Το Υπουργείον Εξωτερικών διωργάνωσε διημερίδα με θέμα: «Θρησκευτική – Εκκλησιαστική Διπλωματία τον 21ο αιώνα. Αποτύπωση Αρχών Πολιτικής και προτάσεις χάραξης Στρατηγικής για την άσκηση Θρησκευτικής και Εκκλησιαστικής Διπλωματίας» από 28 Φεβρουαρίου έως την 1ην Μαρτίου 2019. Θα ανεμέναμεν από τους Ιεράρχας να απαντήσουν αυθορμήτως ότι ο ρόλος της Εκκλησίας είναι πνευματικός και όχι διπλωματικός. Αντιθέτως τα θέματα προδίδουν ότι τόσον το ίδιον το Φανάρι όσον και τα Ινστιτούτα αυτού λειτουργούν δίκην «νουντσιατούρας».
Παραθέτομεν ολίγα από τα θέματα: Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, Ηγούμενος Μονής Βλατάδων: «Ορθοδοξία και Οικουμένη, ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή», Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ: «Άσκηση Εκκλησιαστικής Διπλωματίας στο πλαίσιο λειτουργίας των πρεσβυγενών Πατριαρχείων», Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ « Η Ορθόδοξη μαρτυρία στον διαχριστιανικό και στον διαθρησκειακό διάλογο», Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κενανίδης, Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, «Η ανάπτυξη Εκκλησιαστικής Διπλωματίας μέσω της δράσης των ΜΚΟ και των αναπτυξιακών προγραμμάτων Διεθνών Οργανισμών», Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ: «Το Οικουμενικό Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελβετία και η συμβολή του στην Εκκλησιαστική Διπλωματία», Αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, Πρωτοσύγκελλος Ι. Μ. Ξάνθης: «Η λειτουργία του Ορθόδοξου Ινστιτούτου «Πατριάρχης Αθηναγόρας» στο Berkeley, California, ως φορέα Ορθοδόξου ενότητας», Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Διευθυντής Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης: «Η λειτουργία της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης ως μέσον άσκησης εκκλησιαστικής διπλωματίας».
Μετά από αυτά πως είναι δυνατόν να πιστεύση οιοσδήποτε ότι το Φανάρι δεν έχει καμίαν πολιτικήν ανάμειξιν εις την Ουκρανίαν;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου