Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Το πανεπιστήμιο του Σόρος που έδιωξε ο Όρμπαν από την Βουδαπέστη ανοίγει στην Βιέννη

Πριν από περίπου ένα χρόνο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκάλυψε την  «αναγκαστική μετακίνηση» πανεπιστημίου που χρηματοδοτείται από τον Σόρος από την Ουγγαρία στην Αυστρία. (Διαβάστε εδώ)
Σήμερα ήρθε εκείνη η ώρα και το πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από τον Soros ανοίγει στη Βιέννη μετά από «αναγκαστική μετακίνηση» από την Ουγγαρία
Τα μαθήματα άρχισαν στη Βιέννη για το πολυσυζητημένο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης (Central European University) στις αρχές Οκτωβρίου, και το CEU  πλασάρεται ως το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Ευρώπη που αναγκάστηκε να φύγει για πολιτικούς λόγους.

«Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, ανακοινώσαμε ότι η ουγγρική κυβέρνηση μας ανάγκασε να μεταφέρουμε αμερικανικές διδακτορικές σπουδές στη Βιέννη», δήλωσε ο Michael Ignatieff, πρόεδρος και πρύτανης του CEU, σε επιστολή που παραδόθηκε στο δίκτυο TRT World, κάτι που σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα διδασκαλίας στην πανεπιστημιούπολη της Βιέννης.
Συνέχισε: «Κάνουμε κάτι που κανένα άλλο πανεπιστήμιο δεν χρειάστηκε να κάνει ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση: να μετακομίσει σε μια άλλη χώρα γιατί μας ανάγκασαν να βγούμε από το σπίτι μας».
Η ουγγρική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, ψήφισε ένα νόμο αποκαλούμενο «Lex CEU» το 2017 που απαιτούσε πανεπιστήμια που λειτουργούν στην Ουγγαρία να προσφέρουν επίσης μαθήματα σε οποιαδήποτε χώρα όπου τα διπλώματά τους είναι διαπιστευμένα.
Το CEU προσέφερε διπλώματα διαπιστευμένα στις Η.Π.Α. και την Ουγγαρία, αν και εκείνη την εποχή δεν προσέφερε μαθήματα στη χώρα τη στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος.
Από τότε, το CEU άρχισε να λειτουργεί στο Bard College, πράγμα που σήμαινε ότι τα πιστοποιημένα από τις ΗΠΑ μαθήματα είχαν εγγραφεί στη Νέα Υόρκη, γεγονός που φαινόταν να σηματοδοτεί ότι το CEU εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του νόμου.
Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν πιστοποίησε την τήρηση του νόμου από το CEU. Ένας εκπρόσωπος του ουγγρικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI τον περασμένο Δεκέμβριο ότι «η «πανεπιστημιούπολη» του πανεπιστημίου του Soros είναι ένα ξύλινο υπόστεγο με βάση το κολλέγιο Bard που δεν πληροί τις απαιτήσεις του νόμου ».
Ενώ ο Ignatieff ελπίζει για το μέλλον του πανεπιστημίου, μερικά μέλη της κοινότητας CEU πιστεύουν ότι είναι μια ενοχλητική πραγματικότητα.
Επιπλέον, η Βιέννη είναι πολύ πιο ακριβή από τη Βουδαπέστη.

1 σχόλιο:

  1. Η κάρτα του Πολίτη προς το παρόν λύνει τη γραφειοκρατία. Μη φοβίζουμε τους πολίτες.
    Το χάραγμα θα έχει σχέση με τροφή. Θα είναι κάτι σαν την κάρτα που βγάζεις χρήματα και έχει πάνω κωδικούς.
    Το λέιζερ δεν γνωρίζω πως μπορεί να μείνει μόνιμα στο σώμα.. Το τσιπάκι σε κάρτες απέτυχε στη Μ. Βρετανία. Το τύλιγες με αλουμινόχαρτο και δεν σε εντόπιζαν.

    Το βίντεο είναι πολύ κατατοπιστικό. Σε αυτό που έχω αντίρρηση προς το παρόν είναι ότι δεν μπορούν να ελέγξουν την ανθρωπότητα. Ρώσοι, Κινέζοι αντιδρούν. Στην Κίνα ο Χριστιανισμός είναι η ανερχόμενη Θρησκεία.
    Οπότε προς το παρόν δεν μπορούν να πετύχουν τίποτε,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή