Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Τι σηματοδοτεί η συγκέντρωση του Ράμα στην Αθήνα.

Γράφει ο Μάνος Κώνστας,
Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου,


Η εντυπωσιακή συγκέντρωση του Αλβανού πρωθυπουργού, γνωστού για την προκλητικότητά του και για τις διασυνδέσεις του με τον αλβανικό υπόκοσμο αλλά και πολιτικού που έχει κατάφωρα παραβιάσει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, είναι η απόδειξη μιας επιδιωκόμενης νέας επιβολής για την πατρίδα μας. 

Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα 375.000 Αλβανοί υπήκοοι. Απροσδιόριστος αριθμός επίσης βρίσκεται παράνομα και εισέρχεται και εξέρχεται συστηματικά. Ένας αριθμός δεκάδων χιλιάδων δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία έχουν λάβει  Ελληνική ιθαγένεια, την οποία λαμβάνουν αυτόματα και τα παιδιά τους. Σημειώνουμε ότι ανάμεσα στους παρισταμένους υπήρξαν πολλοί από αυτούς που ενώ είναι Έλληνες πολίτες, βρέθηκαν για να υποδεχτούν αυτόν που θεωρούν ομοεθνή τους. . Μια ιδιότυπη κατάσταση νέας μειονότητας  δημιουργείται στην Ελληνική επικράτεια με σαφή την πρόθεση των Αλβανών να την χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τις στρατηγικές τους επιδιώξεις. 

Αξίζει να παρατηρήσει κανείς την στάση των ΗΠΑ στο θέμα που μονίμως ευνοεί την μουσουλμανική μειονότητα των Αλβανών στα Βαλκάνια αλλά και την στάση της Γερμανίας που επιχείρησε να αποσυνδέσει το ζήτημα ένταξης από τα θέματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Παράλληλα, έχει αποδειχτεί ήδη με σειρά συμφωνιών και ενεργειών ότι η Αλβανία συνεργάζεται με την Τουρκία και πρόθυμα συγκλίνει σε κάθε σχεδιασμό της Άγκυρας.

Με πλήρη ευθύνη όλων των κυβερνήσεων από το 1990 έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παρακολουθεί την Αλβανική διείσδυση και την περιφρόνηση μέχρις εξαφανίσεως των Ελλήνων, την ίδια ώρα που το Αλβανικό ΑΕΠ συντηρήθηκε σχεδόν από την Ελληνική οικονομία για δεκαετίες.

Το όραμα της Μεγάλης Αλβανίας προχωρά με αρωγούς “συμμάχους”  και φίλους. Το Ελλαδικό κράτος για μια ακόμα φορά κινείται νωχελικά πίσω από τον γρήγορο και προκλητικό βηματισμό των Τιράνων. Η νέα πρόκληση που εξαπολύεται είναι παρούσα την στιγμή κατά την οποία ήδη έχουμε το ζήτημα του ελέγχου από την Άγκυρα της μουσουλμανικής μειονότητας.. Είναι επιτακτική ανάγκη να αναπροσανατολιστεί η Ελληνική εξωτερική και εσωτερική πολιτική για η νέα διαμόρφωση των συσχετισμών μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Το έθνος βρίσκεται σε πολλαπλό κίνδυνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου