Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Δούρειος ίππος στο Αιγαίο



Εδώ και μέρες η ΕφΣυν και μια ιστοσελίδα (Αστραπάρης) από την Χίο, αναπαράγουν την εξής ιστορία : Βγήκαν λέει κάποιοι λαθρομετανάστες σε παραλία της Χίου και παρά το ότι κλήθηκε το λιμεναρχείο της Χίου, την επόμενη μέρα οι συγκεκριμένοι ίδιοι λαθρομετανάστες, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι σε βραχονησίδα που ανήκει στην Τουρκία. Από όπου και τους παρέλαβε το τουρκικό λιμενικό.

Ως απόδειξη για τα λεγόμενα τους προβάλλουν την μαρτυρία ενός ανώνυμου μάρτυρα (….) ο οποίος αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε τουρκικές ιστοσελίδες μια γυναίκα με το παιδί της. Κάθε αρμόδια ελληνική αρχή, φυσικά έχει διαψεύσει το περιστατικό.

Aυτό που υποστηρίζουν, για παράνομη δηλαδή επαναπροώθηση ατόμων που είχαν φτάσει στην Χίο, δεν έχει δημοσιευτεί ούτε καν σε τουρκική ιστοσελίδα! Δηλαδή αυτά που λέει η ιστοσελίδα Αστραπάρης της Χίου και η Εφ.Συν., δεν τα λένε ούτε οι τουρκικές ιστοσελίδες! Που φυσικά, δεν θα έχαναν μια τέτοια ευκαιρία να κατηγορήσουν την πατρίδα μας…




Μάλιστα όλες οι φωτογραφίες, όπως και τα στοιχεία για την σύνθεση των λαθρομεταναστών που συνοδεύουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα είναι από τουρκικό δημοσίευμα σχετικά με διάσωση μεταναστών που έκανε το τουρκικό λιμενικό στην βραχονησίδα Bogaz.

Αντιλαμβανόμαστε την πίκρα κάποιων που η Ελλάδα δεν επέτρεψε στον Έβρο να γίνουμε Καράτσι και συνεχίζει την αποτρεπτική πολιτική της και στα νησιά του Αιγαίου. Αλλά είναι δυνατόν να φτάνουν να κατηγορούν για κάτι τέτοιο την πατρίδα τους ; Βρήκαμε το συγκεκριμένο βίντεο σε τουρκική πηγή, το οποίο έχει την επικεφαλίδα: ¨Το τουρκικό λιμενικό έσωσε τους μετανάστες που οι Έλληνες είχαν εγκαταλείψει να πεθάνουν¨. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν υπάρχει καμία δήλωση ή κατάθεση μετανάστη που να λέει πως έφτασαν στην Χίο και τους επέστρεψε κάποιος πίσω…


Τουρκικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου