Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Χριστιανός ή «άγιος πατέρας» είναι ο Τσίπρας και δίνει συστάσεις περί της Θείας Κοινωνίας;

«όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία»...

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Το ζήτημα μιας πανδημίας, θα πρέπει να μας αφορά και να μας απασχολεί όλους. Να ενημερωθούμε για κανόνες προσωπικής υγιεινής, και τρόπους αντίδρασης σε συμπτώματα που σχετίζονται με την πανδημία. Όταν όμως η κουβέντα εκτρέπεται σε υποδείξεις που αφορούν στην Πίστη μας, θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και αταλάντευτοι. 

Οπεριφερόμενος θίασος των προθύμων της Νέας Εποχής, λογικό είναι να δώσει την παράστασή του και σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή. Ο σπόρος της αμφιβολίας για τη μετάδοση ενός ιού κατά την ώρα του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας, είναι εκ του πονηρού.
Ηαπογοήτευση δεν αφορά όμως στους δηλωμένους άθεους πολιτικούς. Η στάση της Εκκλησιαστικής μας διοίκησης και οι συστάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, από μερικούς «ποιμένες» είναι κατώτερη των περιστάσεων, και ένδειξη συστολής της Χάριτος. 
Ευχή είναι· η δοκιμασία αυτή, να μας δυναμώσει και να μας καταστήσει δούλους αγαθούς και πιστούς την ώρα της Κρίσεως! 
Διαβάσαμε στο pronews.gr:

Α.Τσίπρας για κορωνοϊό: «Να γίνει σύσταση από τον ΕΟΔΥ στην εκκλησία για τη Θεία Κοινωνία»

Παρέμβαση για τις εξελίξεις μετά τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι άμεση ανάγκη να γίνει μια σύσταση στον ΕΟΔΥ ώστε να σταματήσει η «αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία».
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα και χαρακτήρισε την κατάσταση στην Πάτρα «πολύ ανησυχητική».
«Εμείς ορθώς αναβάλαμε όλες τις μαζικές κομματικές εκδηλώσεις μας γιατί έχουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Και ορθώς επίσης δεν έχουμε επιλέξει μια πολιτική ισοπεδωτικής κριτικής στην κυβέρνηση, όπως έκανε αυτή σε εμάς, ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της δημόσιας υγείας. Σας θυμίζω ότι πέρυσι ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης στη Βουλή μας κατηγορούσε ως υπεύθυνους για τους θανάτους από την εποχιακή γρίπη, ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου