Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΤΑΒΑΝΑ

Την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Νταβανά επιμελήθηκε ο Γιώργος Τσουμάνης για την Πύλη του Ρωμανού. Ο Κωνσταντίνος Νταβανάς είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον κόμμα "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ"


 1) Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Νταβανάς;

· Β’ Βραβείο Μαθητικής Αριστείας υπό Δημάρχου Αθηναίων 1973.

· Ηλεκτρολόγος-Ηλεκτρονικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. 1981.

· Dr. Nuclear Engineer (PhD) 1988 Purdue University USA: Μέ πλήρη υποτροφία (μισθοδοτούμενος & απαλλαγμένος διδάκτρων), ο μόνος Έλληνας που έγινε δεκτός το 1981 ως «Υπότροφος Μεταπτυχιακός Φοιτητής Χρηματοδοτούμενος από Πανεπιστημιακά Κονδύλια» στις Σχολές Μηχανικών τού “Purdue University” (No.4 USA Engineering University ... “US News & World Report” à 2023 Rankings… #1/MIT, #2/Stanford, #3/Berkeley, #4/Purdue, κλπ).

· Ωρομίσθιος Καθηγητής της «Σχολής Μηχ. Αεροπορίας» 1992-1995.

· Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Ελλήνων Purdue 1987-1988.

· Γραμματέας του Συλλόγου Ηλεκτρονικών ΑΕΙ Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας 2000-2002.

· Εκλεγμένο Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Μαγνησίας με την (μόνη επί 35ετία μή-κομματική/αδέσμευτη) παράταξη «ΕλΕΜ» (Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί) 2019-2024.

· Συγγραφέας πληθώρας επιστημονικών εργασιών δημοσιευμένων (κατόπιν κρίσεως) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (βλ. “Google Scholar SEARCH” à Davanas): Acta Metallurgica, Journal of Materials Science, Bulletin of the American Ceramic Society, International Airports’ Planning-Design & Operation, Journal of Porous Media, Materials at High Temperatures, Pan African Medical Journal, Journal of Materials Research).

· Συγγραφέας δύο πολιτικών βιβλίων: «Το Κεντρώο Πνεύμα» (αυτο-έκδοση 2003) και «Αξιότιμε κύριε Διευθυντά» (Εκδοτικός Οίκος «Εναλλακτικές Εκδόσεις» 2011).

· Αρθρογράφος, επιστολογράφος, σχολιαστής σε εφημερίδες-SITEs-τηλεόραση (Ταχυδρόμος Βόλου, Καθημερινή, “polytechnikanea.gr”, «Θεσσαλία TV», κλπ) βλ. π.χ.: https://www.kathimerini.gr/opinion/readers/562374079/o-pagasitikos-kai-i-proti-fora/ , https://www.taxydromos.gr/magnesia/volos/798850/neo-mpachalo-me-to-exoikonomo-3-entaxi-sto-programma-me-kritirio-to-pio-grigoro-klik/ , https://polytechnikanea.gr/πώς-μπορεί-λα-λυθεί-το-πρόβλημα-των-πολ/ , https://www.youtube.com/watch?v=rOULU2hrgmk , κλπ).

Έγγαμος (σύζυγος Ζωής Καραμούζη Πολιτ. Μηχ. Ε.Μ.Π.) και πατέρας δύο παιδιών (Δημητρίου Οικονομολόγου τού Παν/μίου Θεσσαλίας & Αθηνάς Αρχιτέκτονος Μηχ. τού Ε.Μ.Π.).

Γεννηθείς το 1958 στην Τρίπολη, με καταγωγή από Καρδίτσα (εκ πατρός) και Καλαμάτα (εκ μητρός).

Στρατευθείς 1990-1991, υπηρετήσας σε Κόρινθο (6ο Σύνταγμα Πεζικού), Ψίνθο Ρόδου (Σώμα Υλικού Πολέμου).

Εργασθείς ως Μηχανικός, πρακτικώς με «όλες» τις δυνατές ιδιότητες (κατά καιρούς): Ελευθεροεπαγγελματίας-αυτοαπασχολούμενος, Ωρομίσθιος Καθηγητής (Σχολή Μηχ. Αεροπορίας), δημόσιος & ιδιωτικός υπάλληλος, Συνεργάτης Τεχν. Γραφείων («μπλοκάκιας»), κλπ.

2) Έχετε ένα αξιοθαύμαστο βιογραφικό για αυτό μας κάνει εντύπωση ότι ασχολείστε με τις ευρωεκλογές. Τι σας έπεισε στο πρόσωπο του κ. Εμφιετζόγλου ώστε να είστε υποψήφιος με το κόμμα των ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ - ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ;

Με έπεισε το ότι ο Πρόεδρος Εμφιετζόγλου είναι ο καλύτερος εξ όλων των 1024 υποψηφίων που κατεβαίνουν στις εκλογές. Είναι ταυτόχρονα ένας κορυφαίος στο επάγγελμά του (Μηχανικός & Επιχειρηματίας) αλλά και ένας Εθνικός Ευεργέτης: Με εκατοντάδες μεγάλα και πολύπλοκα κατασκευαστικά έργα σε Ελλάδα και Βουλγαρία-Ρωσία-Ουκρανία-Αίγυπτο (κτήρια γραφείων, οικισμοί ολόκληροι, γέφυρες, σήραγγες, αυτοκινητόδρομοι, φράγματα, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, λιμάνια κλπ), αλλά και με ακαδημαϊκή καριέρα στις έδρες στατικής και σιδηρών κατασκευών του ΑΠΘ· με εκατομμύρια ευρώ ευεργεσίες-έργα (πολιτιστικά κέντρα, ιδρύσεις αθλητικών-πολιτιστικών συλλόγων, εκδόσεις βιβλίων, λεξικών κλπ) προς Συνέλληνες Πομάκους, κατοίκους παραμεθορίων χωριών της Φλώρινας, Σαρακατσάνους της Βουλγαρίας, Γκαγκαούζους της Μολδαβίας, ομογενείς Ρωσίας και Ουκρανίας κλπ· με κοινωνική πολιτική μέσω των εταιρειών του που χορηγούσαν επιδόματα για τεκνοποιία και πολυτεκνία (55.000-75.000 δρχ/μήνα !!!) και άλλα πολλά.

Χώρια τις πάμπολλες βραβεύσεις από ΑΠΘ, Παν/μιο Abertay-Dundee Σκωτίας, Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, Πατριάρχες Ιεροσολύμων & Κων/πόλεως, Δημάρχους Οδησσού & Μαριούπολης, κλπ κλπ.

Ποιός άλλος τέτοιος υποψήφιος υπάρχει (ή έστω πλησιάζει τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, θα έλεγα) στους άλλους συνδυασμούς;

Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και στους άλλους συνδυασμούς, λέμε όμως ότι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου προηγείται μακράν!

3) Μετά τις εκλογές του 2023 βρίσκονται εντός του ελληνικού κοινοβουλίου τρία πατριωτικά κόμματα. Πώς κρίνετε την μέχρι τώρα παρουσία τους;

Ανάξια σχολιασμού, ως παλινδρομούσα μεταξύ υποσχέσεων για 4.000 ευρώ μηνιαίες συντάξεις, σωτηρία διά του από μηχανής Θεού ή διά του από μηχανής «υπερανθρώπου» ελληνικής κοπής.

4) Στο ενδεχόμενο της προσωπικής σας εκλογής στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ποιά ζητήματα θα θέσετε ως προτεραιότητές σας;

Πρακτικά ζητήματα που βασανίζουν τον ανυπεράσπιστο κόσμο, το βιός του και τα δικαιώματά του, και που μπορούν να λυθούν μόνον με την θεσμική βοήθεια τής Ε.Ε.

(δηλ. με την έκδοση κατάλληλων οδηγιών-συστάσεων, επ’ απειλή διακοπής χρηματοδοτήσεων εάν δεν ακολουθούνται), δεδομένης της αδιαφορίας αλλά και ενίοτε αναλγησίας-απανθρωπιάς του Κράτους (και διαφόρων Κυβερνήσεων), όπως:

· Να απαιτούν οι Τράπεζες (που τις έχουμε «ανακεφαλαιώσει»-διασώσει 2-3 φορές με τους φόρους μας) να πληρώνουν οι δανειολήπτες τις δόσεις τους (και να απειλούν να τους πετάξουν στο δρόμο, εν εναντία περιπτώσει), ακόμη και όταν το Κράτος δεν τους δίνει τις συντάξεις τους στο 100%!

· Το ΕΦΚΑ να χορηγεί συντάξεις μόνον έως 3 μήνες πριν από την υποβολή τής σχετικής αίτησης, ανεξάρτητα αν ο συνταξιούχος ήταν σε θέση (π.χ. λόγω αρρώστειας, αναπηρίας κλπ) να τρέχει στα γραφεία και να παλεύει με την έντυπη & ψηφιακή γραφειοκρατία για να διεκπεραιώσει τα χαρτιά του. Δηλ. μπορεί να δικαιούται κανείς π.χ. 2 χρόνια σύνταξη πριν από την ημ/νία τής σχετικής αίτησής του, αλλά λόγω αναπηρίας να καθυστερήσει να μαζέψει-υποβάλλει τα απαραίτητα χαρτιά, και το Κράτος να του «φάει» 21 συντάξεις! Ποιός μπορεί να διανοηθεί να διατηρήσει εν ισχύι τέτοια απάνθρωπη διάταξη νόμου;

· Να εμφανίζονται κρούσματα λογοκρισίας και πιθανής αδιαφάνειας και να μην ιδρώνει το αφτί των αρμοδίων. Π.χ. στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ Μαγνησίας, λογοκρίθηκε προεκλογική ανακοίνωση μή-κομματικής/αδέσμευτης παράταξης χωρίς εξήγηση ή αιτιολόγηση ή απάντηση σε σχετικό ερώτημα, αλλά και δεν ψηφίστηκε ποτέ αρμοδίως (ούτε γνωστοποιήθηκε στους ψηφοφόρους) ο ετήσιος προϋπολογισμός-απολογισμός του σωματείου, και παρ’ όλα αυτά, δεν κουνήθηκε φύλλο! «Εξ όνυχος τον λέοντα» λέγανε οι Αρχαίοι· μήπως γεννώνται συνειρμοί με τα γνωστά (στην Ευρωβουλή) περί τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ή διασποράς απορρήτων ηλεκτρονικών διευθύνσεων;

· Να γίνεται BY-PASS τού ΑΣΕΠ μέσω του φαυλεπίφαυλου νόμου περί μετατάξεων (που, μεταξύ άλλων, επέτρεψε σε έναν αχθοφόρο δημ. υπάλληλο να γίνει κρατικός σταθμάρχης στα Τέμπη). Καμμία θέση στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν θα δίδεται εκτός ΑΣΕΠ, ανεξάρτητα αν οι υποψήφιοι (γι’ αυτήν την θέση) είναι ήδη δημόσιοι υπάλληλοι (επιχειρούντες μετάταξη) ή ιδιώτες: Δηλ. δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιώτες θα συμμετέχουν στον ίδιο-κοινό διαγωνισμό, επί ίσοις όροις.

Ποιός είναι ο πλέον κατάλληλος να συζητήσει με τους Ευρωπαίους και να λύσει αυτά τα ζητήματα; Ο διανοούμενος, πρωταθλητής τεχνικών έργων, ευεργετήσας τον λαό, ριζοσπάστης και αντι-συστημικός Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ή οι τηλε-περσόνες;

5) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία βρίσκονται στο πρώτο χρόνο της δεύτερης θητείας τους. Πώς σχολιάζετε τον μέχρι τώρα τρόπο διακυβέρνησης του τόπου;

Στα μεγάλα εσωτερικά και εθνικά ζητήματα, επιδόσεις αναντίστοιχες του μεγέθους των προβλημάτων. Βλ. π.χ. ακρίβεια, Τέμπη, αντιμετώπιση των καταστροφών στη Θεσσαλία, ενέργεια (φώναζε εδώ και μια δεκαετία ο Πρ. Εμφιετζόγλου «όχι στην απολιγνιτοποίηση», και να που φτάσαμε, να πούμε «το

ρεύμα, ρευματάκι» όπως θα πούμε και «το νερό, νεράκι» με τα έργα του Εμφιετζόγλου στον Αχελώο να μένουν παρατημένα και ημιτελή).

6) Πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επισκέφθηκε την Ελλάδα υποτίθεται για τις εθνικές εκλογές της Αλβανίας το 2025. Πώς είδατε την παρουσία του αλλά και τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού;

Ευκαιρία να τους το ξεκόψουμε ότι δεν θα μπουν ποτέ στην Ε.Ε., πράγμα που θα είναι τραγικό γι’ αυτούς, οπότε θα πιεστούν να επικυρώσουν την περί ΑΟΖ συνθήκη Ελλάδας-Αλβανίας που είχαν υπογράψει και ανακάλεσαν με δάκτυλο της Τουρκίας· αλλά και θα συνετισθούν στα θέματα της Ελληνικής Μειονότητας.

7) Παράλληλα είχαμε και την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στην Τουρκία και την συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Τι πρέπει να περιμένουμε από αυτή τη συνάντηση;

Απολύτως τίποτε. Η Τουρκική κοινωνία έχει την νομαδική νοοτροπία· κατακτώ-εκκαθαρίζω-εξανδραποδίζω και είναι δικό μου. Ανεξάρτητα από Διεθνές Δίκαιο κλπ. Συνετίζεται μόνον με Δερβενάκια, Αράχοβες και Ναβαρίνα (ή με ενέργειες τύπου παρουσίας της Ελληνικής Μεραρχίας στην Κύπρο, που όσο υπήρχε, αποτελούσε το ανυπέρβλητο αντίπαλο ΔΕΟΣ για τυχόν σκέψεις περί εισβολής). Ισχυρή Ελλάδα κατά τις προτάσεις του Κόμματος «Πατριώτες -- Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» και τότε αντί για Ίμια, Δωδεκάνησα (Ένωση).

8) Μετά την εκλογική μάχη στα Σκόπια νικητές υπήρξαν οι εθνικιστές του VMRO. Η νέα πρόεδρος των Σκοπίων προχώρησε σε δηλώσεις περί μακεδονικού λαού και κράτους. Τελικά η συμφωνία των Πρεσπών δεν ωφέλησε την χώρα μας;

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου έχει τονίσει κατ’ επανάληψη τον απαρασάλευτο στόχο του Κόμματος: Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ας αρπάξουμε όποια ευκαιρία μάς δοθεί με τις εξαλλοσύνες τού VMRO, αλλά και με την αλληλοβοήθεια με την Βουλγαρία (όπου τα περί μακεδονικού έθνους και γλώσσας είναι για να γελάνε), για να ανοίξουμε το δρόμο προς την ακύρωση.

9) Τον Ιούνιο μετά τις ευρωεκλογές ποιο πιστεύετε πως θα είναι το αποτέλεσμα; Ποια θα είναι η επόμενη μέσα της Ευρώπης;

Είσοδος του Κόμματός μας στην Ευρωβουλή, και ως εκ τούτου είσοδός του και στην κεντρική πολιτική σκηνή: Ελπίδα για το αύριο, που κάθε μέρα θα γίνεται πράξη, πρόοδος, ανάταξη, δημοκρατία «τέρμα γκάζια». Η Ευρώπη θα βαίνει επί τα βελτίω με τους συνήθεις πολύ αργούς ρυθμούς, που δεν μας επιτρέπουν αφελείς σκέψεις περί αδελφοσύνης των λαών (βλ. λαθρομετανάστευση, Άγκυρα, Σκόπια, καμμιά φορά και Τίρανα), οπότε πρόσω ολοταχώς όσον αφορά στο Κόμμα μας, για την πρόοδο του Έθνους και του Λαού.

10) Κλείνοντας τί μήνυμα θα στέλνατε στους Έλληνες πατριώτες που είναι απογοητευμένοι από το ελληνικό πολιτικό σκηνικό;

Διαδώστε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τής Ελλάδας το «τί εστί» Πρόδρομος Εμφιετζόγλου (βλ. 2ο ερώτημα παραπάνω)· όσον το δυνατόν πιο αναλυτικά και πιο εμφατικά (πολύ πλέον των προαναφερθέντων): Δεν υπάρχει εχέφρων άνθρωπος και δή ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, που να πιστέψει πως είναι ποτέ δυνατόν να μην υπάρχει μία εκλόγιμη θέση γι’ αυτόν τον επιστήμονα, πρωταθλητή τεχνικών έργων, αγωνιστή της ζωής και του έθνους, εθνικό ευεργέτη που έθεσε τα υπάρχοντά του στην υπηρεσία της κοινωνίας και του λαού, εν συγκρίσει με τυχόν τηλε-περσόνες κλπ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου