Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Liberal πανθρησκειακή εκκλησία στο ΜανχάτανΗ πρεσβυτεριανή εκκλησία του Rutgers στο Μανχάταν είναι από τις πιο φανατικές υποστηρίκτριες της «παγκόσμιας εκκλησίας» (“one-world church”). Δηλώνει ότι «δεν χρειάζεται να πιστεύεις στον Θεό για να είσαι μέλος μας»! 

Στην εκκλησία του Rutgers μαζεύονται Πρεσβυτεριανοί, Ρωμαιοκαθολικοί, Εβραίοι, οπαδοί του New Age, ακόμη και αθεϊστές για να μιλήσουν γύρω από τα θέματα των «προσφύγων», της «κοινωνικής δικαιοσύνης» και της «σωτηρίας της γης» και ό,τι απασχολεί την liberal/αριστερή ατζέντα (Άρθρο: “What Draws Atheists, Jews and Catholics to a PresbyterianChurch,” New York Times).
Η «εκκλησία» ασχολείται με πράγματα όπως ο ακτιβισμός για την κλιματική αλλαγή, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και το κίνημα “Black Lives Matters” κλπ. «Σημαίες προσευχής» Θιβετιανών βουδιστών κοσμούν την εκκλησία και οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία από κονκάρδες να φορέσουν δηλώνοντας την «ταυτότητα του φύλου» τους: αυτός / αυτή / αυτοί κλπ. Μια «ενορίτισσα», η Clare Hogenauer, εμφανίστηκε πριν από μερικά χρόνια τόπλες στην Times Square για να διαμαρτυρηθεί για τη θανατική ποινή. Είπε στους New York Times ότι δεν θεωρεί ότι είναι χριστιανή, αλλά «πιστεύει ότι ο Ιησούς ήταν ένας καλός τύπος». Όταν μιλάει για τα θέματα υγείας της στην εκκλησία, δεν ζητάει προσευχές. Η «εκκλησία του ενός κόσμου» είναι ένας μεγάλος χώρος με πολλά δωμάτια και οι τοίχοι είναι διαπερατοί. Οι Ευαγγελικοί βρίσκονται σε διαφορετικό μέρος του οικήματος, αλλά μοιράζονται κάποια βασικά πράγματα με την εκκλησία του Rutgers, ιδιαίτερα στην  έμφαση που δίνουν στην «κοινωνική δικαιοσύνη» και την «οικοδόμηση του βασιλείου» (στη γη). Ένα μέλος της Rutgers δήλωσε ότι η εκκλησία σκέφτεται συνεχώς "τρόπους για να γίνει σωστός ο κόσμος" και "δεν θα γίνει με το να  προσηλυτίζουμε άλλους ή να τους δείχνουμε με τα δάχτυλα, αλλά δουλεύοντας". 

Όλοι παρερμηνεύουν το Ματθαίο 7: 1, το «μη κρίνετε για να μην κριθείτε» και έχει δημιουργηθεί η αίρεση του «μην κρίνεις». (Βλτο eBook The Judge Not Eresy”)

ΚΟ / από εδώ

2 σχόλια:

  1. Oι δ ι ε θ ν ε ι ς N τ α β α τ ζ η δ ε ς της Oικουμενης π ρ ο ω θ ο υ ν τη πανθρησκεια τ ο υ ς , ο μ ω ς τα σ κ ο τ ε ι ν α σχέδια τ ο υ ς θα πάνε χ α μ ε ν α , ο π ω ς και οι ι δ ι ο ι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή