Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Μεταφορά αντιαεροπορικού συστήματος Pantsir-S στη ΛιβύηΣτο πλαίσιο της αναχαίτισης της αποστολής τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, υπό την ηγεσία του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, μετέφερε επειγόντως συγκροτήματα Pantsir-S επειγόντως στη Λιβύη.
Στο πλαίσιο της αναχαίτισης της αποστολής τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, υπό την ηγεσία του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, μετέφερε επειγόντως συγκρότηματα  Pantsir-S επειγόντως σε επιλεγμένα σημεία στις ακτές της Λιβύης.
Θεωρείται ότι αυτή τη φορά τα ρωσικής κατασκευής πυραυλικά συγκροτήματα δεν θα αναχαιτίσουν μαχητικά αεροσκάφη της Κυβέρνησης του Σάρατζ, αλλά τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, αναφέρει ρωσικό αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων. 

Σύμφωνα με πηγές, αρκετές μονάδες του πυραυλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας Pantsir-S1, τα οποία παρελήφθησαν από τα Η.Α.Ε., μεταφέρθηκαν σε καίρια σημεία για να αντιμετωπίσουν την τουρκική πολεμική αεροπορία που... έρχεται από στιγμή σε στιγμή.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Τουρκία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη F-16 για να παρέμβει κατά του εθνικού στρατού της Λιβύης, ωστόσο λόγω της χρήσης του πυραυλικού αμυντικού συστήματος Pantsir-S, αυτό μπορεί να γίνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τους ίδιους.
Πρέπει να διευκρινιστεί ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στη Μόσχα, ο Χαλιφά Χάφταρ απέρριψε τα επιχειρήματα της Μόσχας, λέγοντας ότι η επίθεση στην Τρίπολη θα συνεχιστεί, ωστόσο, ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι μισθοφόροι της εταιρείας Wagner PMC δεν συμμετείχαν στις εχθροπραξίες.
Η κατάσταση “κρέμεται στην κυριολεξία σε λεπτή κλωστή”, ενώ πληροφορίες φέρουν την δεύτερη αιγυπτιακή στρατιά στα δυτικά της χώρας με την Λιβύη να βρίσκεται σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα, ενώ και η αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία είναι σε εγρήγορση για την αποστολή τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου