Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Συγκλονιστικό βίντεο – Μακεδόνας σήκωσε πανό μπροστά στον Φάμελλο: «Ο Θεός συγχωρεί, οι Έλληνες ποτέ»



«Προδότες. Ο Θεός συγχωρεί. Οι Έλληνες Μακεδόνες ποτέ»: αυτό έγραφε πανό, με το οποίο εμφανίστηκε ένας άνδρας που συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, στην οποία εκ μέρους της κυβέρνησης βρισκόταν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.
Κατά πληροφορίες, ο άνδρας με το πανό λέγεται Δημήτρης Ιατρίδης και είναι από την Καστοριά.
Δείτε το βίντεο:



ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΘΕΣ
Το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» αντήχησε απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των παρελάσεων σε όλες τις πόλεις της χώρας. Ωστόσο και φέτος, δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, καθώς αρκετοί πολίτες εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα σε μία περίπτωση επιστρατεύτηκε και η αστυνομία, ώστε να φυγαδεύσει βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.
Τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή»

Στην Αθήνα, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, προσέγγισε την εξέδρα των επισήμων παίζοντας το «Μακεδονία Ξακουστή», ενώ το εμβατήριο τραγούδησαν οι Εύζωνες, οι αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων, αλλά και το άγημα της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού.
Ένταση και αποδοκιμασίες κατά βουλευτών
Ωστόσο και φέτος, δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης αλλά και οι αποδοκιμασίες σε βάρος υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από πολίτες που διαμαρτύρονται για την Συμφωνία των Πρεσπών. Ταυτόχρονα, σε ορισμένες περιπτώσεις, μέλη της Χρυσής Αυγής συμμετείχαν σε επεισόδια.
Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, αστυνομικοί προσήγαγαν άνδρα ο οποίος επιχείρησε να πετάξει αυγό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την ώρα που αυτός προσερχόταν για τη δοξολογία στη Μητρόπολη.
Πέραν των επεισοδίων, σημειώθηκαν και αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν στις Σέρρες και την Κατερίνη, από πολίτες που αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και στο άκουσμα της κατάθεσης στεφανιού από την κ. Σταμπουλή, προχώρησαν σε γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες. «Εδώ είναι πλατεία Ελευθερίας και όχι Βαυαρίας», «η Μακεδονία είναι Ελληνική», «να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» ήταν τα συνθήματα που φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αλλά και στην Κατερίνη, μαθητές και πολίτες, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ lefteria.gr, αποδοκίμασαν τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Χάρη Τζαμακλή, ενώ προσπάθησαν να τον προπηλακίσουν. Μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τον φυγαδεύσουν, προκειμένου να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του για να αποχωρήσει από τον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου