Ήταν τέτοια η οργή των πολιτών ώστε αρκετοί να ακολουθήσου το αυτοκίνητο με τον κ. Τζαμακλή ακόμα και όταν αυτό έφυγε από την πλατεία Ηρώων όπου βρισκόταν η έξεδρα των επισήμων.

«Να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ»

Παρόμοιο το κλίμα και στις Σέρρες με την βουλευτή Αφροδίτη Σταμπουλή να δέχεται «βροχή» τις αποδοκιμασίες όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Βουλής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και στο άκουσμα της κατάθεσης στεφανιού από την κ. Σταμπουλή, προχώρησαν σε γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες.
«Εδώ είναι πλατεία Ελευθερίας και όχι Βαυαρίας», «η Μακεδονία είναι Ελληνική», αλλά και «να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» φώναξαν οι πολίτες κατά την διάρκεια της κατάθεση στεφάνων και εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το Μακεδονικό.

Στα Γρεβενά υποχρέωσαν σε σιωπή τον βουλευτή Μπγιάλα

Συνθήματα ακούστηκαν και στα Γρεβενά με αποδέκτη τουν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μπγιάλα.
Ήταν, μάλιστα, τέτοια η ένταση και το πάθος των πολιτών ώστε οι επίσημοι – ανάμεσά τους και ο κ. Μπγιάλας – να αποχωρήσουν χωρίς να κάνουν δηλώσεις με τους πολίτες να είναι οργισμένοι και γιατί δεν ακούστηκε στην παρέλαση το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή».

Οι μαθητές «απάντησαν» στον Φάμελλο στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη την έκφραση των οργισμένων πολιτών ανέλαβαν οι μαθητές που συμμετείχαν στην παρέλαση.
Αρκετά από τα σχολεία την ώρα που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων – με την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος – τραγούδησαν το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» ενώ άλλοι συγκεντρώμενοι φώναζαν για αρκετή ώρα «η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ματωμένη σημαία στην Κοζάνη

Μια διαφορετική διαμαρτυρία έκαναν κάτοικοι στην Πτολεμαΐδα καθώς πριν την έναρξη της παρέλασης εμφανίστηκαν κρατώντας στα χέρια τους τη ματωμένη σημαία από τα επεισόδια με την αστυνομία τον περασμένο μήνα, κατά την επίσκεψη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, ενώ είχαν κλείσει και τα στόματά τους με ταινία.
Όταν, όμως, ξεκίνησε η παρέλαση, έβγαλαν τις ταινίες κι άρχισαν να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή».