Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Η Κυβέρνηση μπορεί & πρέπει να ακυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών! – Το άρθρο 60 της συμβάσεως της Βιέννης δίνει ”παράθυρο” απαλλαγής

Δελτίο Τύπου

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

13 - 05 - 2024,

 Συμφωνία Πρεσπών και επίσημα τέλος! Η Κυβέρνηση πρέπει εδώ και τώρα να καταργήσει την Συμφωνία, να αφαιρέσει το ”Βόρεια” και το ”Μακεδονία” και το γειτονικό κράτος να ονομαστεί ως Σκόπια, τέλος! 

 
Θα το κάνετε κ. Μητσοτάκη; Ένας Μητσοτάκης που πριν χρόνια έλεγε πως δεν θα συνομιλώ με ”Μακεδόνα” πρωθυπουργό και σήμερα όχι μόνο το κάνει, αλλά και δεν ακυρώνει την επαίσχυντη Συμφωνία!  O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε στις σκοπιανές προκλήσεις με καθυστέρηση… 24 ωρών, αντίδραση ενδεικτική της αμηχανίας που επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση. Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία ξεγυμνώνουν το αφήγημα της δήθεν ισχυρής εξωτερικής πολιτικής και δημιουργούν αρνητικά τετελεσμένα για τα ελληνικά συμφέροντα!
 
Η Συμφωνία μπορεί να ακυρωθεί και μάλιστα ο κ. Συρίγος βουλευτής και πρώην Υπουργός, είχε αναφέρει τα εξής πριν 4 χρόνια σε άρθρο του στη ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” 
 
”Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα λήξεως ή αναστολής εφαρμογής της συνθήκης σε περίπτωση ουσιώδους παραβιάσεως των όρων της (άρθρο 60 της συμβάσεως της Βιέννης). Η Ελλάδα καλείται να παρακολουθεί προσεκτικά την εφαρμογή της συμφωνίας. Εάν διαπιστώσει ουσιώδη παραβίαση, θα μπορεί να κινηθεί για να απαλλαγεί από τη συμφωνία. Το συμπέρασμα είναι πως, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, το καλύτερο είναι να μην κυρώσει η Ελλάδα τη συμφωνία.” 
 
Το άρθρο στη ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, έχει τον τίτλο: ”Αποψη: Ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών μετά την επικύρωση;” και ”ανέβηκε” στο σάιτ της ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ” στις 25.12.2018. 
 
Τα Σκόπια πλέον παραβίασαν την Συμφωνία και τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να καταγγείλει τα Σκόπια και αυτό μπορεί να το κάνει μέσω του ελληνικού κοινοβουλίου, φέρνοντας τα 3 τελευταία μνημόνια που απομένουν να υπογραφούν με τα Σκόπια. Εκεί η Κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να τα ακυρώσει και να στείλει τα Σκόπια στα Διεθνή δικαστήρια

1 σχόλιο: