Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ο Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Προεδρικό διάταγμα σχετικά με τη νομική προστασία που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ, υπέγραψε, την Πέμπτη (28/05), ο Ντόναλντ Τραμπ.
Τα έβαλε με τα social media και... επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ αφού, την Πέμπτη (28/05), υπέγραψε προεδρικό διάταγμα σχετικά με τη νομική προστασία που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ.
Το διάταγμα ενδέχεται να αλλάξει την Ενότητα 230, η οποία προστατεύει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δικαστικές διαφορές. Έτσι, ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα, το οποίο στοχεύει να τροποποιήσει τη νομική προστασία που έχουν τεχνολογικοί κολοσσοί από αγωγές για περιεχόμενο που φιλοξενείται στις πλατφόρμες τους,  όπως είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. 

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ, θα έχει, επίσης, την ευθύνη να συνεργάζεται με τις Πολιτείες για την επιβολή νομικών περιορισμών σε εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ωστόσο, ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι οι προκλήσεις λόγω του διατάγματός του κατά τεχνολογικών κολοσσών είναι πιθανές, φαινόταν σίγουρος ότι η κυβέρνηση του θα μπορούσε να τις αντέξει.
Μπορεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να αναφέρθηκε στην Ενότητα 230, αλλά ο Μπαρ διευκρίνισε ότι το διάταγμα δεν καταργεί το παλιό μέτρο. Η κυβέρνηση εξετάζει, επίσης, νομοθεσία που θα ενισχύσει την αμφισβητούμενη διάταξη και ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας ανακοίνωσε σχέδια για τις αγωγές κατά των εταιρειών τεχνολογίας, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν ήδη πολλές έρευνες για αντι-μονοπώλιο.
Ο Τραμπ είχε απειλήσει να «κλείσει» ή -έστω- να θεσπίσει «ισχυρούς κανόνες» στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εμπλέκονται στην πολιτική και ιδεολογική λογοκρισία, αφότου το Twitter είχε προειδοποιητική σήμανση σε μια από τις αναρτήσεις του.
Πριν υπογράψει το διάταγμα, ενέτεινε την κριτική του για την πλατφόρμα, δηλώνοντας ότι οι αποφάσεις για το περιεχόμενο που ελέγχεται και γι' αυτό που αγνοείται, είναι «συντακτικές θέσεις» και το ισοδύναμο του πολιτικού ακτιβισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου