Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΔΤ: Εκδήλωση του Turkish Society στο Kings College London



Την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, το Turkish Society του Kings College London, διοργανώνει ομιλία με τίτλο ‘Cyprus: Status Quo or Anew?’. Ως ομιλητής παρουσιάζεται ο λεγόμενος Υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους Kurdet Ozersay.
H διεύθυνση του Πανεπιστημίου φαίνεται να αγνοεί επιδεικτικά τους σκοπούς της εκδήλωσης, αφού με την άδειά της η εκδήλωση λαμβάνει χώρα σε αίθουσα κτιρίου του πανεπιστημίου. Πέραν του προπαγανδιστικού θέματος της εκδήλωσης, η προκλητικότητα των διοργανωτών συνεχίζεται και στην υπόσταση που δίνεται στο ψευδοκράτος, το οποίο παρουσιάζεται ως «Turkish Republic Of Cyprus».
Με επιστολή μας, ημερομηνίας 26/01/2020, ζητάμε από το Kings College London να ακυρώσει την εκδήλωση, να καταδικάσει τέτοιου είδους εκδηλώσεις στο μέλλον αλλά και να διερευνήσει γιατί φοιτητές του προσπαθούν να προπαγανδίσουν μέσω του πανεπιστημίου. Επίσης, στην επιστολή υποδεικνύονται τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως και η υπόθεση “Τιτίνα Λοϊζίδου εναντίων Τουρκίας” στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ως ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, είμαστε υπόχρεοι να στηρίξουμε και να προωθήσουμε την ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών που ξεκίνησε ο “Αγώνας Ηνωμένου Βασιλείου” (https://tinyurl.com/sco3fxs). Κάθε προσπάθεια ενάντια στην τουρκική προπαγάνδα, ειδικά σε πανεπιστημιακό επίπεδο, είναι σημαντική, και γι’ αυτό συγχαίρουμε την παράταξη του Αγώνα για την άμεση προώθηση του θέματος. Είναι ύψιστης σημασίας, σε τέτοιες περιπτώσεις να αφήνουμε όλοι τις πολιτικές σκοπιμότητες και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια από όπου και αν προέρχεται. Γι’ αυτό το λόγο, καλούμε τις υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις του Ηνωμένου Βασιλείου να στηρίξουν και αυτοί έμπρακτα την προσπάθεια με επιστολές προς το Kings College London και προώθηση της ηλεκτρονικής συγκέντρωσης υπογραφών. 

ΠΗΓΗ: www.onisilos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου