% των ψήφων των ψηφισάντων, συνολικώς δηλαδή το 11% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους,προσπαθούν να διαχειρισθούν την μεγάλη ήττα ,επικοινωνιακώς. Εκφράσεις όπως «λάβαμε το μήνυμα, αλλά θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις», ή ότι «δεν έχουμε απώλεια ψήφων προς τα δεξιά» θυμίζουν εκουσία τυφλότητα. Εν προκειμένω βεβαίως είναι εγωϊστική αποφυγή αποδοχής του πραγματικού και οφθαλμοφανούς. Είναι αυτό το πέραν πάσης λογικής σύνδρομο του «αλανθάστου-αρίστου», που προφανώς έχει υπόβαθρο πολλαπλών ψυχικών διαταραχών και χαρακτηρίζει κάποιους εκ των κυβερνώντων. Διότι, το να μην δέχεσαι την αποδοκιμασία που προκύπτει εκ των αποτελεσμάτων των προσφάτων εκλογών της 9/6, στην συνολικώς ασκηθείσα πολιτική, τόσο στην χώρα, όσο και στο ευρωκοινοβούλιο, δείχνει αμετροέπεια  και στέρηση κριτικής ικανότητος. Χαρακτηριστικά  που είναι απαγορευτικά για έναν σύγχρονο πολιτικό.

Ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων της ΝΔ της γύρισαν την πλάτη

Είναι αφελές αυτό που ισχυρίσθηκε ο πρωθυπουργός, ότι οι ψηφοφόροι επεδοκίμασαν τις πολιτικές της κυβερνήσεώς του, εντέλοντάς τον να  συνεχίσει με ταχυτέρους ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις. Προκλητική υπήρξε και η απάντηση του μη ανήκοντος στο κυβερνητικό κόμμα, αλλά εκλεκτού του πρωθυπουργού, υπέρ—υπουργού, σε ερώτηση για την μεγάλη φθορά της ΝΔ, ότι «προκειμένου για τόσο σημαντικές κατακτήσεις, αξίζει το πολιτικό κόστος». Όπου σημαντική κατάκτηση θεωρεί το από τον ίδιο εισηγηθέν και ψηφισθέν, κατόπιν τρομερών πιέσεων στους βουλευτές της ΝΔ, νομοσχέδιο του γάμου των ομοφυλοφίλων και της τεκνοθεσίας αυτών. Ειλικρινώς, η πέραν πάσης κοινής λογικής εμφάνιση του «ετσιθελισμού», δια της αποφάσεως συνεχίσεως των αποδοκιμασθέντων πολιτικών, δύο πράγματα μπορεί να δηλώνει:1)την πεποίθηση, ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι, εξαντληθέντες από τις δυσκολίες αντιμετωπίσεως της καθημερινότητος, πρόκειται να δεχθούν οτιδήποτε νοσηρό άνευ αντιδράσεως ή 2)ότι υπάρχει η βεβαιότητα, ότι στα δύσκολα που έρχονται, με τις γνωστές επικοινωνιακές τους πρακτικές αλλά και με την ενίσχυση κάποιων τάξεων εργαζομένων με έκτακτη μικρή οικονομική στήριξη, θα ξεχασθούν όλα τα δεινά που προεκάλεσαν ως κυβέρνηση.

Ομολογουμένως ,η αντίδραση του ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων της ΝΔ, να απέχει των εκλογών, ή να δώσει την ψήφο σε άλλο κόμμα, εν μέσω μίας διαρκούς προπαγάνδας των ΜΜΕ περί της εξαιρετικής εργασίας της κυβερνήσεως, των τελευταίων μηνών, μόνον ως αφύπνιση των Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων δύναται να εκληφθεί. Μίας αφυπνίσεως  που έχει να κάνει και με τα επίμονα έως ύποπτα δεδομένα της χάριν αστειότητος λεγομένης Ελληνοτουρκικής φιλίας. (Πιθανόν σε αυτά τα πλαίσια να συγκαταλέγονται και τα  περίεργα, πλήν όμως ανεμπόδιστα, των επικινδύνων αποφάσεων του δημάρχου Αστυπαλαίας, περί εκκενώσεως έξι βραχονησίδων από την παρουσία κοπαδιών αμνοεριφίων και την ύπαρξη  ανθρώπων). Γεγονός παραμένει, ότι ένας περίεργος εσμός ατόμων, μη εχόντων σχέση ιδεολογική ή έστω αναφοράς με τους αξιακούς κώδικες της ΝΔ, αποφασίζει για τους Έλληνες, άνευ εξουσιοδοτήσεως αυτών . Έχοντας μόνον την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, που τους χρησιμοποιεί επανδρώνοντας θέσεις ευθύνης, πορεύονται. Είναι όλοι αυτοί που πειραματίζονται, άνευ εργασιακής εμπειρίας, στα οικονομικά των Ελλήνων, δημιουργώντας τάξεις νεοπτωχών. Πέραν όμως των οικονομικών, το σύνολο αυτών των αταλάντων, επιβάλλει με ύπουλο τρόπο το σαθρό περιεχόμενό του, ως αξία, ακολουθώντας την woke ατζέντα την οποία υπηρετεί.

Η ανασφάλεια κυρίαρχο συναίσθημα των Ελλήνων

Η εργασιακή ανασφάλεια είναι κυρίαρχη στην ζωή των διαμενόντων ακόμη εν Ελλάδι  Ελλήνων. Συνυπάρχουσα με την οικονομική ,που επηρεάζει όλους όσους η επιβίωση εξαρτάται από το ύψος των αποδοχών της εργασίας τους, αρκεί για να καθιστά τους Έλληνες, έναν δυστυχισμένο λαό στην πλειοψηφία του. Επίσης η αύξηση της εγκληματικότητος και η μη πάταξή της, λόγω ελλείψεως πολιτικής βουλήσεως, αλλά και υπολειτουργίας της αστυνομίας, επιβαρύνει το ήδη βεβαρημένο λόγω των προαναφερθέντων προβλημάτων κλίμα. Η πατρίδα μας μετά από κάθε σημαντικό κοινωνικό τραυματικό γεγονός, δείχνει ακυβέρνητο καράβι. Κυβερνήτης της είναι η εικονική πραγματικότητα με τα ξύλινα ασταθή πόδια.

Τα ψηφοδέλτια της ντροπής.

Εντύπωση προεκάλεσε η κάθοδος, του ΚΙΕΦ, που αυτοαποκαλείται φωνή της τουρκικής μειονότητος, αμφισβητώντας εν τοις πράγμασι την συνθήκη της Λωζάννης .Η πρόεδρος του κόμματος αυτού, δηλώνει Τουρκάλα και ισχυρίζεται στον δημόσιο διάλογο, ότι το 0,7% των ψήφων που έλαβε το κόμμα της, προέρχεται από Τούρκους ψηφοφόρους, δηλαδή Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. Το κόμμα αυτό, είναι γνωστό ότι κινείται με εντολές του εδρεύοντος στην Κομοτηνή Τουρκικού προξενείου, που πολλάκις ο ανθελληνικός ρόλος του έχει στηλιτευθεί από ΜΜΕ της Θράκης. Παρ’ όλες τις έκνομες ενέργειες των προαναφερθέντων, η κυβέρνηση δείχνει να αδιαφορεί, ανεχομένη τους πέραν κάθε νομιμότητος ισχυρισμούς τους. Ανεμπόδιστο το μακρύ χέρι του σουλτάνου πιέζει, δημιουργώντας ασφυκτικές καταστάσεις στους Έλληνες πολίτες ομοθρήσκους του. Η σύλληψη υποψηφίου του ΚΙΕΦ, για φορτική πίεση σε μουσουλμάνους απομονωμένων οικισμών της Ροδόπης, να επιλέξουν το σταυρωμένο στο όνομά του ψηφοδέλτιο του ΚΙΕΦ την ημέρα των εκλογών, αποτελεί δείγμα του τρόπου δράσεως του εν λόγω κόμματος. Αδιαφορία προφανώς επιδεικνύει και ο ευαίσθητος για άλλα θέματα Άρειος Πάγος, που επέτρεψε την κάθοδο του εν λόγω κόμματος στις εκλογές, αν και μέσα στους στόχους υπάρξεώς του, αναφέρεται ο αγώνας για την αναγνώριση Τουρκικής μειονότητος στην Θράκη.

Η εθελοτυφλούσα ομάδα του Μαξίμου

Όλα τα προαναφερθέντα, προφανώς δεν αγγίζουν τον πρωθυπουργό ,την κυβέρνηση και την καταστροφική συμβουλευτική ομάδα του Μαξίμου, που αρκείται στην γνώμη των γλοιωδών ερπετών που κινούνται πέριξ της. Άλλωστε αισθάνεται ικανοποιημένη, εξασφαλίζοντας το 28% που της προσέφεραν άκριτα, ρομαντικοί Νεοδημοκράτες κινούμενοι στα όρια των τελευταίων ανοχών τους. Ο πολυαναμενόμενος ανασχηματισμός από τα ΜΜΕ, δεν αφορά τους πολίτες. Οι Έλληνες θέλουν αλλαγή πολιτικής, η οποία θα τους επιτρέψει να ελπίζουν σε ευοίωνο μέλλον, έχοντας απτά δείγματα της κυβερνητικής βουλήσεως και της αποτελεσματικότητος των ενεργειών της. Εμφανή διάθεση της προασπίσεως της  εδαφικής ακεραιότητος της χώρας,απέχουσα από την ενδοτική διάθεση των γνωστών κατοικοεδρευόντων εν Μαξίμου κέντρων. Απαιτούν δε,αμιγώς εθνοκεντρική πολιτική, εντός της χώρας, αλλά και στην ΕΕ.

Οι καιροί ού μενετοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου