Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Καχριμάνης- Οικονόμου.. Μείζον το μεταναστευτικό, εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες της Ηπείρου!


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ως ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα χαρακτήρισε το προσφυγικό- μεταναστευτικό ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, από τα Γιάννινα όπου βρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τον κ. Οικονόμου που κατάγεται από την περιοχή υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και στην σύντομη συζήτηση που είχαν με τον ίδιο και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ τέθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα και υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση στο Νομό και τις δομές φιλοξενίας που ήδη λειτουργούν.
Πριν αποχωρήσει ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ζήτημα ζητώντας ουσιαστικά να μην υπάρξουν άλλες μετακινήσεις προς την Ήπειρο οι αντοχές της οποίας βρίσκονται σε οριακό σημείο.
Σημειώνεται ότι ήδη στην περιοχή, με τις τελευταίες μετακινήσεις από τα νησιά του Αιγαίου φιλοξενούνται περίπου τρεις χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, τόσο στα οργανωμένα κέντρα όσο σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα που έχουν μισθωθεί.
Ο μεγαλύτερος αριθμός φιλοξενείται στο Κέντρο του Κατσικά.
«Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Η περιοχή μας τους υποδέχθηκε και η πόλη των Ιωαννίνων φιλοξενεί ήδη σημαντικό αριθμό. Είμαστε σε ένα σημείο όπου δεν πρέπει να δημιουργηθούν προβλήματα» τόνισε ο Περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον κ. Οικονόμου.
Υπογράμμισε ότι η συνεργασία με τον δήμο είναι συνεχής αλλά δεν έκρυψε τον προβληματισμό του από τις αναφορές που γίνονται για νέες μετακινήσεις μεταναστών σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια στην Ήπειρο.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη από την πλευρά του τόνισε ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο, εθνικό θέμα. Εξήρε τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η τοπική κοινωνία στην λειτουργία των δομών σημειώνοντας ότι υπήρξε κατανόηση και στήριξη, αλληλεγγύη χωρίς ακραίες φωνές.
«Έχουμε υπόψιν μας τις αντοχές της περιοχής.. Είναι γνωστές οι δυνατότητες που υπάρχουν. Είναι ένα εθνικό και κρίσιμο θέμα που θα το έχουμε για αρκετό καιρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με νηφαλιότητα και σύνεση», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου