Την συνέντευξη στον Γιάννη Κουριαννίδη επιμελήθηκε ο Γιώργος Τσουμάνης. Ο Γιάννης Κουριαννίδης είναι π. Δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Θεσσαλονίκης κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική.
1) Ποιος είναι ο Γιάννης Κουριαννίδης και ποια η πολιτική του δράση μέχρι σήμερα;
Υπηρέτησα για 37 χρόνια στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, είμαι απόφοιτος του Α.Π.Θ. (Γεωλογικό) και εδώ και 36 χρόνια διευθυντής του πολυβραβευμένου περιοδικού «Ενδοχώρα» και των εκδόσεών του. Πρόεδρος και μέλος διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων και αρθρογράφος στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο. Με την πολιτική ασχολούμαι από μαθητής (1977) με δραστηριοποίηση στον εθνικιστικό και πατριωτικό χώρο. Διετέλεσα δύο φορές δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης μέσω της ανεξάρτητης πατριωτικής παράταξής μας «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική».
2) Τι θα ξεχωρίζατε στην πολύχρονη παρουσία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης;
Το ότι καταφέραμε, παρά την ολιγομελή εκπροσώπησή μας, να κάνουμε πολλά και σημαντικά πράγματα. Με κυριότερο εξ αυτών, βεβαίως, το ότι σταματήσαμε τον σχεδιασμό της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, για την δημιουργία δομής υποτιθέμενων ανήλικων μεταναστών στην καρδιά της πόλης, στην 5η δημοτική κοινότητα, κινητοποιώντας τους κατοίκους της περιοχής και συγκεντρώνοντας παραπάνω από 2.500 υπογραφές.
3) Μετά από τόσα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τις ευρωεκλογές και γιατί με το Εθνικό Μέτωπο με την πληθώρα πατριωτικών κομμάτων;
Παραμένω φυσικά αυτοδιοικητικός. Η στήριξή μου στον αγώνα του Εθνικού Μετώπου έχει να κάνει με την αγωνία για το μέλλον της πατρίδας μας, που δείχνει να μένει πίσω από άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπου ταυτοτικά κινήματα, με σοβαρό πατρωτικό και εθνικό λόγο και παρουσία έχουν αφήσει πίσω τις όποιες αντιπαλότητές και εσωτερικές έριδές τους και έχουν συγκροτήσει εθνικές εκπροσωπήσεις που διαμορφώνουν μία αισιόδοξη προοπτική για μία Ευρώπη των εθνών και των πατρίδων, μία Ευρώπη ανεξάρτητων εθνικών κρατών που θα συνεργάζονται αρμονικά για ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.
4) Τι περιμένετε εσείς προσωπικά από αυτές τις εκλογές; Τι θα θεωρήσει νίκη το Εθνικό Μέτωπο ως εκλογικό αποτέλεσμα;
Δεν είναι απλώς προσωπικός ο αγώνας. Είναι αγώνας για την πατρίδα και την επικράτηση των εθνικών ιδεών. Νίκη λοιπόν θα είναι η ενδυνάμωσή τους και η αξιοπρεπής εκπροσώπησή τους. Αν έρθει και μία θεσμική εκπροσώπηση με την εκλογή ευρωβουλευτών, τότε θα διευκολυνθεί κατά πολύ αυτή η προοπτική.
5) Σε περίπτωση που εκλεγείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πράγμα που σας ευχόμαστε κιόλας, ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας;
Η προσπάθεια για την ανάκτηση του κύρους της πατρίδας μας. Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ανακτήσουν στη συνείδησή τους την εικόνα μίας Ελλάδας αντάξιας της ιστορίας και της κληρονομιάς της. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να επαναφέρουμε στο προσκήνιο εθνικά μας ζητήματα και δίκαια, όπως το θέμα της κατοχής τμήματος της Κύπρου μας από την Τουρκία, την κατάργηση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών και τον εξαναγκασμό των Σκοπίων για μία επιλογή ονόματος που δεν θα περιέχει το συνθετικό Μακεδονία ή παράγωγά του, τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και την ενεργοποίηση της απόφασης Σύσκεψης της Ν. Υόρκης του 1946 για την Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα κ.α. Επίσης συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους όπως διαμορφώθηκε και διογκώνεται λόγω της επαχθούς σύμβασης δανεισμού και των μνημονίων.
6) Το Εθνικό Μέτωπο κι εσείς προσωπικά είστε υπέρ της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή είστε ένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα που θέλει να αλλάξει αυτό το μόρφωμα;
Μία τέτοια Ευρωπαϊκή Ένωση που δρα ενάντια στα εθνικά συμφέροντα των κρατών – μελών της δεν πρέπει να υπάρχει. Ή θα αλλάξει προσανατολισμό και θα σέβεται και θα προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα των μελών της ή θα πάψει να υπάρχει. Είμαστε υπέρ της διατήρησης μίας ευρωπαϊκής συνεργασίας, αλλά υπό αυτήν την οπτική, του σεβασμού δλδ των εθνικών ιδιαιτεροτήτων κάθε κράτους – μέλους. Θεωρούμε ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί, τα ευρωπαϊκά έθνη, έχουν και την εμπειρία και τις δυνατότητες να επιτύχουν κάτι τέτοιο.
7) Τις τελευταίες ημέρες τα εθνικά ζητήματα απασχόλησαν την επικαιρότητα. Τι βλέπετε να γίνεται στα τρία ανοιχτά για την Ελλάδα μέτωπα (Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία);
Όσο υπάρχουν κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή, που συμπεριφέρονται ως απλοί διαχειριστές μίας κρατικής οντότητας (και αυτό ακόμη με αποτυχημένο τρόπο) και όχι ως υπερασπιστές των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων, δεν μπορούμε να προσδοκούμε σε κάτι καλό και ωφέλιμο για την πατρίδα. Μόνο μία κυβέρνηση με εθνικό πρόσημο, που θέτει δλδ ως προτεραιότητα το εθνικό συμφέρον και που πιστεύει ότι το κράτος υπάρχει για να υπηρετεί το έθνος, μπορεί να γίνει αποδεκτή. Μία τέτοια κυβέρνηση είναι η επιδίωξή μας. Η μάχη στην Ευρώπη είναι μία εθνική μάχη, γιατί μπορούμε σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά εθνικά κινήματα να αλληλοβοηθηθούμε προς αυτήν την προοπτική.
8) Τις ίδιες ημέρες είχαμε και την Eurovision πως είδατε την ελληνική συμμετοχή αλλά και γενικότερα τα μηνύματα που προσπάθησαν να περάσουν μέσα από τον διαγωνισμό τραγουδιού;
Τέτοιες διοργανώσεις χρησιμοποιούνται για την προώθηση μίας ατζέντας που έχει να κάνει με την προσπάθεια μετάλλαξης των εθνικών κοινωνιών και των εθνικών ταυτοτήτων. Καλλιεργούν έναν συμπεριφορικό εθισμό που επιδιώκει βιαίως να υποκαταστήσει συμπεριφορικά πρότυπα και αξίες που διαμορφώθηκαν στα ευρωπαϊκά έθνη κατά την ιστορική τους πορεία. Δεν θα μπορούσε φυσικά και η σημερινή Ελλάδα να υστερήσει και σε αυτό, αφού όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αυτή την ατζέντα υλοποιούν.
9) Ξέρουμε πως έχετε ιδιαίτερους δεσμούς με την ακριτική Θράκη, τι πραγματικά γίνεται στα εκεί σύνορα μας;
Η Θράκη είναι μία πονεμένη ιστορία, μία περιοχή της πατρίδας μας όπου συμβαίνουν πράγματα αδιανόητα. Τρομοκρατία από τη δράση του τουρκικού προξενείου και των πρακτόρων του, ανεξέλεγκτη δραστηριότητα που τείνει να υποκαταστήσει δομές κοινωνικές, εκπαιδευτικές, πολιτισμικές κ.λπ. με άλλες που ελέγχονται από την Τουρκία. Η ελληνική πολιτεία καθεύδει και οι αιρετοί εκπρόσωποί της, σε όλες τις βαθμίδες (κοινοβούλιο, αυτοδιοίκηση) είναι κατά κανόνα έρμαια της πολιτικής της Άγκυρας και των ενεργούμενών της στην περιοχή. Το ξερίζωμα και η παύση λειτουργίας του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής πρέπει να είναι η πρώτη αποφασιστική κίνηση μιας εθνικής κυβέρνησης.
10) Κλείνοντας θα θέλαμε να δώσετε ένα μήνυμα στους Έλληνες εθνικιστές και πατριώτες οι οποίοι έχουν αποφασίσει να απέχουν εξαιτίας της απογοήτευσής τους με την πολιτική σκηνή της χώρας.
Η αποχή είναι βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ούτε για όσους επιλέξουν να απόσχουν ούτε για όσους ψηφίσουν κόμματα που δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να εισπράξουν την απογοήτευση και την οργή πρώην υποστηρικτών της Ν.Δ. Το Εθνικό Μέτωπο έχει μία σταθερή αγωνιστική πορεία πολλών ετών. Γνωριζόμαστε πια (ή, έστω, θα έπρεπε να γνωριζόμασταν πιά!). Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει στον καθένα μας να ψάξει εύκολα και να βρει τις σχετικές πληροφορίες που χρειάζεται. Ειδικότερα οι νέοι, που βλέπουν ένα μέλλον χωρίς προοπτική στην πατρίδα μας, που οι κυβερνήσεις τους διώχνουν για να τους αντικαταστήσουν με φτηνά εργατικά χέρια λαθρομεταναστών, έχουν πλέον επιλογή. Το Εθνικό Μέτωπο εγγυάται σε όλους ένα αξιοπρεπές και ελπιδοφόρο μέλλον για τους ίδιους και την πατρίδα μας. Η μάχη στην Ευρώπη είναι το πρώτο βήμα της μεγάλης εθνικής πορείας για μία Ελλάδα κυρίαρχη σε μία Ευρώπη των εθνών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου