Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Άλλη μια κατάντια του Παπισμού: Γάτες, σκύλοι, πτηνά και… χάμστερ πάνε για «ευλογία»

«Ο ιερέας ευλογεί τα κατοικίδια, τους διαβάζει ευχές και τα ραίνει με αγιασμό για υγεία»…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Δανειζόμαστε από τον «Στύλο Ορθοδοξίας» (Σεπτέμβριος 2015, αρ.φ. 170) ένα απόσπασμα από παλαιότερο άρθρο του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη με τίτλο: «Έχουν τα ζώα ψυχή;»:
Ποια είναι η χριστιανική αγάπη προς τη φύση και προς τα ζώα;

Μας έδωσε τη φύση ο Θεός, να μας υπηρετεί και να την φροντίζουμε, δηλαδή να την υπηρετούμε. Η σχέση μας με τη φύση είναι «δούναι λαβείν». Αλλά με την καλή την έννοια. Όχι την εξάρτηση και τον εξαναγκασμό. Βλέπετε στα μοναστήρια… Και στα μοναστήρια έχουν ζώα. Έχουν και κτήματα. Και αμπέλια κτλ… Πώς τα φροντίζουν! Δε θα δεις μοναχό να θέλει να σκοτώσει τα γατάκια, όπως κάνουμε εμείς που τα εγκαταλείπουμε και τα σκοτώνουμε. Δεν κακομεταχειρίζονται τα ζώα. Ούτε τα σκυλιά τους ούτε τα μουλάρια τους δεν κακομεταχειρίζονται. Τα προσέχουν. Υπάρχουν ιστορίες μιας τέτοιες επικοινωνίας κατά Θεόν! Ότι αλλάζοντας ο άνθρωπος και η φύση, η κτίση γύρω του, αλλάζει και αυτή. Περιγράφουν τα μαρτυρολόγια πως υπήρξαν ζώα που αρνήθηκαν να κατασπαράξουν τους Μάρτυρες. Σταματούσαν μπροστά στον άνθρωπο. Σεβόταν.
Θέλει προσοχή να μην είμαστε υπερβολικοί στην έκφραση λατρείας. Είχαμε πει και άλλη φορά, το είπαμε για τον Άγιο Μόδεστο, αλλά και άλλους Αγίους, που φρόντισαν πάρα πολύ τα ζώα, αλλά όχι με αυτήν την δαιμονική, δεν θα την πω αρρωστημένη… Θα την πω δαιμονική λατρεία που έχουν οι άνθρωποι και εξάρτηση από τα ζώα. Φυσικά οι άνθρωποι έχουν συναισθηματικό κενό και προσπαθούν να το γεμίσουν με οποιοδήποτε τρόπο…
Πάντοτε, αυτό που έλειπε από την κοινωνία μας είναι η αγάπη. Μας λείπει η αγάπη. Και προστρέχουμε εκεί που θα βρούμε αγάπη. Επειδή εμείς οι Χριστιανοί δυστυχώς, είμαστε υποκριτές, είμαστε κακοί άνθρωποι, δεν αγαπούμε. Κατακρίνουμε! Είμαστε λοιπόν κακοί, γι’ αυτό οι άνθρωποι του κόσμου δεν βρίσκουν αγάπη σε εμάς. Θα την βρουν στα σκυλάκια και στις γατούλες. Γιατί τα σκυλάκια και οι γατούλες μας ξεπέρασαν στον εικοστό πρώτο αιώνα από αγάπη. Πλημμυρίζουν αυτά από αγάπη. Δίνουν. Είναι η αφοσίωση. Είναι πιστά. Οι άνθρωποι δαγκώνουν!
Μπορεί να λέμε λοιπόν μη γινόμαστε ζωολάτρες, αλλά θα πρέπει να μη γινόμαστε και απάνθρωπα κτήνη! Οι χριστιανοί δεν κακομεταχειρίζονται τα ζώα. Και φυσικά δεν τα μισούν. Όχι, σε καμιά περίπτωση. Τα αγαπούν, τα φροντίζουν, τα πονούν, τα νοιάζονται, αλλά δεν τα λατρεύουν!
Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο του Sputnik Ellada.
Διαβάσαμε στο sputniknews.gr:

Γάτες, σκύλοι, πτηνά και… χάμστερ πάνε στην «εκκλησία για ευλογία»

Σκύλοι, γάτες και κάθε είδους κατοικίδιο έλαβαν την ευλογία του ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου στη Μαδρίτη, προς τιμήν της ημέρας του προστάτη των ζώων στην Ισπανία.
Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στη Μαδρίτη γέμισε με κάθε λογής κατοικίδια.
Δεκάδες πιστοί έφεραν στη λειτουργία τα κατοικίδιά τους, για να λάβουν την ευλογία του Αγίου Αντωνίου, προστάτη των ζώων, ενώ ο ηγούμενος τα έραινε υπομονετικά με αγιασμό.
Κάθε χρόνο, στις 17 Ιανουαρίου, όλων των ειδών τα κατοικίδια, από σκύλους και γάτες, μέχρι πτηνά και χάμστερ, γίνονται δεκτά στη λειτουργία, προς τιμήν της ημέρας του Αγίου Αντωνίου, μία παράδοση η οποία έχει ξεκινήσει από τον 16ο αιώνα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Ο ιερέας ευλογεί τα κατοικίδια, τους διαβάζει ευχές και τα ραίνει με αγιασμό για υγεία και προστασία κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς…
Άλλη μια κατάντια του Παπισμού: Γάτες, σκύλοι, πτηνά και… χάμστερ πάνε για «ευλογία» [BINTEO 2020]
Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου