Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Στη «μάχη» η οικογένεια των Σπαρτιατών



Πρωταθλητές οι Σπαρτιάτες με τους (όρθιοι από αριστερά: Γιάννης Καπετάνιος, Ανδρέας Ιωάννου, Μανώλης Χαλκιάς, Γιώργος Γεωργάνας, Θάνος Πασάκιολης, Στράτος Καλούδης. (Καθιστοί από αριστερά: Χρήστος Κουκούνας, Γρηγόρης Κοσσάρης, Χριστόφορoς Καντλής, Ζήνων Ηλιόπουλος, Πίτερ Δρούζας) και τους προπονητές τους Γιάννη Χαλκιά, Απόστολο Πασάκιωλη, Νίκο Καπετάνιο και Κωνσταντίνο Μωραΐτη.
Ηγγικεν η ώρα. Η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα μόνο με Ελληνόπουλα της Ομογένειας, οι Σπαρτιάτες, ρίχνονται και φέτος στη μάχη του Long Island Junior Soccer League. Αυτή τη φορά όμως έχουν πολύ πιο μεγάλο φορτίο από το περσινό. Ενα φορτίο που μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους και θα το δείξουν άμεσα, αφού το Σάββατο (16 Σεπτεμβρίου) αρχίζει το πρωτάθλημα. Ενα πρωτάθλημα που είναι πιο δύσκολο από το περσινό, ένα πρωτάθλημα που θα δοκιμάσει τις δυνάμεις των πρωταθλητών. Και αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο στοίχημα της ελληνικής ομάδας. Τα 11χρονα παιδιά μας «κουβαλούν» τον τίτλο του πρωταθλητή κατηγορίας και όπως συμβαίνει πάντα όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή. Ετσι εκτός από την δυσκολία του πρωταθλήματος θα υπάρχει επιπρόσθετος συντελεστής δυσκολίας λόγο του τίτλου τους, κι επειδή οι αντίπαλες ομάδες θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Φέτος οι 8-9άρηδες θα λειτουργήσουν και σαν πρωτοπόροι και καλό παράδειγμα, όχι όμως για τον Ελληνισμό, αφού εκεί είναι και πρωτοπόροι και καλό παράδειγμα αλλά για την δεύτερη ομάδα των Σπαρτιατών, που αποτελείται από Ελληνόπουλα επίσης ηλικίας 8-9 ετών. Η περσινή φουρνιά είχε και πιο μικρά παιδάκια και στις δοκιμές του καλοκαιριού τα παιδιά που ήρθαν στους κόλπους των Σπαρτιατών συγκρότησαν τη δεύτερη ομάδα του Συλλόγου. Μία δεύτερη ομάδα που οι προπονητές του Συλλόγου την ονομάζουν Αργοναύτες, επειδή ακολουθούν τους Σπαρτιάτες. Και εδώ πρέπει να τονισθεί με ιδιαίτερη σημασία, πως ενώ τα παιδιά στις ομάδες των Σπαρτιατών είναι 8-9 ετών αγωνίζονται στην Κατηγορία Κάτω των 10 με τις περισσότερες ομάδες να έχουν παίκτες στο όριο της ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι τα Ελληνόπουλα θα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και παραστάσεις στην επόμενη χρονιά.
Σπαρτιάτες και Αργοναύτες είναι μία ομάδα, ένα σύνολο, μία οικογένεια. Ολα τα παιδιά είναι Ελληνόπουλα, οι προπονητές είναι Ελληνες γονείς, οι φίλαθλοι είναι Ελληνες και βέβαια ο χορηγός είναι Ελληνας και η εταιρία ελληνική. Ο κ. Βαλιώτης και η «Αλμα Μπανκ» στηρίζουν και φέτος τους Σπαρτιάτες και βοηθούν με κάθε τρόπο το έργο τους και την προσπάθειά τους να διαφημίσουν τον Ελληνισμό και να σηκώσουν ψηλά την ελληνική σημαία. Βαλιώτης και «Αλμα Μπανκ» είναι εγγύηση για την καλή λειτουργία των ομάδων του Συλλόγου και αυτό φάνηκε πέρσι με την κατάκτηση της κορυφής του πρωταθλήματος και θα φανεί και φέτος με την διπλή εκπροσώπηση στα πρωταθλήματα του Long Island Junior Soccer League.
Μία Λίγκα πολύ απαιτητική, με δύσκολες και έμπειρες ομάδες, αλλά όπως τονίζει ο εκ των προπονητών των Σπαρτιατών κ. Γιάννης Χαλκιάς «ναι, σίγουρα, είναι πιο δύσκολα, αλλά έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα παιδιά. Οχι μόνο στο αγωνιστικό του χαρακτήρα αλλά και σαν παιδιά. Είναι άψογα και είναι πολύ εύκολο να δουλεύεις μαζί τους. Μία ολόκληρη χρονιά και δεν μας έβλεπαν σαν πατεράδες τους, αλλά σαν προπονητές. Η συμπεριφορά τους ήταν τέτοια που εκτός από περήφανους γονείς μας έκαναν και περήφανους προπονητές. Είναι χαρά μας να ‘δουλεύουμε’ μαζί τους και τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στους αγώνες και στον Ελληνισμό. Τώρα για το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δύσκολο από πέρσι. Μπορώ να πω, ότι δεν έχουν καμία σχέση. Αλλά πάντα πρέπει να κοιτάμε το καλύτερο. Είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν το καλύτερο και θα πάνε πολύ μακριά. Οι Σπαρτιάτες είναι πολύ δυνατοί, έχουν ομοιογένεια και ξέρει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Η δεύτερη ομάδα που την λέμε Αργοναύτες -για να μην λέμε Σπαρτιάτες Α και Β- αποτελείται από παιδιά που έπαιξαν πέρσι αλλά ήταν πιο μικρά σε ηλικία, από παιδιά που πήραμε στα tryouts του καλοκαιριού και από μερικά παιδιά που μας παρακάλεσε το Λιγκ να τα πάρουμε για να μην μείνουν εκτός. Οι Αργοναύτες έχουν πολύ ταλέντο. Είναι παιδιά που μπορούν να παίξουν πολύ καλά και πιστεύουμε σ’ αυτά. Είναι στα χνάρια των Σπαρτιατών. Τους ακολουθούν και αυτός ήταν ένας λόγος που τους βγάλαμε Αργοναύτες. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές όλων των Σπαρτιατών και βέβαια τον κ. Ευστάθιο Βαλιώτη που όπως και πέρσι έτσι και φέτος πιστεύει στους Σπαρτιάτες και τους στηρίζει με κάθε τρόπο, την Αλμα Μπανκ και τον νέο της πρόεδρο Μιχάλη Ψηλλό και να πω πως ο Σταύρος Σαμαράς της Αλμα Μπανκ είναι πάντα δίπλα στα παιδιά και μας βοηθάει όπως μπορεί».
Το πρόγραμμα
Αγωνιστική δράση, λοιπόν, για την οικογένεια των Σπαρτιατών. Το Σάββατο και οι δύο ομάδες ρίχνονται στη μάχη του πρωταθλήματος. Στις 11.20 το πρωί στο Plainview Old Bethpage, Soccer Park Field, οι Σπαρτιάτες με τους προπονητές τους, Γιάννη Χαλκιά, Απόστολο Πασάκιωλη, Γιώργο Κοσσάρη και Παναγιώτη Γεωργάνα φιλοξενούνται από τους γηπεδούχους Raptors, στην πρεμιέρα , της 3ης κατηγορίας του Long Island Junior Soccer League. Φυσικά ο στόχος είναι πρώτα το καλό ποδόσφαιρο και να ευχαριστηθούν τα παιδιά και στη συνέχεια η νίκη. Μία νίκη που θα είναι σημαντική γιατί θα έρθει στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Οι Σπαρτιάτες «κατεβαίνουν» με τους: Πίτερ Δρούζα, Γιώργο Γεωργάνα, Μανώλη Χαλκιά, Ανδρέα Ιωάννου, Στράτο Καλούδη, Χριστόφορo Καντλή, Γιάννη Καπετάνιο, Γρηγόρη Κοσσάρη, Χρήστο Κουκούνα, Δημήτρη Μυρώνη, Θάνο Πασάκιολη, Θέμη Σάκο.
Σχεδόν δύο ώρες πριν τους Σπαρτιάτες και συγκεκριμένα στις 9.00 το πρωί του Σαββάτου οι Αργοναύτες με τους προπονητές τους Νίκο Καπετάνιο και Πέτρο Μυρώνη, θα φιλοξενήσουν τους Valley Stream Titans στο AWD2: Allenwood Park Field #2, για την 4η κατηγορία.
Στους Αργοναύτες αγωνίζονται οι: Ανδρέας Ντωνάς, Ζήνων Ηλιόπουλος, Βενιαμίν Χριστοφοράτος, Ματ Χριστοφοράτος, Χριστόφορος Καντεμερίδης, Κωνσταντίνος Μιχαλάτος, Παντελής Παντελάκης. Επίσης κατόπιν παράκλησης της Λίγκας (Great Neck Soccer club) ο ελληνικός σύλλογος δέχθηκε να έχει στο δυναμικό του και τρία παιδιά -τους Max Avshalomov, Donovann James (DJ) DeLaCruz, Liad Pilip- επειδή δεν είχαν ομάδα και δεν ήθελαν να μείνουν εκτός πρωταθλήματος.
Η διοίκηση των Σπαρτιατών μαζί με τον επίσημο γυμναστή και επιβλέπων στους αγώνες, Κωνσταντίνο Μωραΐτη, μετά από πολύ ώριμη σκέψη αποδέχθηκαν την πρόταση της Λίγκας και τα τρία αυτά παιδιά θα αγωνίζονται μαζί με τους Αργοναύτες. Μία κίνηση που μέτρησε πάρα πολύ στην διοργανώτρια αρχή, αναγνωρίζοντας πως οι Ελληνες προπονητές που ηγούνται των Σπαρτιατών εκτός από προπονητές είναι και γονείς και κατανοούν τι σημαίνει για τους γονείς να μην παίζουν τα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου