Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες στον Έβρο: Ετοιμάζουν νέες ειδικές επιχειρήσεις οι Özel HarekatΆγρυπνοι φρουροί οι άνδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων - Ετοιμάζουν νέες προβοκάτσιες οι Τούρκοι
Τούρκοι κομάντος τις επόμενες ώρες σχεδιάζουν να επιχειρήσουν να περάσουν ξανά μετανάστες από τον Έβρο, ως μέρος νέου σχεδίου της διοικήσεως της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις και τουρκικά δημοσιεύματα.
Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι 
Ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες μας τοποθετήθηκαν σε κρίσιμα σημεία του ποταμού Έβρου. Οι Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων θα διεξάγουν επίσης επιθεωρήσεις πλήρους μήκους στα 200 χιλιόμετρα ποταμού Έβρου με σκάφη Zondiak.


Έτσι, ως αποτέλεσμα των πιέσεων των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας, θα αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό η επιστροφή των αιτούντων ασύλου (ξανά στο τουρκικό έδαφος).
Ως αποτέλεσμα της παρέμβασης των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας, μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 3 άνθρωποι. Πολλοί αιτούντες άσυλο είχαν πληγεί από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας”, καταλήγει το προκλητικό τουρκικό άρθρο.
Βίντεο από τον Έβρο παρουσιάζει τους Τούρκους κομάντο να έχουν παραταχθεί κατά μήκος της όχθης του ποταμού.

Özel Harekatçılar Meriç Nehri'nde devriyeye başladı. @trthaber ekibi Yunanistan sınırında görev yapan polislerin devriyesini görüntüledi.

29 people are talking about this
Η όλη κίνηση φέρεται πιθανότατα να “συμφωνεί” και με τις απειλές του Τούρκου ΥΠΕΣ που είχε δηλώσει προ ημερών:
 "Όσα συνέβησαν μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα, να δείτε τι έχει να συμβεί από εδώ και πέρα. Έχουμε σύνορα μήκους 200 χλμ. με την Ελλάδα που έχει ως συνοριογραμμή τον Έβρο... Και δυστυχώς λόγω της ξηρασίας στα Βαλκάνια το ύψος του νερού έπεσε στους 40-45 πόντους. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να περάσετε το ποτάμι περπατώντας. Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να κρατήσει τα σύνορα", είχε αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Οι δυνάμεις μας δίνουν πραγματικό αγώνα στον Έβρο όλες αυτές τις ημέρες και οι συνεχείς ήττες έχουν εκνευρίσει του Τούρκους και για αυτό ίσως να επιχειρήσουν κάτι πιο “χοντρό” και απονενοημένο, αλλά τους αναμένουν οι άνδρες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, άγρυπνοι φρουροί των συνόρων μας.
η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου