Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Μετά το φιάσκο της Eldorado… επιστρατεύουν άρον άρον το Ελληνικό

Η τεράστια επικοινωνιακή ήττα που υπέστη η "κυβέρνηση των επενδύσεων" με τις ανακοινώσεις της Eldorado Gold έχει προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου.


Μπορεί κάποιοι «τζάμπα μάγκες» υπουργοί και στελέχη τύπου Πολάκη να μπήκαν στη γραμμή Καρανίκα, και κάποιοι άλλοι να κατάπιαν τη γλώσσα τους φοβούμενοι τις αντιδράσεις των μπαχαλάκηδων της Χαλκιδικής, ωστόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί έντονη ανησυχία. Το «αφήγημα» του Τσίπρα για επενδύσεις κατέρρευσε μέσα σε λίγες ώρες, έστω κι αν από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να στρέψουν τα φώτα στην καναδική εταιρεία, στις κινήσεις που έχει κάνει για το περιβάλλον, την ασφάλεια και τέτοια.
Αν ήθελε η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει επιλύσει το πρόβλημα επί 2,5 χρόνια που κυβερνά. Δεν ήθελε διότι φοβάται τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αντιδράσει σφόδρα στην επένδυση στον χρυσό. Θυμόμαστε όλοι τα σοβαρά επεισόδια που είχαν στήσει κάποιοι επί Σαμαρά στην περιοχή των Σκουριών. Θυμόμαστε όλοι την βουλευτή Ιγγλέση και άλλους που έμπαιναν μπροστά ώστε να μη γίνει η επένδυση.
Έτσι, το Μαξίμου επιστρατεύει άρον άρον το… Ελληνικό. Μαθαίνουμε ότι αποφασίστηκε έκτακτη συνεδρίαση του ΚΑΣ το οποίο θα συζητήσει αύριο την υπόθεση του πρώην αεροδρομίου.
Προφανώς κάποιοι θα έχουν πάρει εντολή να κλείσουν θετικά το θέμα του Ελληνικού ώστε να λειτουργήσει ως επικοινωνιακό αντίβαρο στο φιάσκο του Τσίπρα στη ΔΕΘ και στα μεταλλεία χρυσού.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη το ΚΑΣ είχε μπλοκάρει ξανά την απόφαση για το Ελληνικό γιατί προφανώς η πρόεδρος του Συμβουλίου και Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού είχε πάρει εντολή, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε, να αναβάλει την έκδοση απόφασης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως αύριο να βγει μια απόφαση που θα λέει ότι η περιοχή δεν κηρύσσεται αρχαιολογική αλλά θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και προσοχή ώστε να προσεχθούν ιδιαίτερα τα μνημεία που θα βρεθούν.
Μια τέτοια απόφαση θα λύνει τα χέρια στην εταιρεία να βάλει μπροστά τις μπουλντόζες και να κάνει χαρούμενο το Μαξίμου που περιμένει πώς και πώς να δείξει ότι γίνονται μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Βέβαια, το ξεμπλοκάρισμα του Ελληνικού θα ανοίξει έναν ευρύτερο διάλογο για το ποια ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση πριν γίνει κυβέρνηση. Έχουν να βγουν πολλές φωτό με τα στελέχη να κρατάνε πανό, να συναντώνται με τον Κορτζίδη και να ετοιμάζουν… κορμοράνους για να μπλοκάρουν το έργο που τώρα επιστρατεύουν για να τους σώσει από τη… σκουριά που του προσέφερε η επένδυση της Eldorado.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου