Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά επειδή δεν τους αφήνουν να καπνίζουν στην αυλή!

Το που έχει φτάσει η ασυδοσία των μαθητών (Γυμνασίου Λυκείου, ακόμη και Δημοτικού), όσοι βρισκόμαστε στην εκπαίδευση το βιώνουμε. Δεν μπορείς να περιμένεις πολλά από παιδιά που μεγάλωσαν με την επωδό "δεν πειράζει".. ή με το "τι θέλεις".

Παιδιά που τους έχουμε μάθει διαρκώς να ζητάνε. 
Παιδιά που έχουν διαπιστώσει πως όποιο παράπτωμα και να κάνουν, πάντα θα βρίσκεται τρόπος "να τη γλιτώνουν". 
Ένα κλασσικό θλιβερό παράδειγμα είναι οι εκτρώσεις. Πρώτα "ποτίζουμε" συνεχώς τους εφήβους με σεξ και μετά λέμε "δεν πειράζει", θα βρεις έναν "καλό γιατρό" για να σκοτώσει το παιδί σου.


Διαβάζουμε εδώ:

"Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη στο Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά. Οι μαθητές έχουν καταλάβει το σχολείο και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εισέλθει μέσα σε αυτό. Διαμαρτύρονται για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους (παλιά κουφώματα), για το γεγονός πως οι τουαλέτες δεν διαθέτουν χαρτί υγείας και σαπούνι, καθώς και για ότι δεν τους επιτρέπουν να καπνίζουν στην αυλή του σχολείου."

Γονείς δεν έχουν αυτά τα παιδιά; Δεν ενδιαφέρονται; 

Ή αφού πρόκειται για ΕΠΑΛ (άρα για μαθητές συνήθως με χαμηλότερες επιδόσεις), κατ' ουσίαν τους έχουμε ξεγράψει από κάθε προοπτική να γίνουν υπεύθυνοι και χρήσιμοι στην κοινωνία, και απλά τους παρέχουμε χώρο να μαζεύονται (σχολείο) και προσωπικό να παριστάνει ότι τους καταρτίζει (καθηγητές). 
Είναι πράγματι "κουραστικό": κάθε χρόνο να ψάχνουν αφορμή για να κάνουν κατάληψη.



ΥΓ. WiFi έχει το σχολείο; Τα κινητά επιτρέπονται (σίγουρα). 
Μάλλον γι αυτό και δεν τα συμπεριέλαβαν στα αιτήματα τους.
από μια επίσκεψη στο facebook του ΕΠΑΛ Λαγκαδά, δεν φαίνεται να πάνε καλά τα πράγματα:




 Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου