Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Τραγωδία στην Marfin: «Ζούσαμε την επιθανάτια αγωνία για ώρα» – Οργή για την «αμνησία» Κυρίτση


.
Η Μαρία Καραγιάννη, ήταν μια από τις εργαζόμενες στη Marfin τη μοιραία ημέρα που παραλίγο και αυτή να προστεθεί στον κατάλογο των θυμάτων, από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
Η απίστευτη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση, που ξέχασε ότι από μολότοφ εκείνη την ημέρα η Ελλάδα θρήνησε τρεις νεκρούς, προκάλεσε την οργή της
Η Μαρία Κραγιάννη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξέφρασε την αγανάκτησή της για αυτήν την «αμνησία»: «Και βέβαια δεν το έχουμε ξεπεράσει, παρόλο που έχουν περάσει εννέα χρόνια. Ένιωσα φρικτά όταν άκουσα τα λόγια του Γιώργου Κυρίτση. Είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοια πράγματα από το στόμα πολιτικού προσώπου, είναι πολύ κυνικό και προσβλητικό στη μνήμη των νεκρών μας όλο αυτό και με θίγει και με πληγώνει και με πονάει.

Ακόμη κι αν ξέχασε, για εμένα αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Έχουμε υποστεί μεγάλη ψυχολογική κακοποίηση. Θίγομαι και προσβάλλομαι από αυτό που άκουσα. Τους ικετεύαμε, μη ρίχνετε τις μολότοφ μέσα στο κτήριο, υπάρχουν άνθρωποι μέσα. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για αυτό. Δεν σβήνουν οι μνήμες αυτές. Ζήσαμε την επιθανάτια αγωνία για πάρα πολλή ώρα. Κλαίγαμε.

 Όλα ξεχάστηκαν, ξεχαστήκαμε από όλους. Δεν υπάρχει κοινωνικός ιστός να μας στηρίξει. Ξυπνήσαμε να πάμε στη δουλειά μας στο κέντρο της Αθήνας, ως σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου