Σάββατο 2 Μαΐου 2020

π. Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ….


π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος 
Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών                                                                       Πάτρα 1. 5. 2020

Κατατρομοκράτησαν το λαό λέγοντας: «Θέλετε να έχουμε ανοικτές τις Εκκλησίες και να θρηνούμε 150 νεκρούς την ημέρα;»  «θέλετε να γίνουμε Ιταλία;»!

Τα είπαν πολιτικοί – δικαιολογούνται  (οι περισσότεροι  αεί ψεύται εισίν…)

Τα είπαν δημοσιογράφοι – δικαιολογούνται (11.000.000 €  πήραν για να προωθήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα και θα πάρουν και επιπλέον άλλα  9.000.000 €, γιατί έκαναν καλά τη δουλειά τους!)

Τα είπαν, δυστυχώς, και εκκλησιαστικοί ταγοί – δεν δικαιολογούνται με τίποτα! Αξιοθρήνητοι!


Όμως η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι μας κοροϊδεύουν:


Τιφλίδα  -  Γεωργία
Ανοικτές οι Εκκλησίες  
θάνατοι:   6   (2 ανά 1.000.000 πληθυσμού!),  
κρούσματα:  539  (135 ανά 1.000.000 πληθυσμού!)Σόφια  -  Βουλγαρία
Ανοικτές  οι  Εκκλησίες 
θάνατοι:   66   (9  ανά  1.000.000 πληθυσμού!),  
κρούσματα:  1.541  (222  ανά  1.000.000 πληθυσμού!)

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπορίσωφ                     δεν κλείνει τις εκκλησίες για το Πάσχα 

Κανονικά και η Θεία ΚοινωνίαΑνοιχτές θα παραμείνουν οι εκκλησίες στη Βουλγαρία για το Πάσχα παρά το γεγονός η χώρα κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 13 Μαΐου. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ μετά τη συνάντηση που είχε με την Ιερά Σύνοδο της Βουλγαρίας πριν δύο μέρες.

Όπως είπε ο Μπορίσοφ οι ορθόδοξοι ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί και θα τελεστούν λειτουργίες σήμερα, Κυριακή των Βαΐων και την Κυριακή του Πάσχα, παρά την επιδημία του νέου κορονοϊού, επειδή πολλοί άνθρωποι είναι απελπισμένοι και με «πεσμένο το ηθικό», όπως είπε.

«Είναι μια δύσκολη απόφαση αλλά είμαι έτοιμος να υποστώ τις επικρίσεις. Οι επίσκοποι μου είπαν ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πεσμένο ηθικό, είναι απελπισμένοι. Για αυτό δεν μπορώ να δώσω μια τέτοια εντολή (να κλείσουν οι εκκλησίες)», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Στις λειτουργίες αυτές, ιδίως την Κυριακή του Πάσχα, συρρέουν χιλιάδες πιστοί στις εκκλησίες όλης της χώρας.

Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πολλοί επικρίνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας επειδή κράτησε ανοιχτές τις εκκλησίες παρά την κρίση. Συνεχίζεται επίσης η πρακτική του φιλήματος των εικόνων, καθώς και η Θεία Κοινωνία από το ίδιο κουταλάκι για όλους.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/kosmos/99614_o-mporisof-den-kleinei-tis-ekklisies-gia-pasha-kanonika-kai-i-theia-koinonia
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου