Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Μηνυτήρια αναφορά του υποψήφιου ευρωβουλευτή του πολιτικού κόμματος "Σπαρτιάτες" Ηλία Ευαγγελόπουλου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για κατάλυση του πολιτεύματος

 Απεστάλη η από 06/05/2024 Μηνυτήρια Αναφορά του Ηλία Ευαγγελόπουλου οικονομολόγου για την κατάλυση του πολιτεύματος κατά παντός υπαιτίου, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεωργία Αδειλίνη το κείμενο της οποίας ακολουθεί: 

Αξιότιμη κυρία εισαγγελέα, τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι τα δικαιώματα των πολιτών “εκλέγειν” και “εκλέγεσθαι” τα οποία εισάγονται με την παράγραφο 3 του άρθρου 51 του ελληνικού συντάγματος  «Oι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως ο νόμος ορίζει. O νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα» και την παράγραφο 1 του άρθρου 55 του ελληνικού συντάγματος «Για να εκλεγεί κανείς βουλευτής απαιτείται να είναι Έλληνας πολίτης, να έχει τη νόμιμη ικανότητα να εκλέγει και να έχει συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του κατά την ημέρα της εκλογής». Εάν ένα από τα δύο δικαιώματα ή και τα δύο απαγορευτούν με οποιονδήποτε τρόπο έχουμε κατάλυση του πολιτεύματος που σύμφωνα με την παράγραφο 3 άρθρου 120 του συντάγματος «O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος» δεν παραγράφεται!


Εν προκειμένω για τις ευρωεκλογές που Θα διεξαχθούν την 9η Ιουνίου 2024 τα ανωτέρω δικαιώματα θεμελιώνονται με την παράγραφο 1 του άρθρου του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Κάθε πολίτης της Ένωσης έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο κράτος μέλος κατοικίας του, υπό τους ίδιους όρους με τους υπηκόους του εν λόγου κράτους».


Ως προς το πρόσωπό μου, στα μέσα Απριλίου 2024 δέχθηκα από το πολιτικό κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» πρόταση να συμμετέχω ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιό του για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την 9η Ιουνίου 2024. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως στις 19 Απριλίου 2024 αποδέχθηκα την πρόταση γιατί προερχόταν από ένα δημοκρατικό κόμμα που εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους που συμμετέχει στο νομοθετικό έργο της ελληνικής βουλής μέχρι και σήμερα και που από τη μελέτη του προγράμματός του και την όλη την εν γένει παρουσία του προκύπτει ο δημοκρατικός του χαρακτήρας.  Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 56 του συντάγματος ως όφειλα, παραιτήθηκα από την Υπηρεσία μου στερώντας τις αποδοχές από την οικογένειά μου.


Μετά εκπλήξεως και λύπης διάβασα στις 24 Απριλίου 2024 την με αριθμό 1/2024 απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό του κόμματος «Σπαρτιάτες» και συνεπώς και την δική μου από τις ευρωεκλογές, γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά στην συνταγματική και πολιτική ιστορία της χώρας, πολιτικό κόμμα που είναι εν ενεργεία μέλος της ελληνικής βουλής και συμμετέχει στο νομοθετικό έργο, να του απαγορεύεται η συμμετοχή τους στις εκλογές!


Με αυτή την απόφαση του ο Άρειος Πάγος ως προς το πρόσωπό μου, καταπάτησε και το άρθρο 4 του συντάγματος που αναφέρεται στην ισότητα των Ελλήνων (1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. 2. Oι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις).


Εδώ θα τονίσω ότι η Αρμοδιότητα του Άρειου Πάγου περιορίζεται στον έλεγχο όσων ορίζουν τα άρθρα 2 και 3 του νόμου 4255/2014 όπως ισχύει! Και σε καμιά περίπτωση δεν έχει την αρμοδιότητα να αφαιρεί τα πολιτικά δικαιώματα. Μάλιστα το σύνταγμα για να προστατέψει τον έμμεσο σφετερισμό του πολιτεύματος από αυτούς που ασκούν την εξουσία ρητά απαιτεί παρ. 3, άρθρο 51 “…… αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα” για να μην έχει το δικαίωμα κάποιος Έλληνας πολίτης να συμμετέχει ως υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία! Προσωπικά έχω λευκό ποινικό μητρώο! Προς τι λοιπόν η αφαίρεση των πολιτικών μου δικαιωμάτων; Ή μήπως δεν ισχύει πλέον η παράγραφος 2, άρθρου 87 του συντάγματος «Oι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος»;


Με την απαγόρευση της συμμετοχής μου στις ευρωεκλογές τις 9ης Ιουνίου 2024 δεν έχουμε μόνο την αφαίρεση του δικαιώματος του «εκλέγεσθαι» από μένα και τους υπόλοιπους υποψηφίους στο ευρωψηφοδέλτιο του πολιτικού κόμματος «Σπαρτιάτες»  αλλά και την αφαίρεση του δικαιώματος του «εκλέγειν» από τις δεκάδες χιλιάδες των Ελλήνων πολιτών που σκόπευαν να με ψηφίσουν ή των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που σκόπευαν να ψηφίσουν το πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες» κατά παράβαση και του άρθρου 52 του συντάγματος «H ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Nόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής» και με τον τρόπο αυτό τους οδηγούν είτε στην αποχή από τις εκλογές είτε να κατευθύνουν τις ψήφους τους σε πολιτικά κόμματα που επιθυμούν, η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία κατά παράβαση και του άρθρου 26 του συντάγματος (διάκριση των εξουσιών).


Αξιότιμη κυρία εισαγγελέα,  στη εποχή μας η κατάλυση του πολιτεύματος δεν γίνεται πλέον με τανκς και όπλα αλλά με άλλα μέσα και δεν θεωρώ σωστό ένας απλός Έλληνας πολίτης να υποδείξει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα μέσα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την κατάλυση του πολιτεύματος!


Επειδή ως Έλληνας πολίτης που ασπάζεται τις αρχές της Δημοκρατίας διαπίστωσα όπως ακράδαντα προκύπτει από την ανωτέρω ανάλυση, την κατάλυση του πολιτεύματος και συμμορφούμενος με την παράγραφο 4, άρθρου 120 του συντάγματος «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία (εννοεί κάθε μορφής βία) και ασκώντας το δικαίωμα που μου δίνει το άρθρο 10 του συντάγματος «καθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα, τηρώντας τους νόμους του κράτους, να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον, που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με το νόμο» υποβάλω την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και αναμένω τις δικές σας ενέργειες γιατί έχει ανοίξει ένας δρόμος για τον αποκλεισμό έντιμων και ικανών ανθρώπων από τη συμμετοχή τους στα κοινά που τα επόμενα χρόνια θα οδηγήσει στην οριστική απαγόρευση όσων το σύστημα εξουσίας τους θεωρεί επικίνδυνους για την δική του διαιώνιση στην νομή της εξουσίας!


Ως Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης προτίθεμαι να ασκήσω κάθε δικαίωμα που μου δίνει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία γιατί οι εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου 2024 έχουν στοιχεία ακυρότητας!


Κοζάνη 06/05/2024


 Ο υποβάλλων τη Μηνυτήρια Αναφορά


 Ηλίας Ευαγγελόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου