Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Μήνυμα Κουρτζ : “Δεν θα δεχθούμε ανήλικους από την Μυτιλήνη”…


Κουρτζ: Η “μικρή Αυστρία” δεν είναι έτοιμη να δεχθεί μετανάστες”
Ο Σεμπάστιαν Κουρτζ ο οποίος φαίνεται πως σίγουρα θα γυρίσει στην καρέκλα του πρωθυπουργού στην Αυστρία δήλωσε πως ” Η μικρή Αυστρία έκανε περισσότερα από όσα χρειαζόταν για τους μετανάστες και για αυτό το λόγο δεν είναι έτοιμη να δεχτεί νέους πρόσφυγες”.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτζ μιλώντας στην εφημερίδα Bild, είπε πως η μικρή Αυστρία έκανε περισσότερα από όσα χρειαζόταν για τους μετανάστες και για αυτό το λόγο δεν είναι έτοιμη να δεχτεί νέους πρόσφυγες.

Ο Κουρτζ περιέγραψε πως η Αυστρία παρά την κρίση που βιώνεται στην Μυτιλήνη, δεν είναι έτοιμη να δεχθεί ανηλίκους πρόσφυγες προσθέτοντας πως : ¨Η Αυστρία τα τελευταία χρόνια συνέβαλε με δυσανάλογο τρόπο. Στη χώρα μας υποβλήθηκαν περισσότερες από 150.000 αιτήσεις ασύλου και κατά τη γνώμη μου αυτό για την μικρή Αυστρία είναι υπερβολικό”.
Ο Κουρτζ πρόσθεσε πως η Αυστρία συνεχίζει να εργάζεται πάνω στο μεταναστευτικό και είπε: “Εργαζόμαστε ώστε να στείλουμε στις χώρες τους αυτούς των οποίων το αίτημα ασύλου ολοκληρώθηκε με απόρριψη και να ενσωματώσουμε στη χώρα μας αυτούς που το αίτημά τους είχε θετική κατάληξη. Αυτό για τη χώρα μας αποτελεί μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή και εμείς θα προσπαθήσουμε για αυτή την αποστολή για δεκάδες ακόμη χρονιά”.
Σύμφωνα με την συνοριακή υπηρεσία της Ευρώπης Frontex, κατά τους 10 πρώτους μήνες του έτους πέρασαν από τις ακτές της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά 63.000 άτομα, μία αύξηση 31% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Τα ποσοστά πληρότητας των κέντρων προσφύγων στα νησιά έχουν κορυφωθεί οι πρόσφυγες ζητούν να βγουν από τα νησιά και να σταλούν στην Ευρώπη ενώ η ελληνική κυβέρνηση σταδιακά όλο και δυσκολεύεται να βρει χώρους για τους μετανάστες και πρόσφυγες.
https://tr.sputniknews.com/avrupa/202001051040969360-kurz-kucuk-avusturya-gocmenleri-kabul-etmeye-hazir-degil/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου