Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Αφηνίασε η Άγκυρα: «O Τσίπρας πήγε σε τουρκικό νησί» – «Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία» – Ασταμάτητες προκλήσεις ενόψει εκλογών


Με τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία να απέχουν λίγα 24ωρα (γίνονται την Κυριακή 31.03.2019), η Άγκυρα ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο. Δεν ήταν μόνο η παρενόχληση στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι, την οποία αποκάλυψε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν και οι δεκάδες παραβιάσεις που έκαναν οι Τούρκοι ανήμερα της 25η Μαρτίου 

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο ελληνικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε 47 φορές από οκτώ μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, τρείς σχηματισμοί αποτελούμενοι από συνολικά 4 F-16 και 2 F-4 καθώς και δύο μεμονωμένα CN-235, προέβησαν σε 45 παραβάσεις του FIR Αθήνας και σε πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (29 από τα CN-235 και 18 από τους σχηματισμούς).
Ακολουθώντας το παράδειγμα του ίδιου του Ερντογάν, που τις τελευταίες μέρες έχει επιστρέψει στις «κορώνες» κατά της Ελλάδας, ο τουρκικός Τύπος φτάνει σήμερα (26.03.2019) στο σημείο να κατηγορήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό όχι μόνο πως λέει ψέματα για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του αλλά και πως πήγε σε τουρκικό νησί!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοσίευμα της (αντιπολιτευόμενης μεν) εφημερίδας Soczu, σύμφωνα με την οποία το Αγαθονήσι δεν είναι ελληνικό, αλλά τουρκικό νησί! «Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε σε τουρκικό νησί» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, όπως μετέδωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης.
Και το δημοσίευμα δεν σταματά εκεί. Υποστηρίζει πως το Αγαθονήσι ανήκει στην περιφέρεια του Αϊδινίου (!) και πως ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε δις! «Από τη μια είπε ότι τον παρενόχλησαν, από την άλλη πήγε σε νησί όπου υπάρχει παράνομη ελληνική κατοχή».

Η δε εφημερίδα Aksam κάνει λόγο για «άμεση απάντηση στο άμεσο ψέμα του Τσίπρα».
Το τουρκικό καθεστώς, πιεσμένο και εκτοπισμένο, προς το παρόν, από τις θετικές εξελίξεις στην ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής, έχει γίνει ιδιαίτερα σπασμωδικό, και αναμένεται να συνεχίσει τις ακραίες προκλήσεις το επόμενο διάστημα, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την εσωτερική κρίση της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου